Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
@radirko: kaj je narobe z WD-jem. Trennutni se mi vrti že 5,5 let - a jim je padla kakovost. Katera znamka naj bi torej bila zanesljiva (jaz sem še izstare šole, ko je bil WD zakon)
Jaz imam z njimi grozljivo slabe izkusnje: mortaliteta 100% v roku 2-3 let, in to stalno skozi vseh 18 let, odkar se bavim s PCji, torej meni WD ni bil nikoli zakon, razen ce bi pod to razumel, da jih zaradi ugodnejse cene prodajajo v vecini racunalnikov, kjer kupec ne izbere sam vseh komponent. Tudi kolikor sledim po forumih, je na koncu vecina pritozb na WDje, ceprav glede tega velja posteno priznati, da na to vpliva tudi stevilo prodanih primerkov, kjer je povsem mozno, da je zaradi malenkost nizje cene zunaj ravno WDjev najvec.
Katero firmo vzeti ? Ker je pri nas (npr. Mimovrste itd.) v glavnem samo izbira med WD in Seagate, jaz samo se Seagate. Tistih par evrov dam vec, pa ce bi zahtevalii 25% vec, bi - glede na izkusnje - tudi toliko placal. Ostali proizvajalci so ali ze propadli, ali so jih drugi pokupili (Seagate je kupil vec kot pol konkurence), ali delajo totalen srot (WD, IBM-Hitachi, itd.) ali jih pa prodajo manj in je zaradi majhnega vzorca tezje soditi o zanesljivosti (Fujitsu) oziroma jih sploh ni v razredu 3.5" za domaco rabo (Toshiba). Pri celi skatli se tistih 5-10 evrov nic ne pozna, moji zivci so pa vredni bistveno vec
Lahko ti pa krepne vsak disk, sploh ce nabavis nekaj, kar je ravno prislo ven. Prve generacije z doloceno gostoto zapisa bodo pri vsakem proizvajalcu manj zanesljive, kot kasnejse z isto gostoto zapisa. Da ne bos mislil, da sem pristranski proti WD, bom za ilustracijo kako je s primerki prve generacije navedel tale primer: spomnim se prvih Seagatovih ATA diskov z 7200 rpm (serija Medalist enih 10 let nazaj); to je bil ziv obup, grelo se je nemarno, niso bili tako hitri, kot bi pricakoval glede na hitrost vrtenja (zanic firmware napisan), in za povrh so bili tovarna bad sectorjev (nobenega prostora za relokacijo). Je pa ista firma delala takrat SCSI diske, tudi serijo Cheetah (takrat 10K rpm), ki so bili super (res noro hitri in zanesljivi, ce ze ne prav pretirano lahki - bili so namrec cegli polovicne visine, "normalen" disk, kot ga pozna vecina, je pa 1/3 visine).
V glavnem: ti tako ali tako ne isces nevemkaksne kapacitete, torej mislim, da ne bos zgresil, ce vzames enega Barracuda 500 GB.