Kateri free antivirus je najbolši?

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
zanima me keri je najbolj ok free antivirus, imam avast ampak mi že teži da mi čez 17 dni poteče različica potem pa je za plačat... ima kdo še kak drug predlog?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Jst imam bitdefender free, zelo simpl samo instaliraš brez kakih nastavitev in gasa.

Prej sem imel pa pando, je pa tudi podobno. Avast, pa ko enkrat po menujih gledaš je enkup nastavitev pa ne vem ali je tudi kaj uporabno in ali je zaradi tega boljši.

Nazadnje urejeno:

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.607
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Če imaš licenco... torej ni free.

Saj za OS moraš imeti licenco. Torej je FREE...

V tvojem primeru je potem čisto vseeno ali iščeš free AV ali pa licenčnega.
rolleyes-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Po moje je najboljši Zone Alarm Free, ker uporablja antivirus od Kaspersky-ja, firewall pa je tako en najboljših vedno bil od ZoneAlarma. Sem ga dal na 2 kompa in vse, kar 'zateži' je, da nekje 1x tedensko ob zagonu odpre okno če hočeš kupit polno verzijo.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sicer pa smo to temo imeli kaka 2 tedna nazaj in sem takrat dal link na av-test.org, kjer so testi, da ne bo ugibanja kateri je najboljši.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Po moje je najboljši Zone Alarm Free, ker uporablja antivirus od Kaspersky-ja, firewall pa je tako en najboljših vedno bil od ZoneAlarma. Sem ga dal na 2 kompa in vse, kar 'zateži' je, da nekje 1x tedensko ob zagonu odpre okno če hočeš kupit polno verzijo.

Nikjer ne piše da bi bil antivirus od kaspersky ?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
A misliš, da bi bil Kaspersky navdušen, da Zone Alarm reklamira 'pri nas dobite Kaspersky-ja zastonj'?
rolleyes-1.gif
Sicer pa piše marsikje.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.816
842
113
toti Maribor
Jaz osebno ti priporočam Avast, Avg ali Panda Cloud. Vse ostalo je bolj kot ne za qrac. Je sicer še zelo dober Bitdefnder free edition, vendar nima opcije "izjem" in "restore". Ko ti nekaj izbriše ne moreš več vrnit in naredit izjemo. Zraven antivirusa, pa si naloži še Comodo firewall free.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

Nikjer ne piše da bi bil antivirus od kaspersky ?

http://usa.kaspersky.com/oem/partners/checkpoint

Ne piše pa, da je genau isti. Samo, da ga dobavljajo.

No sem po diagonali bral.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Verjetno dobavljajo kakšno leto-dve staro verzijo, to počnejo tudi ostali (tudi bitdefender free ni nov). So pa vseeno definicije enake.