Kateri hišni kino?

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
455
31
28
Pozdravljeni,

mi mogoče lahko priporočate hišni kino med 300€ in 400€, ki bi bil nekako best buy?

Rabim samo receiver in zvočnike, brez predvajalnikov in DVD ali bluray enot. Super bi bilo tudi, da sta zadnja zvočnika na stojalih.

LP

alfie

Pripravnik
5. apr 2013
125
0
16
Ljubljana
Za tak denar si raje kupi logitech z5500 ali podobne... Če boš za ta denar kupoval ojačevalec + zvočnike nisi naredil nič, saj bo kvaliteta zanič. Rajši vzameš to, kar sem prej omenil. Če pa dodaš še 200€ si pa npr. na spletni strani www.playroom.si najdeš kakšen lep kompletek (Jaz sem tam nabavil ojačevalec denon avr 1713 - spletni radio, 7 izhodov, ipd) ter 2 sprednja zvočnika z centrom INDIANA line, vse skupaj za cca. 850€. (Brez centra je tudi kar ok in te pride cca 700€) in je zadeva več kot solidna, igra kot noro. To kupiš 1x in imaš mir... občutek je pa kot v kino dvorani. Dodal sem še 1 zunanji disk z LACIE HD media playerjem in zmaga je tu... Domači kino v pravem pomenu besede.... 60 palčna plazma dopolnjuje komplet... in zadovoljstvo je zagotovljeno
smile-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.875
2.267
113
za šankom
za ta budget dobiš vstopni model yamahe ali onkya tudi kak denon bi se našel.
recimo amazon ima včasih kake akcije.je pa zadeva če mejo tudi do 40% ceneje kot pri nas.jaz sem zadevo naročil preko majdiča(electronic4you).in je bila yamaha cenejša za 160€ kot recimo mimovrste ali BB.

http://www.amazon.de/Onkyo-TX-...rds=av+receiver

http://www.amazon.de/Yamaha-RX...rds=av+receiver

pa gor obesiš

http://www.odaz.si/si/page/detail/gitm/1760/?wsref=ceneje-si

pa bo tole špilalo bolje kot vsak logitech.da se za 400€ ne da dobit normlanega sistema za hišni kino in glasbo je bulšit.
če so ti jamo preveliki za tvoj prostor vrži uč na JBL scs 178

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik d3esaly pravi:
Hvala za odgovor. Trenutno ne mislim povečevati budgeta, saj daleč od tega, da bi bil kakšen hud audiofil...

primerjava:

Philips HTB5540d
Pioneer HTP072 + predvajalnik BDP160

Mogoče kdo pozna?

Philips je zanič, kar se tiče kvalitete zvoka. Pri drugem kompletu pa ti manjkajo zvočniki
wink-1.gif

Za zvočnike se včasih splača pregledat bolho, jaz sem pred kratkim našel nerabljene Infinity Primus 5.1 smešno poceni.

alfie

Pripravnik
5. apr 2013
125
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik DognerDJ pravi:
Brez centra je ok ? Nebi rekel ( razen če poslušaš samo stereo zvok preko tega sistema ) !

Če že je problem pri budgetu, bi bilo brez centra tudi ok, je pa seveda razlika ogromna, da ne bo pomote, še posebej pri igrah ali filmih.

Lp

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
455
31
28
Citat:
Uporabnik Goran_82 pravi:

Philips je zanič, kar se tiče kvalitete zvoka. Pri drugem kompletu pa ti manjkajo zvočniki
wink-1.gif

Za zvočnike se včasih splača pregledat bolho, jaz sem pred kratkim našel nerabljene Infinity Primus 5.1 smešno poceni.

Zvočniki so zraven Pioneer HTP-072

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.410
3.802
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik alfie pravi:
Citat:
Uporabnik DognerDJ pravi:
Brez centra je ok ? Nebi rekel ( razen če poslušaš samo stereo zvok preko tega sistema ) !

Če že je problem pri budgetu, bi bilo brez centra tudi ok, je pa seveda razlika ogromna, da ne bo pomote, še posebej pri igrah ali filmih.

Lp

Je razlika? Razmišljam, da bi dodal še center k mojemu stereo sistemu. Trenutno imam Denon AVR 2113 in Monitor Audio BX5.

bx5.large.jpg

Tole je pa še center iz sistema za dobrih 200 EUR.
MONITOR%20AUDIO%20BX%20CENTRE%20ROSENUT.jpg

BXcentre%20spec.JPG

alfie

Pripravnik
5. apr 2013
125
0
16
Ljubljana
Pri samih filmih bo veeeeeeeeeeliko veliko boljše, v kolikor gledaš kvalitetne filme z dobrimi zvočnimi zapisi
wink-1.gif

Na denonu mislim, da imaš nastavitev, da potem stereo zvočnika služita za efekte, center je pa ta glaven. Probaj, ne bo ti žal. Meni vsekakor ni in sem bil v isti situaciji kot ti.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.410
3.802
113
davorinm.wordpress.com
Tnx. Morda pa res nabavim. Še prej moram pa pogruntat kako obvarovat zvočnike pred tamalo, ki se plazi in že vstaja ter raziskuje okol membran in kako tamalo obvarovat pred zvočniki, da se ne prevrne na njo.
sprasujem se.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Da se še jaz pridružim tej n-krat prežvečeni temi.

