Kateri pralni stroj? Hitro, hitro....

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.068
100
48
  • Všeč mi je
Reactions: tony in sajkek

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.309
3.725
113
Naš BEKO pralni stroj že 14 let ropota in noče crknit. Edino pumpo sem zamenjal.
Sem pa kupil preko takrat velikega Oskarja iz DE višji cenovni razred.
Saj veš da nisi imel garancije v Sloveniji in da je šlo za utajo DDV? ;)

Za vikend mi je 2 meseca po izteku garancije Mile javil napako. Noče izčrpati vode.
Danes pride serviser, da me olupi za popravilo... :rolleyes:
Imel ta vikend podoben primer s povsem novim Gorenjem pri sosedi - zamašen stenski sifon in stroj javlja napako F2, če se ne motim, pač vode ne izčrpa - nam je enako delal Beko pred dobrim letom, je bilo treba stenski sifon po 20 letih zamenjat, pri sossedi je šel ščistit, naslednjič štema ploščice.

Težava je v novih filtrih v strojih, ki spustijo skoraj vso svinjarijo v odtok (šibice konkretno pri sosedi), zadrži res velike stvari.

Preveri tako da odviješ odtok s stene in napelji začasno v umivalnik ali WC školjko kaj ti je lažje, če dela potem, je to-to. Predvidevam, da si filter od stroja preveril najprej. ;)

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.508
7.889
113
Saj veš da nisi imel garancije v Sloveniji in da je šlo za utajo DDV? ;)

zakaj že? Za lastno rabo ni problem, kupil je en stroj. Če trgovina v nemčiji nima toliko in toliko prometa s Slovenijo, obračuna nemški davek, po nekem znesku šele mora upoštevati slovenskega.

če bi pa šel merkur gor, pa tukaj preprodajal, brez karkšnihkoli sprememb, ki jih zahteva slovenska zakonodaja, bi bil pa problem. Iz prve. 11 let nazaj sem hotela mikrovalvko, ki ni bila za slovenski trg. Vse sem kupila v Merkurju, mi je dal boljše cene kot Nemci. Razen te mikrovalovke. Na vprašanje, ali mi je ne bi vseeno dobili v Slovenijo, je Bosch odgovoril, da niti slučajno ne. Da se ne morem odpovedati slovenskim navodilom, in jih zame ne bodo pisali, niti ne urejali ničesar v vezi s tem, da lahko Merkur v Sloveniji meni proda eno mikrovalovko. Tako da sem jo morala in seveda za lastno rabo lahko uvozila iz Nemčije. Tako da niti mikrovalovke ne gre kar tako, kaj šele kar drugega, če je to letelo na ono drugo temo.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.309
3.725
113
Če ne veš za kaj gre se ne mešaj!

Nobena lastna raba. Slovensko-hrvaška internetna trgovina Oskar Veliki al kaj je že bila je kupovala stroje v D brez DDV in jih tukaj prodajala brez da bi odvajala DDV, garancija pa je veljala v D eno leto, če bi ga gor peljal. Sicer vprašanje kako bi jo uveljavljal brez D računa.
Sem padel na isto foro in dobil pisno izjavo njihovega direktorja da bo osebno poskrbel za 5 letni servis Beko v Sloveniji, če bo kaj narobe. :valjamse: Po 12 letih je šel drugam, mi pa novega.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.508
7.889
113
sori... sem mislila, da apeliraš na neko drugo temo. Ne poznam Oskarja, sem mislila, da govori za nemško trgovino in da je gor naročil. In da se nanaša na eno drugo debato, ki smo jo imeli v neki drugi temi.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.139
12.691
113
jaz sem tudi vse skor v tujini naročil... pri nas bli trdi vsi... gor pa pol cene, pa v par dneh tu.. ni logike bilo druge.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.309
3.725
113
Lasten nakup v tujini je nekaj povsem drugega. Pri Beku pa tudi Gorenje je treba pazit z garancijo, ker samo v SLO/HR je 5 letna, večinoma v D so le osnovne garancije + dokup preko zavarovanja kot ponujajo tudi pri nas trgovine BB in HN.

tony

Guru
23. jul 2007
10.619
1.804
113
Pejt pogledat Miele Outlet
Tega dobiš iz 1100 za 776eur.
Ima tudi Twindos avtomatsko doziranje 8kg.

Hvala, sem jim poslal mail, če je še na zalogi.

Se da na teh strojih trajno prižgati dodatno izpiranje? Kaj pa kakšnih debilnih for, kot je piskanje s 100 decibeli ob vklopu napajanja / pranja, nimajo?

• Všeč mi je
Reactions: MieleFan

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.068
100
48
Hvala, sem jim poslal mail, če je še na zalogi.

Se da na teh strojih trajno prižgati dodatno izpiranje? Kaj pa kakšnih debilnih for, kot je piskanje s 100 decibeli ob vklopu napajanja / pranja, nimajo?
Hmm,pozanimaj se,če ima možnost dodatnega izpiranja in več vode.
WWR860WPS,ima 1000% to funkcijo...več vode+dodatno izpiranje.Sam je pa dražji 500 eur.Je pa znižan iz 1800 na 1260
Ga tudi vrjetno imajo še v Outletu.
Ta ima vse funkcije,ni da ni.Je pa dražji...