Kateri sesalnik za dom?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Midva imava istega kot si ga prilepil v prvem postu in je res dobr. Sicer imajo pa doma Miele že 15 let in je tak kot da bi ga kupil včeraj. Kakovostna znamka.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Tudi sam sem mislil imeti istega, ampak se ga ne dobi več oz. bi od nekje lahko še dobil zadnji kos... ne vem zdej a gre tud tukaj kej tehnologija naprej in so novi v čem boljši ali ne...

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.926
267
83
Slovenija
imam vorwerka 136 iz nemčije preko ebaya, lahek, tih, kvaliteta tako kot se šika, hepa kar v vrečki, po mojem best buy. + original deli so smešno poceni, če bi kdaj kaj crknilo (npr. glavni motor 49 €)
ta stari so imeli vorwerka 122 več kot 15 let brez ene okvare. Dali so dosti. jaz pa ne (300€)

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Eh, starši so imeli vorwerka za ne vem kok tisoč mark še takrat. Pred cca. 5 leti je prišel en predstavit ultra superduper vorwerka h meni domov. V glavnem model se je s tistim super vorwerkom tako namučil da je spucal en (res zoprn) sintetičen tepih da se mi je kar smilil. Vmes je parkrat omenil, da tako zoprnega tepiha pa še ni sesal. No da skrajšam zgodbo potem sem kpil tistega philipsa ki je 10x bolje posesal tisti tepih za 10x nižjo ceno.

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Glasujem za miele (pa ne zato ker se "lepo" sliši) ampak ker je nekaj čisto drugega, že samo to kako "laufa" po parketu ali po tepihu. Imel sem prej electroluxa, ki je shodil zaradi sesanja finega prahu in enega gorenje, ki sem ga uporabljal 2 meseca, potem pa je pristal v garaži (za kaj več kot tja ni, tolk čungalunga naprave oziroma cheapshit plastike še nisem videl). No miele zdaj dela malo več kot pet let, 2x tedensko, oziroma po potrebi. na nekaj mesecev se menja vrečka, 1x letno papirnate filtre in to je to. Ima pa nastavljivo moč, se pravi ko podnevi otroci spijo daš na silent in vseeno lahko posesaš.

http://www.bigbang.si/gospodin...1-robidovo-rdec

guardy

Guru
3. avg 2007
8.518
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
zakaj tako skrivajo moč sesanja?
Jst je nikjer ne najdem:(

Le zakaj
grin1.gif

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Citat:
Uporabnik mcn pravi:
imam vorwerka 136 iz nemčije preko ebaya, lahek, tih, kvaliteta tako kot se šika, hepa kar v vrečki, po mojem best buy. + original deli so smešno poceni, če bi kdaj kaj crknilo (npr. glavni motor 49 €)
ta stari so imeli vorwerka 122 več kot 15 let brez ene okvare. Dali so dosti. jaz pa ne (300€)

No ja 136 pa nima hepa filtra v vrečki
smile-1.gif
je kar zraven. 140 je pa na vrečki ja...

Aja pa še to...sam kupje vrečke v Nemčiji so veliko cenenjše kot pri nas
smile-1.gif

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.926
267
83
Slovenija
točno imaš prav,
sem pozabil da je še v ohišju.
in lepo deluje, moj prvi sesalec, ki ne oddaja popolnoma nobenega vonja (dišav pa ne prenesm)

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Se strinjam,.. ga tudi sam ne zamenjam za nič.... mi je pa 140 všeč,.samo dokler 136 ne crkne ga ne bom menjal
smile-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Citat:
Uporabnik gas pravi:
Citat:
Uporabnik mcn pravi:

No ja 136 pa nima hepa filtra v vrečki
smile-1.gif
je kar zraven. 140 je pa na vrečki ja...

