Kateri bolj zanesljiv pri sinhroniz. z Outlookom

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Mi zna kdo povedati, kaksno je trenutno stanje na podrocju sinhronizacije Androidne mobilne naprave z Outlookom (kontakti, koledar, tasks)? Je zadeva podprta in nima tezav? iOS je namrec, kot vidim, crippled by design, saj od omenjenih treh segmentov taskov sploh ne sinhronizira (za koledar in kontakte je pa kar zanesljivo).
Domnevam, da ima Surface 100% podprto omenjeno zadevo?
(Seveda pa govorim o neposredni sinhronizaciji racunalnik-mobilna naprava; brez oblacitve
smile-1.gif
)

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Tole sem ze enkrat gledal, ampak kot receno - neposredna sinhronizacija, brez oblaka. iCloud cpanel je za iCloud, ki ga ne uporabljam in nimam namena uporabljati. TaskTask pa menda rabi Exchange server? Rabim direktno sinhronizacijo Outlook na masini <> mobilna naprava.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Zanimivo, kako se nekateri oklepate kablov. Jaz imam pa raje sync preko clouda, da mi ni treba ničesar nikamor priklapljat. CP za iCloud samo instaliraš in dela sync avtomatično. Ne rabiš nič zaganjat.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Sam na Androidu uporabljam povezavo z Exchangom že vsaj dve leti. Deluje zelo dobro, skoraj nimam pripomb. Poleg tega je na voljo več različnih programov, če bi slučajno imel kakšne težave, vendar meni že osnovno deluje dobro.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Zanimivo, kako se nekateri oklepate kablov. Jaz imam pa raje sync preko clouda, da mi ni treba ničesar nikamor priklapljat. CP za iCloud samo instaliraš in dela sync avtomatično. Ne rabiš nič zaganjat.

Med oklepanjem kablov in cloudom je še vmesna faza - brezžična sinhronizacija brez tretje osebe - torej direktno računalnik - telefon, kar je za mnogo uporabnikov bistveno bolje kot cloud.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Sam na Androidu uporabljam povezavo z Exchangom že vsaj dve leti. Deluje zelo dobro, skoraj nimam pripomb. Poleg tega je na voljo več različnih programov, če bi slučajno imel kakšne težave, vendar meni že osnovno deluje dobro.

Direktno z Outlookom tudi? Ceprav me clanki, ki jih najde Google, ne navdajajo ravno z navdusenjem nad to platformo, npr:
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2382337,00.asp
Sem mislil, da je Android bolj odprta zadeva od Applea... da pa bi moral za tako elementarno zadevo, kot je sinhronizacija, posebej placevati aplikacijo, no go.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Ne sinhroniziram direktno z Outlookom - to se mi nekako ne zdi logičen način dela. Sinhroniziram s strežnikom (tako z Exchangom kot z Gmailom). To pa dela odlično in brez vseh težav.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Kako je zadeva podprta konkretno na relaciji Samsung Galaxy Note - Outlook 2010? Je zraven kaksen software (kot pri Nokia in iOS napravah) in se sinhronizira kontakte/koledar/tasks med obema; oz. je kaksen free software na voljo? Ali pa so kaksne slabosti in omejitve?
(Do-placevanje 3rd party softwarea za tako bazicno zadevo kot je sync, ali pa uporaba tretje strani (oblaki...), ne pride v postev.)

proteus

Pripravnik
25. nov 2011
709
2
18
Jaz za enkrat delam tak, da vse sinhroniziram preko googla. Iz Outlooka sinhroniziram v google (kontakte, koledar), iz googla pa potem na telefon. Je pa res, da vedno sinhroniziram samo v eno smer. Torej iz rac na google.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Kul, MyPhoneExplorer imam v zelo dobrem spominu se iz casov K800i.
smile-1.gif
Torej zdaj dela tudi kot posrednik med Outlookom in Androidom? A vse glavne dele (koledar, kontakti, taski - ker slednjih npr. iOS ne prebavlja...) sinhronizira? So s kaksnimi fieldi lahko problemi, se da nastaviti tudi smer sinhronizacije (da gre npr. samo Outlook -> telefon ali pa da v primeru sync konfliktov vprasa za akcijo)?

