Kateri ponudnik za internet+TV?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.561
4.486
113
49
Na sončni strani ALP
Počasi se bo treba odločit za ponudnika interneta in televizije. Sedaj sem se razvajal na odprtem WiFi (za pošto in brskalnik je bilo dovolj), TV pa preko lokalnega kabelskega ponudnika. Stacionarnega telefona ne potrebujem, ravno tako že imam mobilnega operaterja. V poplavi ponudb se mi vidi ena čudna stvar, da vsi vsiljujejo telefon.

Torej kje je najboljša ponudba, da ne plačam ravno 40+€ za stvari, ki jih ne potrebujem in da imajo dokaj zanesljivo delovanje in support?!

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Lokalni kablaš ne ponuja interneta? Pri nas je ta opcija najcenejša, pa še full digitalno shemo dobiš za slabe 4€.

Kaj pa mobilni internet? Recimo T-2 TOP paket 5GB za 10€?

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Internet ti morajo nekako pripeljati v stanovanje. To se običajno naredi preko telefonske linije, koaksialnega kabla ali optike. Torej moraš najprej vedeti kaj že imaš v stanovanju in/ali kaj lahko napelješ. Ko boš vedel preko česa boš sprejemal internet pa malce pobrskaj po spletnih straneh ponudnikov, kakšne so programske sheme (kaj ti pomaga poceni shema, če so v njej zgolj programi katere itak ne gledaš), kako je z opremo (kupiš/mesečni najem...), razne akcije, ugodnosti za zvestobo...

Če bi en ponudnik imel najboljšo opremo, najboljši izbor programov, najboljšo podporo uporabnikom in ob tem najnižje cene, potem drugih sploh ne bi bilo.

PS- fiksni telefon te naj sploh ne skrbi. Če ga ne potrebuješ ga pač ne boš niti priključil in s tem ne boš imel nobenih stroškov. Je pa v kompletu (TV+tel+int.) lahko končna cena celo nižja kot pa v kakšni drugi kombinaciji (TV+int). Še zlasti, če se ne zadovoljiš z osnovno hitrostjo interneta.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.561
4.486
113
49
Na sončni strani ALP
Hec je, da se selim v drugi kraj. Sedaj ima v hiši kabelsko mislim, da od telemaha (Turenšek).
Preden navalim na nekaj, pač iščem opcije.

T-2 TOP mobilni? Grem preverit. To gre preko GSMa?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.439
422
83
Telex je lepo povedal - najprej moraš vedet kaj od infrastrukture že imaš (oz. kaj bi lahko imel).

V tvojem primeru je odgovor jasen - Telemach. Cene trojčka od 32,5€ dalje.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Telemach ima precej ugodne pakete.
zmaga.gif

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.663
285
83
Delovanje in support je danes kar tam tam, moja največja kritika gre odzivnemu času, kjer so kar povsod isti, le za Telemach nimam izkušenj, na telefonu za tehnično pomoč se namreč čaka od 15min dalje, tudi do 30min preden se dobi tehnika ...

Za primerjavo lahko preveriš tukaj TRIO pakete, glede na ceno pa je zadnje čase Telemach res precej ugoden, sploh pri hitrostih je precej radodaren ...
smile-1.gif

http://www.kajkupiti.si/ponudniki-trio-paketov/ponudniki-trio-paketov-tv/internet/telefon.html

bose

Pripravnik
23. sep 2009
292
14
18
daleč,daleč,daleč proč
Da ne odpiram nove teme.
Internet je do hiše speljan po Telekomovih vodih, preko ponudnika Amis. Trenutna hitrost interneta je 10/1 Mb. Po poizvedovanju po večji hitrosti prenosa pri njihovi tehnični službi sem dobil naslednji odgovor "Žal na tej lokaciji višje hitrosti ni možno, saj je prevelika razdalja od centrale pa do vas, maksimum linije je malo čez 11mb".
Torej, iščem kako spraviti v hiši hitrejši internet, pri čemer možnost preko telefonske linije odpade. Ideje, izkušnje, mnenja so dobrodošla.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.802
129
63
Če imaš v bližini T-2, ti tehnologija VDSL-2 po bakru omogoča bistveno višje hitrosti kot pa Telekomov ADSL

bose

Pripravnik
23. sep 2009
292
14
18
daleč,daleč,daleč proč
Na njihovi spretni strani je naslednje obvestilo:
". Pri naročilu storitev z uporabo tehnologije ADSL preko zakupa širokopasovnega dostopa z bitnim tokom nacionalnega operaterja so možni le štirje zakupi hitrosti in sicer: do 1/0,256 Mbit/s, do 4/0,512 Mbit/s, do 8/1 Mbit/s ter do 10/1 Mbit/s."
Se pravi, da tudi ne gre hitreje.
Ima kdo izkušnje s kakimi brezžičnimi prenosi (Ario, TOTAL TV)?

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.802
129
63
Pa ima T-2 svojo centralo v bližini, ali ne
sprasujem se.gif

Meni se modem postavi na 75/45, sem pa cca 500M od centrale.
Če tržijo pa Telekom storitve, pol pa velja zgornji citat.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Če ima T-2 svojo opremo v njegovi centrali, potem ni bitnega toka nacionalnega operaterja (ne veljajo pravila bitnega toka). Je kot samostojna T-2 centrala.
Najbolje, da preveri kar na T-2 , osebno v najbližji poslovalnici ali po telefonu.

bose

Pripravnik
23. sep 2009
292
14
18
daleč,daleč,daleč proč
Preveril telefonsko na T2. Niti oni ne morejo hitreje - so odvisni od Telekoma. CATV kabla ni do hiše, pa tudi cel sistem CATV je bolj "švoh". LTE signala ni na našem področju. Pravkar preveril še na Telekomu - ni pomoči. Bo treba počakati še nekaj let, ko bo mogoče optika prišla v vsako vas.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.211
4.063
113
Poglej listo lte baznih na svet idej. Simobil bo kmalu zagnal dosti LTE , baznih na 800 MHz

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Sem iz LJ, zanima me ali kdo sloh ponuja kaksno zanimivos ponudbo za tv in net. da bi mogoce prisel cez z 20eur. Sedaj imamo optiko t2 vse na full 40eur pa se mi zdi cist brezveze, posamezno pa nocejo slisati ker ti hocejo vse storitve vsilt. Shema tv komot S da imas nekih 50kanalov in to je to.