Kateri router, da bo gladko streamanje 720/1080p?

I

Izbrisan uporabnik #488

Opravi še doma test brzine neta

http://www.speedtest.net/

Za gladek HD stream rabiš linijo 15Mbit. Ampak fino linijo brez nihanja, zatikanja.

Tu je izračun

Citat:

Suppose the video you're streaming is one hour long, and the file size for that video is 6 GB. While a broadband connection of up to 10 Mbps lets you easily stream a lot of video content online, you'll want 15 Mbps or more for this six-gigabyte HD video. Here's a quick look at the math:
Approximate megabytes: 6 GB = 6,144 MB (1 GB = 1024 MB)
Approximate megabits: 6,144 MB = 49,152 Mb (1 byte = 8 bits)
Number of seconds per hour calculation: 60 x 60 = 3,600
Megabits per hour calculation: 49,152 / 3,600 = 13.65 Mbps

Če nimaš dobre linije, ne bo gladkega gledanja.

Sicer pa kabl kot so drugi povedal, v zraku je vse preveč motenj.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik iMM pravi:
Apple TV priklopi na router direktno, ta kbel se sploh ne bo videl. Jaz imam WAP300N in 3 računalnike, 2 telefona brezžično povezane + TV in Apple TV žično. 1080p stream dela tako kot more, tudi če druge naprave v tem času dostopajo do interneta. Zadeva dela komot 1080p tudi če so čisto vse naprave v omrežju brezžične.

Naj pa povdarim, da 1 teden ko sem bil brez mojega routerja sem priklopil Telemachovega TP-Link TL-WR740N in je stream 1080p delal čisto OK (pač rabi sekundo ali dve več za buffering, je pa potem delal tekoče celi 2 uri filma) če sta TV in Apple TV bili priklopljeni s kablom. Se pa je poznalo pri AirPlay mirroringu ki je bil sicer gledljiv, ampak opazna razlika.

A to potem iz itunesov streamaš al daš recimo VLC player na fullscreen in potem razširiš namizje ali pa ga kopiraš na TV?

Filmov itd. ne streamaj preko AirPlay mirroring (to dejasnko kopira zason in sliko pošlje TV), ker je kvaliteta slabša. Preko Airplay mirroringa streamaj samo muziko in če potrebuješ zaslon kot taki, recimo namizje, kako aplikacijo in podobno. Za filme imaš pa opcijo stream preko iTunes za računalnik (ampak moreš film prej ali kupit ali pa ga prekonventirat v ustrezen format) ali preko iOS naprave. Jaz osebno uporabljam XBMC za sharanje filmov kar direktno na TV (ne Apple TV). Aplle tv pa uporabljam za stream muzike, youtuba, iPhone mirroring, računalnik mirroring, in sharanje videoposnetkov in slik preko iOSa. Seveda lahko film pred ogledom na računalniku skonvertiraš, ga avtomatsko da v iTunes in ti ga potem pokaže tudi na Apple TVju kjer ga lahko predvajaš.

Kot sem že reko pa ne predvajaj filma na računalniku in deli zaslona na Apple TV, prenaša naj se samo film!

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Sem zdaj pogruntal, da je najboljš, če odjebem iTunese za videe. Z Beamerjem mi trenutno deluje gladko brez kablov, vse po zraku. Bom pa vseeno nabavil UTP za router apple tv povezavo.