Se ravno odločam, da bi vzel SONY BDV-6100 , cena okoli 400 ojrov.
Za Blueray se mi ne gre skoraj nič, mi je pa všeč ideja o WiFi in BT povezljivosti z računalnikom ali pametnim telefonom, da s teh naprav predvajam glasbo in filme.
Všeč mi je tudi estetika zvočnikov, da niso ravno tiste velike lesene škatle, ker v stanovanju ne bi OK izpadlo po izgledu.
Nisem audiofil, da bi zapravljal milijone na tem, imam pa rad dober price/performance.

Ali kdo drug pozna boljšo rešitev za enak denar?

Hvala za pomoč.
zmaga.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.940
7.228
113
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Da se še jaz pridružim tej n-krat prežvečeni temi.

Se ravno odločam, da bi vzel SONY BDV-6100 , cena okoli 400 ojrov.
Za Blueray se mi ne gre skoraj nič, mi je pa všeč ideja o WiFi in BT povezljivosti z računalnikom ali pametnim telefonom, da s teh naprav predvajam glasbo in filme.
Všeč mi je tudi estetika zvočnikov, da niso ravno tiste velike lesene škatle, ker v stanovanju ne bi OK izpadlo po izgledu.
Nisem audiofil, da bi zapravljal milijone na tem, imam pa rad dober price/performance.

Ali kdo drug pozna boljšo rešitev za enak denar?

Hvala za pomoč.
zmaga.gif

Torej ne potrebuješ nobenega player-ja za predvajanje glasbe in filmov, nadaljevank, če imaš to zadevo? Sam gledam kar nekaj nadaljevank, filmov itd... in če je res tako kot tukaj piše in da je zvok super, tudi mene zelo zanima!? Je možen tudi priklop Xbox360 ?

Lp

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Sem nabavil ta hišni kino Sony BDV-E6100

Zdaj ga imam dva tedna. Najprej sem bil nekako srednje zadovoljen z njim, zdaj ko se pa bolje spoznal ta hišni kino in ga pravilno nastavil moč posameznega zvočnika, mi pa ratuje zmeraj bolj všeč.
Zvok je odličen. Sicer nisem nek audio poznavalec ampak vseeno vem kdaj je nekaj dobro in kdaj je slaba roba.

Ja filme lahko predvajam na bluerayu ali pa preko USB ključka. Do zdaj so mi delovali še vsi formati filmov.
Filme (in pa slike ter mp3) lahko predvajaš tudi preko wifi. Predvajalnik enostavno povežeš brezžično s svojim ruterjem (ali pa z UTB kablom). Na računalniku si namestiš program serviio kateri se potem poveže s predvajalnikom in ti ponudi vsebino, ki si jo v nekem "Shared folderju" shranjuješ. To najbolje da ti pokaže kak kolega računalničar. Ni pa pretirano zapleteno.

Po wifi lahko predvajaš čisto vse HD filme, mogoče se preko wifija lahko zatika samo pri filmih, ki imajo variabilen bitrate od 20Mbps ali več. Ampak to je res že zelo hudo visoka kvaliteta filma. Pa še to se zatika zaradi ruterja ali prenosnika (moj laptop je malo star).
Povežeš se lahko tudi z bluetoothom za predvajanje kakih mp3 ali slik. Ima tudi vgrajen NFC če ti to pride prav.

Naslednja stvar ki mi je tudi zelo všeč so različne aplikacije na predvajalniku. Sicer je večina eno brezvezno sranje ampak najboljši mi je Youtube aplikacija ki jo lahko povežeš s svojim youtube računom in potem na računalniku izbereš kaj naj se predvaja na TV. Predvaja se ti pa seveda v HD.

Skratka edina stvar ki me še "moti" oziroma je ne znam nastaviti so to podnapisi pri mkv filmih. Nisem se še poglobil v to, mogoče sem samo jaz cepec in česa ne razumem. Včasih podnapisi delujejo na mkv formatu, včasih pa ne. Pomoje je problem v meni, ker ne znam nastavit.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
aja glede priklopa na xbox pa ne vem, ker ga nimam niti ne vem kaj potrebuješ za to.

TV imam priključen preko HDMI, zvok iz TVja pa preko optičnega kabla.