Kateri prvi voziček za novorojenčka večfunkcijski

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Torej, ker jeseni pričakujemo naraščaj, iščem kak dober tehnično napreden več funkcijski voziček. Tisti vozički na 3 kolesa mi nikakor ne sedejo, vseeno pa bi rad takega tudi lepega designa, dobre kvalitete in ob enem funkcionalnega. Kupim lahko ali pri nas ali preko interneta, to mi ne predstavlja problema torej kaj svetujete tisti, ki ste že preizkusili te zadeve ?
cheer.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Odvisno koliko hoces komplicirat. Ce na polno, potem ti zal ne znam pomagat, bo pa se takoj kaka novodobna mamica nasla. Jaz sem za novorojencka nabavil maxi cosi mura. Samo voz, brez kosare. Otrok je prezivel, v vozicku bil ene 2 leti.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
naša je bila samo enkrat v košari in še tarakt je bilo dretje (torej stran vrženih 90€ takoj). Drugače pa večja kolesa, vse ostalo pa ni toliko bistveno, pa okej, da se da pametno zložit, da ne boš še menjaval avtomobila. Pri nas je bil klasični voziček malo v uporabi..malo je bil kriv zimski čas, potem je pa tudi hitro shodla, zrastla, in smo kombinirali z "marelo".

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.915
113
Mi smo vzeli rabljen Mutsy 3 rider, z vsemi mogočimi nastavki. Se pravi: lupinica, košara, športni del in ti. fun seat, ki je še posebej zanimiv in tudi edini nastavek, ki od leta in pol naprej še pride v upoštev. V športni del pobiča nikakor ne moremo več spravit. Reč izgleda takole:
$T2eC16dHJHQFFhb,3g!zBSMNBdhevg~~60_12.JPG

Za vse skupaj sva dala 400€. Na kraj pameti mi ni padlo, da bi voziček kupoval nov.

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Vsak svoje prase hvali, tako da enoznačnega mnenja ne boš dobil. Odvisno zakaj ga rabiš in koliko ga rabiš. 3 metrskim kompozicijam s 15 col kolesi in 100 pritiklinami bi se tudi jaz ognil. Jaz dam glas za bugaboo (zdaj bom označen za tajkuna, ki z X5 parkira 5 cm pred vhodom v merkator, z vozičkom pa ne gre drugam kot v BTC ali v mesto). Če ni za novega pa kupiš rabljenega. Rolat se ne da z njim, tudi po 30cm skalah gre težko, je pa eden najlažjih vozov, kar pride prav če ga je treba nosit po stopnicah (neseš ga z eno roko, tudi če je poln), zložiš ga na toliko da gre v prtljažnik cliota,....Mi smo bili "hardcore" uporabniki", tudi po več kot 10 km na dan, letos poleti bo v uporabi tretjič in nič ne kaže da bi bilo treba kaj menjat ali popravljat.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Tudi pri nas smo imeli maxi cosi mura vendar s full opremo. Kupil v Nemčiji prek ebaya, me je prišel voziček + košara < 300€ (vse novo). Jaz bi ga priporočil, predvsem zaradi dovolj velikih gumijastih koles. Mala plastična koleščka so strup, če nisi strogo na ravnem asfaltu. Izbire je pa miljavžnt, jaz sem takrat doktoriral in takrat je bil edini "enako uporaben" za manjši denar še Quinny Freestyle, a je bil gospe pregrd - pa bil je tudi malo težji, a to ni bil prevladajoči faktor. Preseravat se da pa v nedogled. Od Bugaboo, Stokke, itd...

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Mi smo pa Joolz-a fural. Tudi če bi še enkrat kupoval bi se odločil enako. Lepo se zloži, zelo dobro vodljivi in praktičen za vse terene.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Boš fural po asfaltu ali tudi terenu?

Tudi po terenu, po urejenem pesku ala PST pot spominov in tovarištva okoli Lj.

