Kateri brezplačen antivirus za android

slr

Pripravnik
30. jun 2008
183
2
18
Zanima me, kateri brezplačen antivirus mi priporočate za android tablico. Rad bi nekaj kar je zanesljivo in ne upočasnjuje sistema pa da je brezplačno. Če pa ni ničesar brezplačnega pa vsaj kar je plačljivo pa da je res dober antivirus.

Kater antivirus pa vi uporabljate in kako se vam obnese na android tablici?

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Ne uporabljam antivirusa oziroma moj antivirus je brskanje po "normalnih" straneh. Morda se tudi malo naivno zanesem, da že Firefox izloči nevarne strani.
Sem prepričan, da antivirusi dodajo več nesnage kot odpravijo
smile-1.gif

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Na telefonu porabljam Avast, sicer še ni našel v zadnjih treh letih nobenega virusa in podobno, pride pa prav tudi za backup, da bi se pa na hitrosti kaj poznalo pa tudi ne vem.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Ko sem testiral te zadeve redno in tudi namerno nameščal viruse in testiral, kateri antivirus najbolje opravi delo, je zmagal Avast vedno. To je bilo dobro leto nazaj.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Daj malo bolj podrobno obrazloži to z nalaganjem virusov za nas smrtnike. A sam razvijaš viruse ali si uporabil tiste, ki jih lansirajo "Antivirus Enterprises" z namenom, da bi smrtniki naložili/kupili njihove produkte ?

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Daj malo bolj podrobno obrazloži to z nalaganjem virusov za nas smrtnike. A sam razvijaš viruse ali si uporabil tiste, ki jih lansirajo "Antivirus Enterprises" z namenom, da bi smrtniki naložili/kupili njihove produkte ?

Zadevo sem vključil v diplomsko nalogo. Na netu sem se precej namatral, da sem našel stran z virusi za androida, starega HTCja sem hard resetnil in naložil enega po enega (antivirus) ter z vsakim prečekiral viruse, poskusil naložit okuženo aplikacijo itd. In ne, virusi so bili iz nekega bloga, nevem več točno, bi moral pogledat v vire. Vem pa, da je Avas odkril cca 95%, se mi zdi da je bil blizu še AVG, ostali pa bolj tako tako. Takrat.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Končni uporabniki so priljubljen molzni stroj za cuzanje denarja za nekaj kar dela tako-tako. Predvsem v free različici... Poslovna okolja pa uporabljajo MDM, nekateri gredo tako daleč da je Android no-go (prepovedan, nepodprt) zaradi svoje odprtosti, ranljivosti in znešenosti iz vseh vetrov (skoraj vsak proizvajaec ima svoj build kateri pa se ali pa se ne drži vseh standardov za nadzor). Primer urejenga in dobro nadzorovanega okolja (ter s tem varnega) je BB, WP ter tudi iOS.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Končni uporabniki so priljubljen molzni stroj za cuzanje denarja za nekaj kar dela tako-tako. Predvsem v free različici... Poslovna okolja pa uporabljajo MDM, nekateri gredo tako daleč da je Android no-go (prepovedan, nepodprt) zaradi svoje odprtosti, ranljivosti in znešenosti iz vseh vetrov (skoraj vsak proizvajaec ima svoj build kateri pa se ali pa se ne drži vseh standardov za nadzor). Primer urejenga in dobro nadzorovanega okolja (ter s tem varnega) je BB, WP ter tudi iOS.

Varnega za koga (only hypothetical speaking, vem, da veš) ? BB je bil morda res izjema, ampak zato je pa šel rakom žvižgat. IOS in WP
pa lepo živita od te "varnosti"...
smile-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik Miikech pravi:
Citat:
Uporabnik srv pravi:

Zadevo sem vključil v diplomsko nalogo. Na netu sem se precej namatral, da sem našel stran z virusi za androida, starega HTCja sem hard resetnil in naložil enega po enega (antivirus) ter z vsakim prečekiral viruse, poskusil naložit okuženo aplikacijo itd. In ne, virusi so bili iz nekega bloga, nevem več točno, bi moral pogledat v vire. Vem pa, da je Avas odkril cca 95%, se mi zdi da je bil blizu še AVG, ostali pa bolj tako tako. Takrat.

Veliko je natega v teh AV programih in tako imenovanih testih, ki nam jih ponujajo proizvajalci
smile-1.gif
Problem, ko z malim in dobrim nisi ali niso zadovoljni in je potrebna vsakoletna rast ...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Bolj ali manj vsi AVji na Androidih so nateg. Ne vidim niti enega scenarija, kjer bi ti lahko prišel prav. Vse aplikacije so namreč popolnoma ločene druga od druge, tako da razen skeniranja ob inštalaciji ne moreš nič pametnega početi - pa še ta funkcionalnost je privzeto že v sistemu (Play Store namreč skenira aplikacije ob inštaliranju, tudi če to delaš preko APKja).

Da bi ti pa spletna stran okužila sistem, kot je to možno na PCju, pa je tudi kratko malo nemogoče.

Druga zgodba je, če imaš sistem rootan. V tem primeru imata tako virus kot tudi antivirus malo večja "pooblastila". Prvi lahko naredi več škode, drugi pa jo lahko lažje prepreči.

Na kratko: nalaganje AV-jev nima smisla. Enako velja za razne battery optimizatorje, app killerje, čistilce RAMa in podobne nebuloze.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Vse aplikacije so namreč popolnoma ločene druga od druge, tako da razen skeniranja ob inštalaciji ne moreš nič pametnega početi - pa še ta funkcionalnost je privzeto že v sistemu (Play Store namreč skenira aplikacije ob inštaliranju, tudi če to delaš preko APKja).

Je bilo že kar nekaj primerov, ko je na Google Playu bila okužena aplikacija. Sem bral o tem zdaj februarja. Avast je opozoril na 3 okužene aplikacije, ki jih je Google takrat odstranil s Playa.

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
Po kaksnih straneh pa se sprehajas da rabis AV? Sam ga nimam ne na telefonu in ne na tabli pa se nic nisem fasal nikoli. Tudi na pc ga se nisem fasal ampak tam ga pa mam
smile-1.gif

Saj če ti nisi vidu virusa, še ne pomeni nujno da ga nisi fasal
evil.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Saj tudi vsi AV-ji ne zaznajo vsega - eni več eni manj. In ta privzeti Googlov se pač ne more primerjati z namenskimi programi. Še vedno pa ostaja dejstvo, da je zdrava kmečka pamet veliko bolj učinkovita od AV programa
tongue-1.gif

Z nekim normalnim naborom aplikacij od normalnih developerjev načeloma ne moreš nič zgrešiti. Če pa nameščaš crackane igre pa najverjetneje ti tudi AV ne bo kaj dosti pomagal.