samo rabiš oko sokolovoOčitno še nisi letel z dronom. Namreč, če ga imaš na očeh imaš bistveno lepši pregled nad okoljem v katerem letiš, kot pa če letiš le po sliki iz drona.
Očitno še nisi letel z dronom. Namreč, če ga imaš na očeh imaš bistveno lepši pregled nad okoljem v katerem letiš, kot pa če letiš le po sliki iz drona.
Kaj pa to, da moraš med letenjem imeti dron "na očeh"? Jaz se ne bi upal leteti tako daleč in tako "na slepo".
?Evo, DJI Mini 2 uradno najavljen!
460€ oz. 600€ za Fly more combo.
Mini 2 je že zunaj. Ima 4K kamero. Istočasno je šlo v prodajo precej rabljenih mini enk, ki se jih dobi za okoli 300 EUR.DJI Mavic Mini tehta 249 gramov (stane manj kot 400€) - ravno zaradi tega, da zanj še ne veljajo predpisi o uporabi dronov. Seveda pa moraš upoštevati splošna pravila, ki ne dovoljujejo leteti manj kot 30 metrov od ljudi ali živali, od večje skupine ljudi (nad 12) pa moraš leteti vsaj 150 metrov stran. Poišči na internetni strani www.dronbonton.si. Kamera na tem dronu je odlična, snema video v kvaliteti 2.7K, tudi fotografije so odlične. Veliko je vredno tudi to, da če izgubiš signal, se dron zna sam vrniti na izhodiščno točko.
Omejitev do 250 g ne velja samo pri nas, ampak v večih državah. Samo za Slovenijo se proizvajalcu ne bi splačalo tega delati. Po zakonodajah večih držav se dron do mase 250 g šteje med igrače.Še enkrat mogoče če vprašam. A omejitev do 250g velja pri nas, ali je vseeno kater dron kupit? Namreč sem gledal predpise, pa piše da je prva kategorija do 5kg. Ne pa od koliko. Ker se mi ne da prijavljat te norije.
Ja skoraj zagotovo bi šlo, vendar ne sme biti nekih ovir vmes.KSZ
Torej realno bi na tega Mavica (Pro ali Mini?) lahko obesil ključ in ga v brezvetrju nesel 2 km do sorodnika?