Ja za zlaganje ni tak problem smo ravno zamenjali avto za večji, ravno s tem namenom.....

Ceedevita tvoj predlog je dober ... samo kaj ko pol ne morem v dvigalo z njim, je prepovedano za motorna vozila
hysterical-1.gif

Se pa vsem sedaj in še za naprej zahvaljujem za odzive
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Vsak svoje prase hvali, tako da enoznačnega mnenja ne boš dobil. Odvisno zakaj ga rabiš in koliko ga rabiš. 3 metrskim kompozicijam s 15 col kolesi in 100 pritiklinami bi se tudi jaz ognil. Jaz dam glas za bugaboo (zdaj bom označen za tajkuna, ki z X5 parkira 5 cm pred vhodom v merkator, z vozičkom pa ne gre drugam kot v BTC ali v mesto). Če ni za novega pa kupiš rabljenega. Rolat se ne da z njim, tudi po 30cm skalah gre težko, je pa eden najlažjih vozov, kar pride prav če ga je treba nosit po stopnicah (neseš ga z eno roko, tudi če je poln), zložiš ga na toliko da gre v prtljažnik cliota,....Mi smo bili "hardcore" uporabniki", tudi po več kot 10 km na dan, letos poleti bo v uporabi tretjič in nič ne kaže da bi bilo treba kaj menjat ali popravljat.

Kateri model imate, tudi kak link bi bil dobrodošel tudi od ostalih, da se vsaj ve točno za kateri model se gre !

Ja sem malo posrfal, verjetno misliš na Bugaboo cameleon 3 , tudi meni kar všečen v bež barvi z spodnjim svetlim delom.... ali ima kdo to zadevo, da kaj več o njej napiše .........

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Kdaj pa boš kupovala?

Lupinica in košara sta skoraj nerabljena, ker je bila zimski otrok in nismo bili tako veliko po obiskih in zunaj prve mesece in v košari kmalu ni hotela več ležati, ji ni bilo zanimivo. Športni del smo pogosteje rabili.

Voziček je kul, greš na rožnik BP, tud laufat sem šel že z njim. V garanciji je mislim da do oktobra...

Barva ni fancy, oranžna je, ampak meni je bilo vseeno, ker sem ga ugodno kupil novega.

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Jaz tudi kupujem voziček. Trenutni pogoji, da ima ročno zavoro zaradi brega po katerem bi ga vsak dan vozila, velika kolesa in da je komplet, košara, športni del in lupinica. Kupujem rabljenega.

Na srečo glede na pogoje ni veliko izbire. Trenutno v ožjem izboru Peg Perego GT3, Jane Slalom Pro in CHICCO TRIO S3.

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Bugaboo Cameleon (zdaj prodajajo Cameleon II, mislim da so mal drugačna kolesa, ampak razlike na oko ne boš opazil).

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Čeprav ti ne odgovarja na tri kolesa (sem bil tudi sam na začetku proti), ampak če boste šli tudi kaj na sprehode po naravi, potem priporočam Maxi-Cosi Mura 3. Mi smo bili zelo zadovoljni z njim, gre tudi v prtljažnik avta ranga Golf, Fokus...
Ni med najlažjimi in najmanjši, je pa nam zelo odgovarjal.

Absolutno pa odsvetujem kaj takega kot je Stokke, draga jajca, v katerih lahko že na asfaltu prevrneš voz z dojenčkom vred (videl skorajšnji prekuc ob dveh različnih priložnostih). Ampak tega Stokkeja kupujejo po večini itak bolj Južnjakinje oz. da bom politično korekten, ljudje s koreninami iz juga (vsaj na videz).

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Če si talent stokka zvrneš že na večjem robniku. Ali če se spotakneš ob mravljo. Sem imel pa zadnjič priložnost spoznat talenta, ki je pri rolanju zvrnil tamalega iz voza ven, tako da je zlomil ključnico (otrok). V vsakem primeru je bil seveda za nesrečo kriv predvsem voziček.
grims-1.gif