Kateri operater v LJ ima tako programsko shemo?

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.054
201
63
Fotr je šel v DSO, pa sem naknadno dostavil še TV. Tam imajo naštimano tako, da ima vsaka soba pač samo antensko vtičnico... vštekaš kabel in dela. Ko sem dal na avtomatsko iskanje programov, je precej čudno nametalo programe. Nekako na prvih 30 programskih mestih so sami tuji programi, šele nato se pojavijo SLO1, Pop in ostali. Vse je torej treba ročno popravljati, kar pri tej tv pomeni kar precej časa in potrpljenja.
Kateri operater ima tako programsko shemo? Telemach ni, ker sem opazil Arena Sport vmes, ko sem na hitro pogledal.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.261
338
83
Pri večini TVjev lahko vrstni red programov nastavljaš (drži, pri večini je štorasto, ampak se da - enkrat se poigraš pa imaš 1 na Slo1, 2 na Slo2, 3 na poptv itd.). Drugače pa vprašaj na recepciji.

Marxon

Majstr
24. feb 2009
743
378
63
Veliko takih ustanov (hoteli,....) imajo custom programske sheme. Interna inštalacija deluje preko starega coaxa, spodaj v kleti pa je en "sprejemnik" in "kodira" naprej za celo bajto...

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.910
3.562
113
Pri nas imamo še zmeraj delujočo Sony televizijo, prva, ki je bila kupljena kot LCD namesto katodne. Stra verjetno že 15+ let. Dela še zmeraj, je pa na njej nemogoče nastaviti kanale po vrstnem redu, razen, če greš prestavljat vseh v priljubljene, kar bi terjalo kar nekaj časa. Poskusil vse možne opcije v meniju, kot tudi skeniranje samo določene frekvence po navodilih TM. Ostali sprejemniki s tem nimajo težav.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.261
338
83
Se strinjam, skoraj vsi LCDji imajo tako ali drugačno opcijo, sem pa ža napisal da je pri večini mukotrpno.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.705
2.568
113
Ponovno nastavljanje TV je potrebno le pri spremembi/osvežitvi sheme.
Ne vem, kaj je to problem. Enkrat nastaviš pa je mir!
Pri ''novi'' shemi je stvar dodana, ne pa spremenjen vrstni red.

p.s. delaš za fotra, ki ti je ... kupil!

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.543
1.138
113
Fotr je šel v DSO, pa sem naknadno dostavil še TV. Tam imajo naštimano tako, da ima vsaka soba pač samo antensko vtičnico... vštekaš kabel in dela. Ko sem dal na avtomatsko iskanje programov, je precej čudno nametalo programe. Nekako na prvih 30 programskih mestih so sami tuji programi, šele nato se pojavijo SLO1, Pop in ostali. Vse je torej treba ročno popravljati, kar pri tej tv pomeni kar precej časa in potrpljenja.
Kateri operater ima tako programsko shemo? Telemach ni, ker sem opazil Arena Sport vmes, ko sem na hitro pogledal.
Prosi hišnika. Gotovo to rihta vsak dan....