Kateri free program za remote desktop

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
niti ne, nism povezan z nobeno firmo, ki to prodaja, sam na k... mi gre k bi folk kr use meu zastonj... a gume za sluzben avto si tud "sposodis"?

2254_6775_ashx.jpg

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik p4pe pravi:
A RealVNC pa nobeden več ne uporablja? Sem probaval vse ostale remote programe, pa mi je še vedno RealVNC najbolj všeč. Server porabi vsega skupaj 6MB RAM-a, enostavna uporaba, majhna inštalacija, meni se zdi da dela najhitrejše od vseh ostalih remote-ov. Ker v firmi delam z večimi računalniki naenkrat, ga imam inštaliranega povsod in potem delam samo na svojem računalniku več ali manj vse. Obstaja tudi viewer za Android, tako da sem že velikokrat kaj enostavnega naredil kar prek telefona.

Jst uporabljam ultra VNC (sej je isto kot Real) na kakšnih 100 mašinah. Za to kar rabim, deluje odlično. Moraš pa biti znotraj omrežja oziroma moraš imeti odprte porte. (imam zloženo na enem strežniku, ki je v omrežju in se potem na njega priklopim z rdpjem)
Pri TV pa ni nič važno kje si in deluje.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
niti ne, nism povezan z nobeno firmo, ki to prodaja, sam na k... mi gre k bi folk kr use meu zastonj... a gume za sluzben avto si tud "sposodis"?

2254_6775_ashx.jpg

teb je pol očitno popolnoma vseeno, če ti firma v kateri delaš, ne izplača plače pa plača prispevkov...

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik p4pe pravi:
A RealVNC pa nobeden več ne uporablja? Sem probaval vse ostale remote programe, pa mi je še vedno RealVNC najbolj všeč. Server porabi vsega skupaj 6MB RAM-a, enostavna uporaba, majhna inštalacija, meni se zdi da dela najhitrejše od vseh ostalih remote-ov. Ker v firmi delam z večimi računalniki naenkrat, ga imam inštaliranega povsod in potem delam samo na svojem računalniku več ali manj vse. Obstaja tudi viewer za Android, tako da sem že velikokrat kaj enostavnega naredil kar prek telefona.

Jst uporabljam ultra VNC (sej je isto kot Real) na kakšnih 100 mašinah. Za to kar rabim, deluje odlično. Moraš pa biti znotraj omrežja oziroma moraš imeti odprte porte. (imam zloženo na enem strežniku, ki je v omrežju in se potem na njega priklopim z rdpjem)
Pri TV pa ni nič važno kje si in deluje.

Ja sej pri VNC-ju tudi ni važno kje si. Iz vsakega računalnika se lahko priklopim. Porti morajo biti seveda odprti na routerju. Lahko se pa priklopiš enostavno tudi z internet browserjem preko jave. No, kakorkoli, meni se zaenkrat zdi najbolj enostaven in hiter. Pa še registrirat se nič ni treba.
smile-1.gif

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
al pa pac nardis reverse vnc, pa single click, kjer je lahko uporabnik prakticno kjerkoli, pa lahko prides do njega....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
LogMeIn. Namestiš klienta na mašino. Ko tvoj fotr potrebuje pomoč, greš na spletno stran Logmein, se avtenticiraš in povežeš na njegovo mašino. Dela po 443 vratih, razni PROXY zadeve niso ovira. Najlepše je to, da tvoj ate ne rabi ničesar klikati da mu pomagaš...
Uporabljam sam za pomoč svoji mami...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
To ti misliš. Recimo da imajo ministrstva zaradi HKOMa kar dobro pošlihtan PROXY, pa to dela... Prav tako čez tak PROXY noben Cisco, Checkpoint in podoben šrot VPN klient ne dela.... A lej ga zlomka, Citrix pa dela...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:

2254_6775_ashx.jpg

teb je pol očitno popolnoma vseeno, če ti firma v kateri delaš, ne izplača plače pa plača prispevkov...

Do zdaj smo zmeraj bolj kot ne materialne stvari delal. Tko, da nimam nobenih skrbi.

Programerji imajo pa tako ali tako najboljše plače med tehniki. Da se pa spljoh ne sekiram.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
To ti misliš. Recimo da imajo ministrstva zaradi HKOMa kar dobro pošlihtan PROXY, pa to dela... Prav tako čez tak PROXY noben Cisco, Checkpoint in podoben šrot VPN klient ne dela.... A lej ga zlomka, Citrix pa dela...
Kaj na pa log me in s citrixom?

Nazadnje urejeno:

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Kaj pa tisti Remote Desktop Connection, ki je že po defaultu zraven Winsow nobeden ne uporablja?

22. jul 2007
13.589
1.770
113
124
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
LogMeIn. Namestiš klienta na mašino. Ko tvoj fotr potrebuje pomoč, greš na spletno stran Logmein, se avtenticiraš in povežeš na njegovo mašino. Dela po 443 vratih, razni PROXY zadeve niso ovira. Najlepše je to, da tvoj ate ne rabi ničesar klikati da mu pomagaš...
Uporabljam sam za pomoč svoji mami...
meni tudi ne gre skozi služben comp.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
ce mas ssl/tls interception, ga lahko cist lepo zblokiras. recimo z ironportom...

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Kaj pa tisti Remote Desktop Connection, ki je že po defaultu zraven Winsow nobeden ne uporablja?

Je čisto uporaben za delo v istem omrežju. Drugače pa potrebuješ VPN ali pa odprte ustrezne porte na vseh firewalih, ki so na poti.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Verjamem. Sam kaj maš od tega? Recimo, kot support uporabljamo GoToAssist ali WebEx... Da mi en pametnjakovič to dropne se ahko slika za supprt.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
sej ga mas on demand... pac tako kot bi mogl bit. support poslje mail adminu, da rabi dostop do tega pa tega userja, in admin mu ga odobri...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik titov pravi:

sem probal, jst imam 4:3 monitor, htpc pa 16:9 in mi pol vse neki popačeno kaže.

pri TV se da nekak nastavit, da v lokalni mreži ne gre preko strežnika oz se lahko kar preko IP povežeš. Pa v eno stran mi je uspelo, v drugo, ko pa bi rabu pa ne:(