Kateri paket, kam "it", če uporabljas:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Imam tri telefone, prvega mobitelovega na đabest za 19€ na mesec, pol mam simobilca pa tušovega na kartice,

Tistih 1000 minut skurim cca 300, ostalo mi ostaja vse, tut 100mb prenosa... Naročnina gre h kraju, kam se zdaj zagnat?

Ostanem pri @? To nočem, ker so prašiči z dvigovanjem naročnine in manjšanjem paketa, sicer me nič ni prizadelo teh 4e več,
ampak ker so svije nemislim več tam bit oz. neko minimalno naročnino...

Kaj priporočate ma S! kaj ugodnega?

southpark15

Zelenc'
28. jan 2011
11
0
1
MS
Če ti skoraj pol ostane zakaj se pa pol jeziš, saj če bi pa pustili kot je bilo bi ti tudi ostalo kot ti ostane zdaj... Saj je vseeno teh 4€ gor ali dol...Če ne pa pojdi na tuš si vzami naročnino za 20€ pa boš imel samo 200 min pogovora... Ne priporočam ti pa simobil...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Popravek, pri Tušmobilu bo do 200 minut lahko imel že za 9 EUR mesečno s paketom Brezmejni 200.

Za 19 EUR si pa lahko vzame Brezmejni 1000, kjer dobi 1000 enot, torej do 1000 minut (od tega do 500 v druga omrežja), oz te enote lepo pokuri tudi na SMSe, MMSe in podatke.

Lucipin

Zelenc'
29. jan 2011
2
0
1
43
tut sam predlagam da greš na tuš..
wink-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Kako pa imaš kaj razdeljene klice, v katera omrežja, si kaj gledal?
Pa koliko imaš kaj sporočil, prenosa podatkov?

Brez tega si boš težko izbral najcenejšo in najbolj optimalno možnost.

Če pa se naredim debila in želim samo nekaj povedati, ti pa lahko gladko rečem: Pojdi na Si.mobil, ker je boljši.

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Popravek, pri Tušmobilu bo do 200 minut lahko imel že za 9 EUR mesečno s paketom Brezmejni 200.

Za 19 EUR si pa lahko vzame Brezmejni 1000, kjer dobi 1000 enot, torej do 1000 minut (od tega do 500 v druga omrežja), oz te enote lepo pokuri tudi na SMSe, MMSe in podatke.

1000 se že veliko sliši ampak to je vse v kompletu. Če sešteješ pri mobitelu pri paketu itak džebest :

Klici in videoklici v Mobitelovo omrežje 1.000 minut
Klici v druga slovenska omrežja 200 minut
SMS-sporočila, MMS-sporočila 1.000 sporočil
GPRS-/UMTS-podatki 100 MB

Če sem prav seštel je to 2200 enot pri mobitelu proti 1000 enot pri tušu. Cena je ista, torej se dejansko tušovci še zmeraj večji pras*i. Pustimo sedaj, kaj je komu všeč, ampak poglejmo dejstva, da kljub podražitvi pri mobitelu, je še zmeri cenejši glede na razmerje količina podatkov/cena.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:

1000 se že veliko sliši ampak to je vse v kompletu. Če sešteješ pri mobitelu pri paketu itak džebest :

Klici in videoklici v Mobitelovo omrežje 1.000 minut
Klici v druga slovenska omrežja 200 minut
SMS-sporočila, MMS-sporočila 1.000 sporočil
GPRS-/UMTS-podatki 100 MB

Če sem prav seštel je to 2200 enot pri mobitelu proti 1000 enot pri tušu. Cena je ista, torej se dejansko tušovci še zmeraj večji pras*i. Pustimo sedaj, kaj je komu všeč, ampak poglejmo dejstva, da kljub podražitvi pri mobitelu, je še zmeri cenejši glede na razmerje količina podatkov/cena.

pozabil si ključni element - đabest je omejen z starostjo....

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
pri tusu mores pazit, da mores bit v njihovem omrezju - drugace ima teh brezmejnih obracunski interval na 3 minute se mi zdi, sms-i pa se celo placjao, ce nisi v njihovem omrezju.

Se pravi pozabi na avtomatko preklaplanje med omrezji - vkljuceno moras imet rocno na Tus, ce noces da te preseneti racun.

ce sem kaj narobe napisal, pa me naj nekdo popravi

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Mene tudi zanima kaj je ta finta z omrežji. Sedaj sem govoril z kolegom, ki dela pri tušmobilu in mi je dejal da je 1000 enot na voljo v tušmobilovem omrežju preostalih 1000 pa v mobitelovem. Govorim za paket brezmejni 2000.
confused-1.gif

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
kolikor jaz vem je tako kot sem rekel:
ce se klice v gostovanju v mobitelovem omrezju je obracunski interval 3 minute
ce se poslja sms v gostovanju v mobitelovem omrezju se sms ne steje v brezmejnih ampak se placa
verjento je tudi podobno pri prenosu podatkov, samo naj raje kdo, ki ima tocne informacije konkretneje napise

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Narobe.
Od 2000 enot, jih lahko do 1000 skuriš za klice v druga omrežja v Sloveniji. Ostalo lahko bodisi skuriš na klice Tušmobil uporabnikov, SMSe, MMSe ali prenos podatkov.

Enote so na voljo v Tušmobilovem omrežju. Edina izjema so odhodni klici, ki so na voljo tudi za uporabo v Mobitelovem radijskem omrežju, pri čemer je obračunski interval za izkoriščanje teh enot 3 minute.

Torej, če boš prijavljen v Mobitelovo omrežje in bo klic dolg 5 sekund, se ti obračunajo 3 enote, če bo klic dolg dve minuti, še vedno 3 enote, 5 minut dolg klic pa 6 enot. Ko si zakupljene enote povsem izkoristil in še vedno uporabljaš Mobitelovo radijsko omrežje za odhodne klice, pa je obračunski interval minutni.

Sicer pa je vse razloženo na Tušmobilovi spletni strani in preteklih diskusijah na Alterju.

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik tratnjak pravi:
kolikor jaz vem je tako kot sem rekel:
ce se klice v gostovanju v mobitelovem omrezju je obracunski interval 3 minute
ce se poslja sms v gostovanju v mobitelovem omrezju se sms ne steje v brezmejnih ampak se placa
verjento je tudi podobno pri prenosu podatkov, samo naj raje kdo, ki ima tocne informacije konkretneje napise

Tako je. Pri uporabi Mobitelovega radijskega omrežja, se zakupljene enote lahko izkorišča le za odhodne klice, pri čemer je obračunski interval 3 minutni. Ko je stranka zakupljene enote potrošila, je obračunski interval za klice originirane v Mobitelovem omrežju minutni.
Pošiljanje SMSov in uporaba podatkovnih prenosov GPRS se pri uporabi Mobitelovega radijskega omrežja zaračunajo po ceniku in se ne odštevajo od zakupljenih enot v paketih Brezmejni.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Tudi jaz sem bil še en teden nazaj v tej dilemi, a sem na koncu videl, da se mi vseeno najbolj izplača, da dam svojo številko na brata in koristim itaq đbest dalje.