Aja pa še to...sam kupje vrečke v Nemčiji so veliko cenenjše kot pri nas
smile-1.gif

Mamo dva vorwerka doma, en zelo star pa en malo majn star, sicer še vedno ok sesata, tudi po 10+ letih ampak vseeno.Že sam dizajn narobe obrnjene vrečke je popolnoma zgrešen, vrečke so drage, nabavna cena sesalca je visoka, hitro so polne, kolice na krtači so boge. Tukaj se nemci niso glih izkazali
rolleyes-1.gif

ne-ne-1.gif

tomko030

Zelenc'
9. avg 2012
4
0
1
Moč motorja je odvisna od oblike sesalne turbine oz. od izkoristka le-te in je zato tudi ne navajajo. Lahko povem, da so moči teh motorjev nekje med 800W do 2500W. Sesalci, ki se prodajajo v Sloveniji priznanih znamk - Elektrolux, Philips, Miele, Worverk... - in tudi po ostali Evropi imajo vgrajen motor slovenske izdelave, izdeluje jih podjetje Domel iz Železnikov in je vodilni proizvajalec sesalnih motorjev v Evropi. Hotel sem poveadti, ni važno kateri sesalec ste kupili, motor je odličen! Gorenje sicer tudi sam izdeluje svoje motorje za sesalnike vendar so v celoti izdelani na Kitajskem. No, tudi Domel ima svojo firmo na Kitajskem, vendar so ti motorji izdelani samo za kitajski trg pod znamko Philips. Kakšna so pa potem ohišja sesalca, oz - drobovje - filtri, razne vrečke, je pa odvisno od nazivne firme, sam bi se najbrž odločil za kašnega Elektroluxa.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik tomko030 pravi:
Moč motorja je odvisna od oblike sesalne turbine oz. od izkoristka le-te in je zato tudi ne navajajo.
confused-1.gif

Kolker vem obstaja nek standard in naprava, ki pove koliko sesalne moči ima sesalc. Moč motorja nam res nič ne pove o sesalcu. Pišejo jo zato, ker so velke številke, kot megapixli pri fotoaparatih!

Drugač pa prodajam Dyson DC25 (animal, vijolčast) + še nekaj dodatnih nastavkov. Prodajam izključno samo zato, ker je super sesalc za tepihe, jst pa nimam niti enga in se zato na trdih površinah malce slabše izkaže.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Zdravo, prosim za pomoč pri nakupu sesalnika za doma. Cena tam od 100 - 150 eur. Pogoji, da je močan, tih, hepa filter. Vodni odpadejo
uf-1.gif

Imel sem tega: http://www.ideo.si/a/sesalnik_z_vrecko_FC_9174_Philips

in mi je bil super samo se zgleda ne dobi več in so najbrž novi modeli sedaj zunaj. torej prosim za pomoč
cheer.gif

Pravkar kupil takšnega rdečega Philipsa v rumeno zelenem trgovcu v BTC. Majhen, priročen, tih, močan, standardne vrečke s-bag (širok asortima za različne namene, ugodna cena, vedno povsod dobavljive), dolg priključen kabel, dobra vodljivost, priročen ročaj za prenašanje, dober trikoten nastavek in stepalna krtača. Po prvih čistilnih akcijah sem zelo zadovoljen. Alternativa so bili le dražji Elektroluxi.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.926
267
83
Slovenija
če prav vidim imaš tudi 136 + globinsko krtačo,
ne vem, meni res dobro dela, nimam se kaj pritoževati,
ovčji tepih mi pošteno očisti...... tla tudi.
glede cen pa res ni kaj reči, potrebno je nabavljati v Nemčiji, tako kot Gorenjevo belo tehniko
wink-1.gif

sem pa dal jaz za 136 z globinsko krtačo 300€, z garancijo seveda.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Zdravo, prosim za pomoč pri nakupu sesalnika za doma. Cena tam od 100 - 150 eur. Pogoji, da je močan, tih, hepa filter. Vodni odpadejo
uf-1.gif

Imel sem tega: http://www.ideo.si/a/sesalnik_z_vrecko_FC_9174_Philips

in mi je bil super samo se zgleda ne dobi več in so najbrž novi modeli sedaj zunaj. torej prosim za pomoč
cheer.gif

Pravkar kupil takšnega rdečega Philipsa v rumeno zelenem trgovcu v BTC. Majhen, priročen, tih, močan, standardne vrečke s-bag (širok asortima za različne namene, ugodna cena, vedno povsod dobavljive), dolg priključen kabel, dobra vodljivost, priročen ročaj za prenašanje, dober trikoten nastavek in stepalna krtača. Po prvih čistilnih akcijah sem zelo zadovoljen. Alternativa so bili le dražji Elektroluxi.

Kok si dal zanga?