kateri model je namesto nokie e6?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Tudi sam sem pred kratkim reševal identično težavo. Potreboval sem zamenjavo za Nokio e71. Odločil sem se za Nokio E5 in naredil konkreten korak nazaj. :-( Ampak drugo žal ni bilo dobavljivo, E6 pa se mi je zdela predraga, pa kolikor sem sedaj imel priliko sprobat tudi tega, lahko rečem samo hvala bogu tako.

Tudi jaz se bojim dneva, ko bo treba menjati E71 za kakšno touch skropucalo.
Kupil sem novo baterijo in spet drži teden dni, vendar nekoč bo prišel ta dan...

Gledal sem že SE Xperia GO, vendar bi le imel raje tipke.

Očitno torej E6 ali kaj drugega sploh še obstaja na tikpke?

Glej moj post na vrhu: milestone 2 ali pa milestone 3 če ti ga slučajno uspe kje dobit v evropi.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Meni se še zdaj kolca včasih po E71 in 72... Ko je baterija držala teden dni, ko je delalo vse 110% zanesljivo.

Samo kaj, ko jo je čas povozil in je bilo recimo brskanje po internetu pravi podvig.

Če pa nekdo rabi samo za klicanje in sms pa zagotovo en najboljših telefonov vseh časov!

Ne bi mel takega na tipkovnico, ki se izvleče, sem malo mel v rokah kolegovo Xperio, ki ste jo gori omenili. Ni šans da bi to mel
smile-1.gif

Glede e71. Zaenkrat še vse lepo deluje, tudi posurfat se da za silo, sploh če je stran prirejena za pda ni nobenih težav.
Da bi pa resno surfal na kateremkoli telefonu pa je itak utopija a ne.

Uporabljam za klicanje, sms in seveda še več MMS pa tudi mail lahko komu pošlješ, pač namesto številke napišeš email.
Ima še gps, kar tudi precej uporabljam za lociranje
http://www.instamapper.com/

Potem pa smo res počasi končali. Če sem kje "drugje" počekiram še mail.

Res bo težka, če se še kaj ne pojavi v tej smeri.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Meni se še zdaj kolca včasih po E71 in 72... Ko je baterija držala teden dni, ko je delalo vse 110% zanesljivo.

Samo kaj, ko jo je čas povozil in je bilo recimo brskanje po internetu pravi podvig.

Če pa nekdo rabi samo za klicanje in sms pa zagotovo en najboljših telefonov vseh časov!

Ne bi mel takega na tipkovnico, ki se izvleče, sem malo mel v rokah kolegovo Xperio, ki ste jo gori omenili. Ni šans da bi to mel
smile-1.gif

Glede e71. Zaenkrat še vse lepo deluje, tudi posurfat se da za silo, sploh če je stran prirejena za pda ni nobenih težav.
Da bi pa resno surfal na kateremkoli telefonu pa je itak utopija a ne.

Uporabljam za klicanje, sms in seveda še več MMS pa tudi mail lahko komu pošlješ, pač namesto številke napišeš email.
Ima še gps, kar tudi precej uporabljam za lociranje
http://www.instamapper.com/

Potem pa smo res počasi končali. Če sem kje "drugje" počekiram še mail.

Res bo težka, če se še kaj ne pojavi v tej smeri.

Še enkrat, a si kdaj imel v rokah Blackberry telefon????

Jernej

I

Izbrisan uporabnik #488

Mel v roki, ampak software in sistem pa sta tam adijo.
E71 je res kopija BB, samo bbja pa ne bi mel.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Mel v roki, ampak software in sistem pa sta tam adijo.
E71 je res kopija BB, samo bbja pa ne bi mel.

Jaz sem pa prešel iz E71 na BB... In ne bi šel nazaj... Sicer je res, da ima E71 malo več tipk in npr. do sporočil prideš s pritiskom na eno od tipk, ampak E71 je polž. Vse se odpira obupno počasi, meni je tudi stalno nekaj zmrzovala (pač precej uporabljam to škatlico). BB9700 je bila odrešitev... Vstopi v menije praktično hipni, ko pokličeš kliče, ko prekineš, prekine. Ni primerjave... Pa ne pravim, da je bila zanič, uporabljal sem jo kakšno leto (in vsakič nadgradil firmware, ko je prišel), ampak vedno sem imel občutek, da ima notri funkcijo Sleep()...

Imamo pa E71 še vedno kot dopustniški telefon, noter damo hrvaško simko in kličemo domov. Za to je pa povsem v redu
smile-1.gif
.

Jernej

I

Izbrisan uporabnik #488

Sem prebral, da bo tudi BB ukinil tipkovnico pred časom.

http://www.zurnal24.si/kako-je-blackberry-izgubil-vojno-clanek-170524

Sicer pa BB premalo poznam, to ni neka "normalna" zadeva, to deluje nekaj preko serverjev v Kanadi. Še večja eksotika.

