Kateri router, da bo gladko streamanje 720/1080p?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Nabavil sem si apple tv, pa vidim, da zarad starega wi-fi routerja ne dohaja HD streamanja. Kater router bi bil primeren za to? Pa da ni lih 200 eurov. Pa da je sposoben prebavit okoli 10 naprav brez da se zaplete.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Kakšen pa je trenutni WIFI signal? Ker če je slab, ti tudi N standard ne bo pomagal. Čez palec ti je N standard s 40 MHz kanalom, short GI in MIMO nekje 4x hitrejši kot G.

Maš tudi nov ac standard, samo tam mislim da še ni nekih pametnih in poceni routerjev.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
router in apple tv sta dva centimetra stran, laptop pa pol metra, tako da načeloma boljši brez kabla skoraj ne more bit (za ta ruter).

Torej moram gledat za en N standard router? Kaj pa je kaj pametnega price/performance? Ker ostalo je bolj za nezahtevne uporabnike, hitrost interneta pa bo tud nekaj časa maximalno 20Mbit/s.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
router in apple tv sta dva centimetra stran, laptop pa pol metra

Kakšen je pa potem izgovor, da nimaš vsega skupaj s kablom povezanega?

laptop mora bit mobilen, poleg tega nima ethernet izhoda. Router in apple tv bi sicer lahko povezal z UTP kablom, ampak ne verjamem, da bi to bistveno pripomoglo k prenosu, ker je še vedno povezava laptop - router po zraku? Nimam pa kakega UTP kabla doma, da bi lahko danes probal.

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Seveda bo doprineslo.....tako bos imel samo 1 stream po zraku (laptop - router). Sedaj imas 2 (leptop - router + router appletv)

Lep pozdrav,
Torus

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
laptop mora bit mobilen, poleg tega nima ethernet izhoda.

Torej Apple, kaj pa drugega, veliko denarja za veliko zafrkavanja... No dovolj offtopica, USB/Thunderbolt-LAN adapter stane par €.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Tako kot ti je že Torus napisal. Če povežeš Apple TV s kablom boš takoj podvojil prenos po zraku.
Sicer pa res če sta napravi ena zraven druge, ne vem zakaj ju nisi že v štartu povezal s kablom. Je veliko boljše in bolj zanesljivo. Meni se kaj takega zdi samoumevno.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Tako kot ti je že Torus napisal. Če povežeš Apple TV s kablom boš takoj podvojil prenos po zraku.
Sicer pa res če sta napravi ena zraven druge, ne vem zakaj ju nisi že v štartu povezal s kablom. Je veliko boljše in bolj zanesljivo. Meni se kaj takega zdi samoumevno.

Ker sem zadevo kupil včeraj
grin1.gif
Pa končni cilj moje hišne povezljivosti je čim manj kablov ne čim več.

Grem jutri nabavit en 15cm UTP kabel, pa da vidimo. Če še vedno ne bo vredu pa po nov ruter, ta je itak že 10 let star.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
laptop mora bit mobilen, poleg tega nima ethernet izhoda.

Torej Apple, kaj pa drugega, veliko denarja za veliko zafrkavanja... No dovolj offtopica, USB/Thunderbolt-LAN adapter stane par €.

Očitno ti ni jasno. Nočem imet laptopa s čimerkoli povezanega s kablom razen z napajanjem čez noč. Če bi to hotel, bi priklopil na thunderbolt - hdmi adapter.
priden.gif

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Omenjaš, da imaš naprave popolnoma skupaj. Ti bom opisal moj problem.
Sem preizkušal neke žične in brezžične povezave. Vse naprave sem imel na mizi eno poleg druge.
Prenosi so bili obupni in internet prekinjal. Sem slučajno naprave malo razmaknil po mizi. Internet je začel delovati brez problema, da o prenosih med napravami ne govorim - bili BP.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Potem se pa sprijazni z nezanesljivostjo in se potem božaj po glavi, ko boš čez mesec, dva... z veseljem odštel par € za mrežno in kabel.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
kje vidiš karkoli o nezanesljivosti? Rad bi, da full HD vsebine predvaja tekoče PO ZRAKU. Prosim, da se odstraniš iz teme s popolnim offtopicom. Če greš ti nazaj v pradavnino in si želiš čimveč kablov okrog sebe pa izvoli.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Kabel je zakon, ne glede na to v katerem letu smo. Ni motenj in posledičnih izgub pri prenosu, zato ti video ne bo kockal. In če sta napravi ena zraven druge, ne vem zakaj bi te ta en kabel tako zelo motil. Itak imaš na Apple TV priklopljenih vsaj nekaj kablov (štrom in HDMI če že drugo ne). Sploh pa kot so že drugi znali povedati, je wifi zelo slab na kratke razdalje (torej antena zraven antene).

