Kateri papirji morajo biti nujno v avtu?

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Kateri dokumenti so obvezni v avtu, če te ustavi policist? Prometno dovoljenje, potrdilo o zavarovanju (kao kupončki)... še kaj? Homologacija (avto je brez predelav) in zavarovalniška polica?

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
po moje samo prometno dovoljenje
mene za več kot prometno niso vprašali

če se motim me popravite

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni se tudi zdi, da samo prometna. Avto je tako ali tako zavarovan, če imaš veljavno prometno, za homologacijo pa se mi tudi zdi, da ni obvezna v avtu.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Za potrdilo o zavarovanju sem zihr, da mora bit v avtu v primeru nesreče, vsaj tako so rekli na zavarovalnici. Hitr v avto dat!
grin1.gif

Hvala za odgovore. Se je tudi meni zdelo, da homologacija ni potrebna, če na avtu ni nič sumljivega.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
v primeru nesreče možno da res, pa še to pomojem ne bi blo krize če ne bi mel s sabo

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Zakaj bi pa rabil zavarovalno polico imeti v vozilu? Na zavarovalnici rečeš (če še nimaš) naj ti na evropsko poročilo natisnejo tvoje podatke: ime, priimek, št. police, itd...in v primeru nesreče samo narišeš skico dodaš kraj datum in čas nesreče.....kupončkov že lep čas pri večini zavarovalnic ni.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Original ali Poštempljana in podpisana kopija homologacije mora tudi biti v avtu. Vsaj tako so meni 2 leti nazaj rekli na UE, kjer sem na novo registriral avto. Delavka je sama od sebe naredila kopijo homologacije in jo poštempljala.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Orožni list, če se okoli prevažaš z orožjem. Ne škodi tudi kanček spoštovanja in prijaznosti do policista, ki lahko v večini primerov reši manjše zagate, kot so pozabljeni dokumenti.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Saj nisem rekel, da moraš imeti zavarovalno polico. Na zavarovalnici niso rekli, da moram imeti polico ampak samo potrdilo o zavarovanju (a5 format list). Do zdaj sem od vsakega drugače slišal kaj je potrebno imeti v avtu, policisti od mene pa še niso zahteval kaj drugega kot vozniško in prometno.

Se pa strinjam s coolpower-jem... normalen odnos je prva stvar. Ampak ziher je ziher, pa nočem da me kakšna tečnoba drka v glavo samo zaradi kakšnega (v bistvu nepomembnega) papirja.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
prometno in homologacijo moraš imet...mislim da če jo nimaš(homologacije) te lahko pelje na izredni tehnični pregled.....če seveda sumi da je kaj z avtom narobe.

Bom napisal tako...jaz imam široke feltne in gume pa še zračni športni filter in me še niso vprašali za homologacijo......sem se pa s kolegom peljal s povsem normalnim avtom edino napise na gumah je imel obarvane z belo...pa je policaj zahteval homologacijo.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
...policisti od mene pa še niso zahteval kaj drugega kot vozniško in prometno.

Saj prometnega ti brez nove zavarovalne police niti ne potrdijo. Meni agentka vedno poleg zavarovalne police da še en list, ki ga pustim na tehničnih.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.332
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
prometno in homologacijo moraš imet...mislim da če jo nimaš(homologacije) te lahko pelje na izredni tehnični pregled.....če seveda sumi da je kaj z avtom narobe.
(...)

Torej dobiš zastonj tehnični pregled, ko ugotovijo, da ni nič dodano?
grin1.gif

sam takrat je bolj težko podkupovat une na LPPju
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Še nisem kazal homologacije policaju.
NImam predelav.
Zadnjič me je po dolgem času ustavil (kontrola).
Sem mu dal kopirano prometno in mu takoj razložil zakaj imam kopirano (kasko, dva voznika...)Je rekel da sem prav naredil in ni nič kompliciral....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Jaz pa vam povedam da homologacije ne rabiš met v avtomobilu. Mislim da ni nikjer nobenega zakona ki bi to velal. Sem pa nekaj časa nazaj govoril s prijatlom ki je policist in je rekel da ne rabiš homologacije. Da če kaj ne štima tako ne moreš naredit tehničnega, pač v tem smislu. Dobro logično da imaš modele, ki pred tehničnim dol montirajo in nato gor... Mislim pa da lahko policist homologacijo preveri prek zveze. Če lahko jaz na internetu pridem na tem naslovu do podatkov v homologaciji =>

https://e-uprava.gov.si/e-uprava/emrvl.euprava

lahko tudi on. Če se motim me popravite! Torej rabiš vozniško, prometno in to je to. Dobiš pa pri zavarovalnici tudi posebej odrezek ki bi ga naj vozil s sabo v avtomobilu zato mi ni jasno zakaj tega nebi zraven vozil?

Lp

PS:. In če imaš še od zadaj veljavno prvo pomoč (datum), jopič, komplet žarnic, trikotnik in dobre gume te nima kaj skrbet, potem še samo paziš na hitrost in si zmagal
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

panaque

Pripravnik
23. sep 2007
228
2
18
Ljubljana
Kopiran dokument, v tem primeru prometno dovoljenje velja kot "ponaredek" in je le stvar dobre volje policista, da ti ga upošteva.
Dvomim pa, da ti kopijo prometne poštempljajo na UE in da velja kot original.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Jaz sem samo opisal mojo lastno izkušnjo. Je pa res da je bila to edina do sedaj ( v letu in pol kar imam kopirano).
Pač ne mislim voziti originala v avtu(kasko, lastništvo?!). da pa bi si s ženo prometno podajala je pa tudi traparija, ki jo prej ali slej pozabiš narediti.
Policaji pa mislim da so bili zagorski