Pa verjetno rabip za BB tudi takšen poseben račun, storitev, to pa itak odpade.

Potem grem pa res raje na Androida in "Pametni" touchscreen.

Da bi bil E71 polž ne vem, imam zadnji FW, vse lepo gladko dela.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Sem prebral, da bo tudi BB ukinil tipkovnico pred časom.

http://www.zurnal24.si/kako-je-blackberry-izgubil-vojno-clanek-170524

Sicer pa BB premalo poznam, to ni neka "normalna" zadeva, to deluje nekaj preko serverjev v Kanadi. Še večja eksotika.

Pa verjetno rabip za BB tudi takšen poseben račun, storitev, to pa itak odpade.

Potem grem pa res raje na Androida in "Pametni" touchscreen.

Da bi bil E71 polž ne vem, imam zadnji FW, vse lepo gladko dela.

Saj sem napisal, če ne plačaš za dodatno storitev, ne gre nič čez njihove serverje. Ampak ni mailov, SMS in MMS pa dela. In internet kot tak tudi. Tisto o hitrosti boš pa videl potem, ko boš imel eno robido v rokah
smile-1.gif
.

Jernej

I

Izbrisan uporabnik #488

Torej je to povsem normalen telefon? če odmislimo tisto neumnost.

Saj pa mail lahko bereš preko neta, če praviš da dela.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Torej je to povsem normalen telefon? če odmislimo tisto neumnost.

Saj pa mail lahko bereš preko neta, če praviš da dela.

Zmeni se na Mobitelu (ali Simobilu) in ga pojdi pogledat. Če ne rabiš zaslona na dotik je afaik Curve edina možna izbira. Mobitel ima dva modela, se mi zdi, razlika je pa mislim da v glavnem v fotoaparatu in debelini. Če pa najdeš kje minimalno rabljenega 9780 (ne 9790), je pa zmaga popolna. Sicer je debelejši od E71, ampak baterija drži vsaj toliko če ne več.

Kar se tiče podatkovnega doplačila (BIS) je pa tako, da so države, ki so prepovedale BB ravno zaradi tega, ker ne morejo nadzirati
wink-1.gif
. Torej izberi, ali te nadzirajo eni ali pa drugi.... Ves hec je pa v tem, da pošta prileti TAKOJ na telefon in za to pokuri minimalno tako baterije kot prometa. Jaz pridem skozi z 10MB čez cel mesec, če gledam samo elektronsko pošto. Kar sicer z nekaterimi paketi ni problematično, se pa izkaže na Hrvaškem, kjer pridem skozi dopust z 10 (deset) evri doplačila za GPRS. Kar pri ceni 0.4EUR/100kb tudi nekaj pomeni...

MMS (SMS ni problematičen) sem testiral na drugi številki, preden smo vzeli BIS in je delalo bp. Surfanje tudi. Ampak webmail za takšen ekran ni najbolj primeren. Če res ne rabiš maila, potem je to to, drugače pa doplačilo za BIS ali drugačen telefon.

To, da bo BB prenehal s fizičnimi tipkovnicami pa ne spremeni nič. Zaenkrat telefoni še obstajajo, torej če ti je E71 style všeč, potem si še za nekaj let podaljšaj ta užitek
smile-1.gif
. Pa zaenkrat se mi ni niti enkrat sesul, kar se mi je pri 9700 in tudi pri 9790 kar rado zgodilo, sploh v povezavi z BT slušalko. Je pa res, da imam na 9790 neuradni firmware 7.1 in se najbrž kaj dogaja tudi zaradi tega. 9700 je pa garal dve leti in se je začel zelo pogosto sesuvati in to ni več za nikamor (restart BBja traja nekaj minut in te spravlja ob pamet, če se to zgodi dvakrat na dan)

Jernej

I

Izbrisan uporabnik #488

Mislim, da bom kar ostal še na e71 z novo baterijo, dok bo zadeva laufala. Preveč "pomanjkljivosti" pri BB in ko še vidim ceno v redni prodaji pa je game over (700 eur).

Pol pa se le raje navadim na SIII
smile-1.gif

Morda pa še kdo kaj ponudi na trg.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Mislim, da bom kar ostal še na e71 z novo baterijo, dok bo zadeva laufala. Preveč "pomanjkljivosti" pri BB in ko še vidim ceno v redni prodaji pa je game over (700 eur).

Pol pa se le raje navadim na SIII
smile-1.gif

Curve ni 700... S 3 je pa opeka...

Jernej

Morda pa še kdo kaj ponudi na trg.