Kateri blu-ray predvajalnik do 250 EUR?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.961
1.841
113
on sprašuje če lahko na ps3 BD image file predvaja, ne ripe

Nazadnje urejeno:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.687
5.867
113
Ja kako je sedaj s tem?. Doma imaš sicer ne tako star reciver, ki pač ne zmore dekodirat DD HD, true HD in podobno kodirane signale ki so prisotni na BlueRay diskih.

Kake so alternative?
1 - Kupiš tak player ki zmore downmix na DTS ali DolbyDigital in preko koaxa ali optike spelješ na reciver.
2 - Kupiš tak player ki zmore dekodirat vse te HD zvoke in jih pošlje na analogne audio 5.1 izhode. Te spelješ na analogne audio vhode 5.1 na reciverju ter še naprej poslušaš 5.1.
3 - Zamenjati moraš obe komponente.

Katera trditev torej sploh drži?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kot da nisem že zdavnaj napisal, da so vse verzije DTS ''backwards'' kompatibilne
rolleyes-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.898
6.968
113
Trdiš, da če boš na stari receiver, katere ima le DTS, peljal digitalni zvok, kateri je DTS-HD, bo lepo delalo?

kako ga boš sploh spravil na receiver, obični koaks je prešvoh, mora bit hdmi.

MrDaco, vse troje je pravilno in drži, s tem da je pri 1 možnosti zgubiš kvaliteto. Pri drugi pa sploh ne in je najboljša rešitev, dokler se ne kupi novih komponent, namreč vsi blu ray playerji znajo dekodirat vse audio formate.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Panasonic ima Optical out, Sony ima optical/coax out. Njegova Yamaha ima optical/coax in. Torej povežeš preko njiju in preko njiju potuje DTS.

Kje je torej problem?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.898
6.968
113
Še vedno ne verjamem da bo delal DTS HD..no..pa četudi dela, kaj pa s TRUE HD ? Kaj pa uncompressed prebavi?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.898
6.968
113
aha..imaš prav:

The DTS-HD Master Audio bit stream also contains the DTS 1.5 Mbps core for compatibility with existing DTS-enabled home theater systems

Ampak vseeno..true HD še ostaja

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.898
6.968
113
Nisi razumel. Pritrdil sem temu, da obstaja v samem DTS HD signalu tudi navadni DTS in ga stari receiverji znajo obdelati.

Ampak sprašujem, kaj bo z ostalimi audio posnetki, saj DTS HD ni na vseh, najdemo še True HD in pa uncompressed zvok, slednjega verjetno lahko dekodira vsak sistem. Še vedno je za stare sisteme najboljša rešitev analogni zvok, razen če koga moti pretirano število kablov. Potem pa si naj pač nabavi nov receiver in bo imel samo en kabel - hdmi.

Večina Blu ray Filmov ima 5.1 zvok, tu pa tam pa je kateri z 7.1. Razlika med DTS in DTS HD je občutna in jo vsak opazi.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.961
1.841
113
blueray player dekodira truehd in naredi "downsaple" v navaden DD 5.1 in pa tudi stereo. V glavnem postavljaš si preveč vprašanj, ker je po domače povedano vsak BD player in bd disk z vsemi zapisi kompatibilen z dd 5.1 in dts, ker če nebi bil in bi to nekdo pogojeval z nakupom novih recieverjev z ustreznimi dekoderji, bi prodali še manj kot sicer. tako pa lahko vsaj bdplayer priklopiš tudi na tv in furaš stereo zvok.

debata okrog tega če se razlika sploh opazi ali ne, pa je kr dolga
tongue-1.gif
sam se spravljam v nadgradnjo htpcja z novo mamaplato in zvočno asus xonar hdav slim, ki je trenutno edina ki zmore dekodirat true hd, pa se tudi sprašujem, če se sploh splača

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.898
6.968
113
Res je, da downsampla, ampak s tem se zgubi kvaliteta zvoka. Nima smisla zadevo downsamplat, ter peljati preko digitalnega kabla na receiver, če se lahko enostavno uporabi analogni kabel, po katerem že gre "pravi" HD zvok in ga receiver samo "ojača", razen pač...kot sem rekel..če nekoga moti preveč kablov, ampak na račun tega nima smisla kompromirati HD zvok, ker je res opazno boljši od navadnega.

Jaz, če gledam blu ray, in preklopim med DTS in DTS HD takoj opazim razliko, tako da ne vem...tudi kolega, katerega sem navdušil nad tem, je rekel da je razlika takoj opazna in je zaradi tega tudi nabavil nov receiver, da lahko dekodirat true hd in dts hd, tako da nekaj na tem že je.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.961
1.841
113
logično da se izgubi, ampak bistvo je da gre in da te noben ne sili v nakup novega reciverja. to kaj pa ti omenjaš kot pravi hd zvok, pa imaš v mislih verjetno LPCM?

kolegu in sebi pa daj enkrat blind test enega pa drugega. me res zanima rezultat
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.898
6.968
113
LPCM ni nič drugega kot nekompresiran zvok in je laahko karkoli..."kodeki" potem ta zvok stisnejo....

po analognem kablu gre lahko iz playerja že HD zvok v 5.1 formatu in ga receiver potem samo "ojača in pošlje naprej". Če se pa iz playerja pretoči zvok po digitalnem kablu, pa ostane v digitalni obliki in ga mora receiver "pretvoriti" v nekompresiranega..in nastanejo problemi, če ni zmožen pretvoriti. Po analognem kablu je največja izguba kvalitete, ampak pri filmih niti ni tako pretirano kvalitetnega zvoka, da bi se tukaj zgubilo kaj, pri HD je poudarek na večji "kapaciteti" zvoka, saj ima več podatkov in je posledično bolj "bogat", ali "poln".

HD zvok ima nekje 3000kbps pretočnost, medtem ko kak ac3 le 700kbps

naredi test...vzami si en blu ray (original, ne ripa!!), kateri ima navaden in HD zvok, kakšne akcije so najboljše. Potem pa najdi eno sceno, kjer je ful dogajanja in zvočnih efektov. Poglej to sceno z HD zvokom in potem z navadnim. Opazna je razlika.

Če pa nekdo posluša glasbo, pa itak da ne bo opazil razlike, ker imajo le redki sploh primerne zvočnike za kaj takega in ostalo "napeljavo".

Steve

Guru
13. avg 2007
9.961
1.841
113
s kakim hw to operiraš? moj htpc žal ne zmore bd predvajat, 1080p rip je maximum, ima pa analogne 7.1 izhode pa tudi spdif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.898
6.968
113
zakaj ne more?

jaz imam eno staro kišto.. P4, nvidia grafa...filme se strojno dekodira, zvok pa softwarsko, gre pa potem analogen zvok na zvočnike - Z5500, preko audigy zvočne. nič posebnega torej.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.961
1.841
113
zato ker je onboard grafična in zvočna in mi že pri 1080p ripih nabije procesor skoraj do 100%. BD z dosti večjim bitrejtom bi sigurno štekal.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.898
6.968
113
aja, tole pa potem prešvoh grafa ja...druge ne moreš dat not, da bi imel hardwarsko dekodiranje videa?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.961
1.841
113
lahko, samo se mi ne da ubadat z nadgradnjo oldskul plate in pride not v bližnji prihodnosti plata z nvidia 9300. ta bo komaj kaj trznila ko bo dobila bd za predvajat
aplauz.gif

je pa ta ki jo imam zdaj popolna za htpc (brez bd), ker je mobile varjanta, kar pomeni da je neslišna