kateri laserski tiskalnik črnobeli

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
potrebujem črnobeli laserski tiskalnik za tiskanje deklaracijskih nalepk.

Katera znamka mi ponuja največ za svoj denar, se pravi, da bo tiskanje najcenejše. Potrebujem izključno za nalepke in pa kak dokument dva na mesec, ne bi pa rad plačeval ne vem koliko za tonerje...

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Sam bi raje vzel kakega HPja. Vsaj kar se tiče kvalitete (tako tiska, kot tiskalnika kot ponudbe alternativnih tonerjev). Je pa res da zna bit kak % dražje v štartu. (itak HP....)

Za Samsung je veliko alternativnih tonerjev (od kitajskih do obnovljenih do refillov....), ampak imajo/mo velike probleme s čipi ter firmwerom. Za te nove serije se pa kažejo problemi že v originalnih tonerjih (barvni laserci sploh).

@SouthPark model tiskalnika?

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Najcenejši je kakšen Xerox, vendar pa žal tonerji ne spadajo v ta rang.
Samsung stane enkrat več (pišem vse približke), je pa toner potem skoraj enkrat cenejši kot za npr. xeroxa.

Če printaš res malo, kupi Xeroxa. Če printaš malo več, kupi Samsunga.
Stroški tonerja.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Nashuatec... pokliči na secop, podpišeš pogodbo po principu pay per page in imaš predvidljive stroške. Mi imamo sicer barvnega laserca a zadeva je super. Ko zmanjkuje tonerja jih pokličeš, dostavijo novega. Ga zamenjaš, ko zmanjka. račune pa plačaš glede na to, koliko tiskaš. Ne glede na okvare, polne waste tonerje, težave s senzorji ipd. Nič skritih stroškov. Za podjetja je tak način sigurno najboljša izbira.

Pred tem smo imeli samsunga (na koncu za na odpad) oz. imamo drugega v Mariboru, pa pride dražje.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik cappy pravi:
Sam bi raje vzel kakega HPja. Vsaj kar se tiče kvalitete (tako tiska, kot tiskalnika kot ponudbe alternativnih tonerjev). Je pa res da zna bit kak % dražje v štartu. (itak HP....)

Za Samsung je veliko alternativnih tonerjev (od kitajskih do obnovljenih do refillov....), ampak imajo/mo velike probleme s čipi ter firmwerom. Za te nove serije se pa kažejo problemi že v originalnih tonerjih (barvni laserci sploh).

@SouthPark model tiskalnika?

Nizkocenovni HP-ji so klump. Vsaj tak kot vse ostalo, če ne še večji.
@avtorju: vzemi tiskalnik s poceni tonerji in je to to.

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Za katerega samsunga? Tudi sam ravnokar iščem toner za Samsung ML-1640 in sem zasledil toner za 3000 izpisov. Upam da zadeva funkcionira.
Se oproščam da sem si sposodil temo

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Za ML-1640.

Drugače pa kupujem še za 1710 in 2010, enkrat je en toner imel napako na valju in na tistem mestu ni printal (pač vrnil in poslali drugega), drugače pa nikoli problemov.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Citat:
Nizkocenovni HP-ji so klump. Vsaj tak kot vse ostalo, če ne še večji.

Jst imam ravno obratne izkušnje.. 1x hp 1010 najbolj osnoven laserski tiskalnik in 1x hp 1020 še vedno dela dobro vsak po vsaj 100 000 (sto tisoč!) natisnjenih listih. Prednost pred ostalimi znamkami je recimo takojšne tiskanje - instant on(ne pa da se 10-20s prej ogreva kot kak samsung - izkušnje imam z ml-1520 in ml-2570 in pa enim lexmarkom), tonerji so smešno poceni - 13€ za 2500 strani (vključno s poštnino - dostavljeno na dom!). Menjaš samo tonerje in to je to.. Tudi slike pridejo lepše kot na primerljivih samsungih... Uglavnem zelo zadovoljen!

Nazadnje urejeno:

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Zgleda zelo vredu ja, le cena na izpis se mi zdi visoka - to je 5x dražje (2,5 centa vs 0,5 centa) glede na to kar imamo sedaj (stari hpji)... Se da mogoče kakšne neoriginalne tonerje za ricoha ceneje dobiti? Ker tale duplex in mrežni priklop bi bil uporaben ker sedaj nam mora en komp 24/7 laufati...

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
Zgleda zelo vredu ja, le cena na izpis se mi zdi visoka - to je 5x dražje (2,5 centa vs 0,5 centa) glede na to kar imamo sedaj (stari hpji)... Se da mogoče kakšne neoriginalne tonerje za ricoha ceneje dobiti? Ker tale duplex in mrežni priklop bi bil uporaben ker sedaj nam mora en komp 24/7 laufati...

Napisal je 0,022€, sepravi 2,2 centa.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.607
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Juhu... Poštar prinesel Rikota.
cheer.gif

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Sem bil v strašni zagati s časom in sem priletel pet minut do 21h v Leclerca (sem se pač ravno mimo Rudnika peljal, BTC bi bil prepozen) in izbral med 10-12 tiskalniki, mislim, da so bili zraven v tej cifri še inkjet. Vzel najcenejša samsunga za 69€, model 1665.

Printa kulj, ogreva se res kake dve sekunde, sam ne moti to mene...