Kateri je telefon za starejše pri Mobitelu?

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Pozdravljeni!

Mene pa zanima, če se kdo spomni znamko in model telefona, ki ga je imel Mobitel takorekoč pred kratkim v ponudbi za starejše?

kora

Pripravnik
6. avg 2007
58
0
6
Priporočam, da se tole Motorolo preizkusi pred nakupom, zna biti namreč, da uporabnik ne bo zadovoljen. Številke in črke so res velike in se dobro vidijo, ampak če je ime malo daljše sploh ne gre na en ekranček, pa tudi oblika je takšna kot na kalkulatorjih izpred par 10 let ...
l.p.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Al pa nokia 3109 najboljši tel. Velke črke številke, kvalitetno ohišje, dobra baterija...se mi zdi da ga majo pri M!
rolleyes-1.gif

lp

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
poglej še za kakšnim samsungom,... ima veliiike številke.

Ali lahko priporocis kaksen konkreten model, takega, ki po moznosti ustreza naslednjim kriterijem (v padajocem redu prioritete):

- velike crke tako v imeniku, kot pri pisanju/branju SMSov in v menijih, recimo taka velikost, kakor ima Nokia 6151 ob vecji nastavitvi, seveda ob cimvecjem ekranu, da gre tisti velik tekst sploh gor
- ce je le mogoce v enem kosu (predvsem nikakor ne preklopni, po moznosti tudi ne slider), ni problem ce je bolj "opekastih" dimenzij
- brez pisala/touch screena (torej upravljanje s tipkami)
- fotoaparat z AF (2+ mpix)
- FM radio
- razsiritveno mesto
- lucka (od flasha)

Torej en normalen (moderen) telefon, le da bi imel velike crke. Ce bi imel za povrh se WiFi, bi dal se prodajalki lupcka
rolleyes-1.gif

ahmet_car

poupismen
3. sep 2007
563
0
16
Samsung x160.
To ti jaz priporočam.
Najcenejši je pa nima veliko funkcij da se nebo babi izgubila.
Tipke so velike in razvidne iz tipkovnce.
Na prikazovalniku pa toliko velke da zakrijejo pol ekrana.

Motorola f3 in emporia life pa sta jajca.
Že strokovnjak mobilnih aparatov ne ve kako upravljati z tem aparatom.Posebaj z F3.Bolši je najstarejša regla bol preprosta.

Edvard

Pripravnik
30. okt 2007
559
0
16
Novi modeli imajo ponavadi manjše tipke. Ampak to še ne pomeni, da je na njih težje pisati. Včasih je odločilen tudi razmak med tipkami.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
O F3 se nikakor ne morem strinjati. Mama je končno dobila telefon s katerim lahko SAMO kliče mene, sorodnike ali prijateljice. Številke vidi brez očal, tipke so velike, SLO številke so cele na ekranu, osebne številke sem ji nastavil na hitro izbiro (tipke 1..9),
Nastavitev telefona ne bo nikoli spreminjala (pri F3 brez mene tega ne more narediti niti po nerodnosti), v tujino ne kliče (dolge številke), kaj je kamera, imenik, SMS, WiFi... pa je sploh ne zanima.

Skratka idealen telefon za osebe, katere niso odraščale v elektronski dobi.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Saj je cel kop Nokiij v rangu nekaj 10 EUR. Vse so bolj ali manj primerne za starejše. Vse pa se konča, če ima zelo slab vid. Tedaj rabi velike številke in tukaj so dobra izbira Samsungi ter Motorola F3.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Vsi omenjate Samsunge, nihce pa ne pozna nobenega konkretnega modela, ki bi po zmogljivostih ustrezal telefonom drugih proizvajalcev (Se, Nokia), le da bi imel velike crke. Obhaja me dvom, da res obstaja kaksen Samsung z velikimi crkami ... samo miticni telefon, ki ga nihce ni videl tako dolgo, da bi prebral oznako, vsi ste pa slisali zanj (po moznosti od koga, ki ga tudi ni videl)
frown-1.gif

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Katere zmogljivosti pa tebe zanimajo, da mora ustrezati SE ali Nokii? SMS, MMS, GPRS, GPS, UMTS, baterija ...?

Jaz se takoj spomnim recimo Samsunga C200.

blustar

Pripravnik
1. okt 2007
230
0
16
Sicer starejši, ki so postal naglušni, ne poznajo znakovnega jezika, da bi jim videotelefonija prav prišla.

Drugače pa pri fotru opažam, da je problem zvonjenje. Nobeno zvonjenje ni dovolj glasno. Vsi drugi prej slišmo njegov telefon kot on (razen, kadar ima na vibri kje v žepu). Čeprav se potem pogovarja pa kar normalno.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
govoril bom za simobilove ki sem jih imel,... x 660, sghe250, tušev d900; verjetno več ali manj vsi samsungi.

res pa je da pri smsjih črke niso tako velike (beri so normalne).

l.p. b

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Katere zmogljivosti pa tebe zanimajo, da mora ustrezati SE ali Nokii? SMS, MMS, GPRS, GPS, UMTS, baterija ...?

Jaz se takoj spomnim recimo Samsunga C200.

Kot sem napisal malo visje:

Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
poglej še za kakšnim samsungom,... ima veliiike številke.

Ali lahko priporocis kaksen konkreten model, takega, ki po moznosti ustreza naslednjim kriterijem (v padajocem redu prioritete):

- velike crke tako v imeniku, kot pri pisanju/branju SMSov in v menijih, recimo taka velikost, kakor ima Nokia 6151 ob vecji nastavitvi, seveda ob cimvecjem ekranu, da gre tisti velik tekst sploh gor
- ce je le mogoce v enem kosu (predvsem nikakor ne preklopni, po moznosti tudi ne slider), ni problem ce je bolj "opekastih" dimenzij
- brez pisala/touch screena (torej upravljanje s tipkami)
- fotoaparat z AF (2+ mpix)
- FM radio
- razsiritveno mesto
- lucka (od flasha)

Torej en normalen (moderen) telefon, le da bi imel velike crke. Ce bi imel za povrh se WiFi, bi dal se prodajalki lupcka
rolleyes-1.gif

Cisto normalen telefon srednjega razreda iz leta 2007 torej (a'la K770), ki pa bi imel velike crke tako v menijih, kot v imeniku in pri SMSih (tako kot recimo ostareli T68, ki ima povsod enako velike fonte, za razliko od N6151, ki ima malo vecje od T68 v imeniku in pri SMSih, a manjse v menijih). UMTS ni nujen, MMS ni nujen, baterija pri T68 cloveka razvadi in dvomim da ima se kateri telefon tako dobro ... Ce bi imel vse zgoraj nasteto, cena do ~400 EUR ne bi bila problem, ce bi bil naprodaj pri M@ (aneks) pa se toliko boljse
cheer.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Aja, pa se to: ravno si ogledujem nove modele na Gsmarena.com in Samsungov L170 je videti ravno pravsnji. Po Murphyju bodo tokrat izjemoma crke zelo majhne
frown-1.gif