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Z veseljem grem iz teme, prepričanega je težko prepričat, pa čeprav ti tudi ostali pišejo enako. Pač nočeš slišat tega, kar ti ne paše.

No pa spomni se na moje pisanje čez kak mesec ali dva
pozdrav.gif

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.986
3.640
113
Kot so Southpark in ostali povedali, Full HD po zraku sicer deluje ampak so zadeve neprimerno bolj zanesljive, če se uporabi kabel. Sploh pa, če je vse skupaj tako blizu skupaj. Sam imam v ta namen v praktično vsaki sobi v hiši 3x UTP. Verjemi mi, WiFi se zaenkrat lahko samo skrije kar se tega tiče. Če si pa že zelo vztrajen in ti hodi viška denarja pa poskusi kje najti tole.

http://www.netgear.com/home/products/networking/wifi-routers/R7000.aspx

Edit: Trenutno, sploh če imaš še kakšen Router z zgolj G 54 Mbit standardom pa ti prekinja, ker se teh 54 Mbit deli med naprave, torej ti za povezavo med dvema od teh dveh naprav ostane zgolj 26 Mbit in če upoštevaš še, da je to UL in DL skupaj ti enostavno zmanjka pasovne širine za kakršenkoli HD.

Tale bi znal delat ampak spet vprašanje kaj bo ob tako kratki razdalji med routerjem in TV-jem (premočan WIFI signal je približno ista zadeva kot prešibak signal).

Nazadnje urejeno:

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Kot so že pred menoj povedali nekateri, se bom strinjal. Kabel je kabel in pika. Saj brezžično dela, ampak to ni to, še vedno je po kablu večja prepustnost in manj motenj. Če je možnost kabla, potem jaz ne bi izbiral...

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Apple TV priklopi na router direktno, ta kbel se sploh ne bo videl. Jaz imam WAP300N in 3 računalnike, 2 telefona brezžično povezane + TV in Apple TV žično. 1080p stream dela tako kot more, tudi če druge naprave v tem času dostopajo do interneta. Zadeva dela komot 1080p tudi če so čisto vse naprave v omrežju brezžične.

Naj pa povdarim, da 1 teden ko sem bil brez mojega routerja sem priklopil Telemachovega TP-Link TL-WR740N in je stream 1080p delal čisto OK (pač rabi sekundo ali dve več za buffering, je pa potem delal tekoče celi 2 uri filma) če sta TV in Apple TV bili priklopljeni s kablom. Se pa je poznalo pri AirPlay mirroringu ki je bil sicer gledljiv, ampak opazna razlika.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Kabel je zakon, ne glede na to v katerem letu smo. Ni motenj in posledičnih izgub pri prenosu, zato ti video ne bo kockal. In če sta napravi ena zraven druge, ne vem zakaj bi te ta en kabel tako zelo motil. Itak imaš na Apple TV priklopljenih vsaj nekaj kablov (štrom in HDMI če že drugo ne). Sploh pa kot so že drugi znali povedati, je wifi zelo slab na kratke razdalje (torej antena zraven antene).

Apple tv in router bosta povezana, ampak na pamet mi ne pade, da bi povezal laptop ali katerokoli drugo napravo s apple tvjem s kablom. Ta opcija ne pride v poštev.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik iMM pravi:
Apple TV priklopi na router direktno, ta kbel se sploh ne bo videl. Jaz imam WAP300N in 3 računalnike, 2 telefona brezžično povezane + TV in Apple TV žično. 1080p stream dela tako kot more, tudi če druge naprave v tem času dostopajo do interneta. Zadeva dela komot 1080p tudi če so čisto vse naprave v omrežju brezžične.

Naj pa povdarim, da 1 teden ko sem bil brez mojega routerja sem priklopil Telemachovega TP-Link TL-WR740N in je stream 1080p delal čisto OK (pač rabi sekundo ali dve več za buffering, je pa potem delal tekoče celi 2 uri filma) če sta TV in Apple TV bili priklopljeni s kablom. Se pa je poznalo pri AirPlay mirroringu ki je bil sicer gledljiv, ampak opazna razlika.

A to potem iz itunesov streamaš al daš recimo VLC player na fullscreen in potem razširiš namizje ali pa ga kopiraš na TV?