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Ta dela super, samo pri malo večjem številu dogodokov (> 2000 v obdobju 3 mesecev) v koledarju, traja sinhronizacja kar dolgo. Drugače pa sinhronizira pa super.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Kul, MyPhoneExplorer imam v zelo dobrem spominu se iz casov K800i.
smile-1.gif
Torej zdaj dela tudi kot posrednik med Outlookom in Androidom? A vse glavne dele (koledar, kontakti, taski - ker slednjih npr. iOS ne prebavlja...) sinhronizira? So s kaksnimi fieldi lahko problemi, se da nastaviti tudi smer sinhronizacije (da gre npr. samo Outlook -> telefon ali pa da v primeru sync konfliktov vprasa za akcijo)?

Vse dela BP in lahko nastavljaš smer sinhronizacije, v vsakem primeru pa ti pa pred izvedbo pokaže vse, kar bo naredil in na vsak vpis lahko vplivaš ročno. Skratka, super program, kakršnega sem si vedno želel. Deluje pa tudi na PCju, kjer nimaš Outlooka, saj ti omogoča arhiviranje (in seveda restore) prav vsega na Androidu: kontakti, SMSji, datoteke in aplikacije.

sad

Guru
24. avg 2007
21.177
9.814
113
A mora biti Android krekan za dostop do sistemskih podatkov, da to dela?

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik sad pravi:
A mora biti Android krekan za dostop do sistemskih podatkov, da to dela?

Moj S3 ni rootan in MPE očitno dol pobere le podatke, ki so dostopni (med drugim tudi vse apkje). SMSji, kontakti, beležke in imenik pa so 100% dostopni brez roota.

Sicer pa, potegni si ga dol, ga instaliraj in preizkusi. Program MPE 100% ne dela nobene škode na PCju.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Torej, apgrejdal sem MPE iz 1.8.2 na 1.8.4 (vmes je bil se en tricky dialog box za en adware ali nekaj takega, kjer Cancel ni prijel in sem vse probal, na koncu je bil izhod tipka ESC). Najprej je sesul in na novo zagnal sidebar (oz. Windows Gadgets) - zakaj ze?

Ce pa grem v nastavitve, pa imam pod Sync na voljo zgolj Contacts, Calendar, Notes. Kje za vraga so Tasks? Ni podprto?

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Torej, apgrejdal sem MPE iz 1.8.2 na 1.8.4 (vmes je bil se en tricky dialog box za en adware ali nekaj takega, kjer Cancel ni prijel in sem vse probal, na koncu je bil izhod tipka ESC). Najprej je sesul in na novo zagnal sidebar (oz. Windows Gadgets) - zakaj ze?

Ce pa grem v nastavitve, pa imam pod Sync na voljo zgolj Contacts, Calendar, Notes. Kje za vraga so Tasks? Ni podprto?

Sploh nisem opazil, ker jaz Taskov v Outlooku ne uporabljam (vse vpisujem v koledar), zelo veliko pa uporabljam Koledar in to v MPE deluje. Sploh pa, kolikor vem, v Androidu in S3 sploh ni Taskov in verjetno jih zato tudi MPE nima. Sem pa tukaj http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1428679 našel nekaj zanimivih trditev in rešitev in kaže da se Taski pod določenimi pogoji v Androidu sinhronizirajo v Koledar.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Pri meni so precej pomembni. Ne stekam, zakaj jih ni; to je potem genau ista bedarija kot na iOS, ko se taski ne sinhronizirajo z reminderji. Da ne gre res za M$ zaroto. Na linkih omenjajo Exchange (jaz rabim direktno Outlook) ali pa placljive appe a la SymTasks, Touchdown... (skratka iOSove fore all over again).
smirk-1.gif