Citat:
Uporabnik jello pravi:
Lej, napisal sem v smislu da se ti za 3 kave na dan najbrž ne ljubi tolk jebat z avtomatom. Folk kupuje avtomate za jurja ker samo pritisneš in ven priteče topshit. Ja. Prvi mesec, potem pa samo še kislca.
Imel sem saecota za 1.200 eur 10 let. Dokler se je uporabljal dnevno smo pili odlično kavo. Potem 2 leti občasno samo še kislco. Potem so se začele okvare. Zaradi preredke uporabe in nazadnje je šel na dinos.
Kakorkoli, ni treba toliko slabe volje stresat in strinjam se da so kapsule shit. Ampak glej, samo pritisneš in imaš kar imaš.
Pa saj to se redno/dnevno uporablja razen ko si na dopustu kje... kava pa ni nek produkt ki se ga navelicas, ali jo pijes ali ne... pac ritual, isto kot gres zjutraj srat
Je pa res da zahteva doloceno vzdrzevanje, skrb, delo ampak meni to ne predstavlja tezave. Cist tako povem za moj avtomat:
Na 1 mesec bi naj notranjo enoto za 10min potopil v vodo in jo spral s curkom, no jaz to naredim nekajkrat na mesec. Enota gre ven na klik, nekaj sekund dela.
Na 2 meseca se prizge lucka za vodni kamen, spustis skoz pac cikel in je to to.
Obrišeš prah ter spraznis spodnjo taso kjer se nabere voda. To je to.
Edino kaj je mogoce malo vec dela pri meni z milkerjem, tam je pac mleko zraven, mlecna mascoba treba veckrat cistit... je pa tako, jaz vseeno teh avtomatov nimam 5 ali 10 let, menjam vseeno prej... ker pac kot si omenim zaradi X dejavnikov postane kava slabsa... Če se splac met tak avtomat? Definitivno ne, je pa fajn