Kateri sesalnik za dom?

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Zdravo, prosim za pomoč pri nakupu sesalnika za doma. Cena tam od 100 - 150 eur. Pogoji, da je močan, tih, hepa filter. Vodni odpadejo
uf-1.gif

Imel sem tega: http://www.ideo.si/a/sesalnik_z_vrecko_FC_9174_Philips

in mi je bil super samo se zgleda ne dobi več in so najbrž novi modeli sedaj zunaj. torej prosim za pomoč
cheer.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Najboljši so na vrečke..teli hapa filter so en simpatičen drek - stalno se motaš koli tega filtra. Onega na vrečko pa...vstaviš novo, koje polna, šutneš stran in drugo noter.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Pa sej tisti iz linka je na vrečke, kolikor vem je ta hepa filter sam da ne beži pol tist prah ven al kaj?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
nisem niti gledal linka..na splošno pravim. Imamo hepa filter (v stanovanju)...praktično ga moraš pucat po vsakem sesanju oz. vsaj po dveh. Potem si pa rečeš..zakaj že?

Glavnina prahu (sploh večji delci) se ujemajo v zbirni posodi a filter se konkretno zamaši od malih dlecev. Lahko ga sicer bolj poredko čistiš samo je potem manj efekta od sesanja. Tako da..na koncu vidiš da so stare vrečke zakon. Vodni pa...praviš da si imel
wink-1.gif

Na vrečke pa..potegneš ven, posesaš in pospraviš. Enkrat na 3 mesece zamenjaš vrečko in to je vse, kar imaš okoli tega opravila.

(Imaš Mieleja na vrečke za cca. 130 EUR
wink-1.gif
...boš fenci).

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
V soboto sem kupoval sesalec in na koncu sem vzel enga Philipsa v Mtehniki v akciji za 70. Redna cena 130.
Tih glih ni (no kateri pa je? Pri nobenem za ta denar se ne moreš normalno pogovarjat ko laufa na polno), lep glih ni (ampak saj je v omari in ne na polici). Sesa pa čist spodobno. Domačih živali nimamo tako, da z dlakam ni težav, tepih z droptinam pa polalca za malo šalo.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
V soboto je bil. Pa še imeli so jih še vsaj 10 na kupu.
Pokliči v M tehnika v bivšem Bofu nasproti Koloseja.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
nisem niti gledal linka..na splošno pravim. Imamo hepa filter (v stanovanju)...praktično ga moraš pucat po vsakem sesanju oz. vsaj po dveh. Potem si pa rečeš..zakaj že?

Glavnina prahu (sploh večji delci) se ujemajo v zbirni posodi a filter se konkretno zamaši od malih dlecev. Lahko ga sicer bolj poredko čistiš samo je potem manj efekta od sesanja. Tako da..na koncu vidiš da so stare vrečke zakon. Vodni pa...praviš da si imel
wink-1.gif

Na vrečke pa..potegneš ven, posesaš in pospraviš. Enkrat na 3 mesece zamenjaš vrečko in to je vse, kar imaš okoli tega opravila.

Hepa filter nimo nobene vzročne zveze s tem, ali sesalec ima vrečko ali ne. Ga ima tudi večina (boljših) sesalcev na vrečko.
Oznaka hepa samo pomeni, da ustreza določenim standardom filtriranja ...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Tako je.pomojem so najboljši sesalci z vodno filtracijo.Ni stroškov z vrečkami in predvsem so dosti bolj zdravi, ker se svinjarija ujame v vodi in zato ne smrdijo in ne zaprašijo prostora.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Ja samo če se ti nekaj strese oz. rabiš nekaj na hitro posesat se ne boš ubadal z nalivanjem in izlivanjem vode a ne.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Sesalec na linku za 70 EUR akcija je glasen 79 db, Silence pa so 68 DB. Za teh 10 DB jaz nisem hotel plačati 3 krat več.
Z nobenim ne moreš sesati ko kdo spi ali po 11 uri v bloku. V soboto dopoldne pa je čisto vseeno.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.518
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Sesalec na linku za 70 EUR akcija je glasen 79 db, Silence pa so 68 DB. Za teh 10 DB jaz nisem hotel plačati 3 krat več.
Z nobenim ne moreš sesati ko kdo spi ali po 11 uri v bloku. V soboto dopoldne pa je čisto vseeno.

Am, s silencerjem lahko sesaš ob 11 uri v bloku, no saj pri nas se noben ne pritožuje
smile-1.gif

In razlika v zvoku raste exponentno, ne linerano
wink-1.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Meni so tudi zoprni Hepa filtri... Glej za sesalno moč, več kot je filtrov, slabša je sesalna moč. Imamo enega na vrečko, nikoli nisem pomislil oz. opazil, da bi kaj nazaj letelo. Drugega imamo za po garaži, brez vrečke, samo streseš v kanto, malo po filtru udariš in je to to.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Hvala za predloge, kar še kakšega prosim, vodni kot sem rekel odpadejo. Pogoji so da je lahek, močan, tih,...