Kateri free antivirus je najbolši?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zgleda bom še enkrat moral dat link do testa, če ne bo še vedno vsak pisal 'ta je dober, oni je dober' brez kakršnekoli osnove:

http://www.av-test.org/en/test-procedures/award/2012/

In še ta pomemben podatek: ''The following products did not pass all of the tests carried out in 2012 and were therefore not considered for the 2012 AWARD: AhnLab V3 Internet Security, Eset Smart Security, Microsoft Security Essentials, Microsoft Forefront Endpoint Protection, PC Tools Internet Security and Trend Micro Office Scan.''

Tak da lepo prosim ne priporočajte več NOD32, ki je že vsaj 5 let poden na AV področju in je učinkovit ravno toliko kot beležnica proti virusom. Microsoftov AV pa je prav tako padel 3 nadstropja navzdol. Microsoft se je zgleda potrudil na začetku, da si ga je čim več ljudi preneslo na računalnike, sedaj pa spijo.

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Nekje sem prebral da Zone alarm uporablja samo Kaspersky definicije, ne pa jedra, ne vem. Je pa men ko sem ga imel na kompu vse štekalo u božjo mater.

Če misliš Comodo free firewall naložit, potem je boljše Comodo internet security free naložit. Enako veliko, kuri enako sistemskih zahtev, pa še antivirus maš zraven.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Mene zanima, koliko se ti poslabša varnost takoj ko začneš s kakšnimi cracki srat po compu
rolleyes-1.gif

To je pa v teh časih sedaj že skoraj nujno. Že od Windowsov naprej.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Kakšni inženirski programi, pridejo vsi crackani. Že samo za učit rabiš. (študentske verzije ne obstajajo povsod ali pa ne dobiš)

Če bi pa še fušal je pa must.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Tudi tvoje priporočilo je glede na tvoje linke testov bolj piškavo... avast, avg, avira... vsi zastonjski ga scat peljejo, pa kaspersky gor ali dol

22. jul 2007
13.586
1.770
113
124
Kako pa je kaj z procesorsko požrešnostjo, jaz že 10 let uporabljam nod 32 in že takrat je veljal za compfriendly , zaenkrat še nisem imel kakšnih težav, ker ne klikam na vsako sranje.
In kako je z drugimi antivirusi-obremenitev proc.?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Tudi tvoje priporočilo je glede na tvoje linke testov bolj piškavo... avast, avg, avira... vsi zastonjski ga scat peljejo, pa kaspersky gor ali dol

Ni boljši tisti, ki ima manj ''kock'' pri protection
smirk-1.gif

Edit: Vidim, da je Check Point: ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall pri protection pri dnu, verjetno je dobil minus točke, ker se definicije posodabljajo enkrat dnevno namesto na uro kot pri 'pravem' Kaspersky-jem.