kateri avtomobili samodejno odpiranje prtljažnika?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
In ko mulc odpre (in potem zapre), si usrane roke obriše v sedež ...

J... š tak vojs rekognišn .

Potem ga pac dvokliknes ... sheesh, netehnicni uporabniki
rolleyes-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik ozze pravi:

Novi passat, če ga brcneš spodaj se odpre (kakšne so posledice na čevljih ne vem), ne vem pa kako je z zapiranjem.

Ne rabiš brcnit, le nogo pod senzor pomoliš.

Sicer pa imajo pratično vsi evropski karavani od višjega srednjega razreda naprej to opcijo ...

...zelo uporabno, ja.. Doma imaš avto parkiran, pa odklenjenega (ker si v poznani ulici, poletje je in etc,etc), pa maček se šetnja pod avtom.. Me zanima, kolk bo okvar, k se bodo mački gonil pod avti pa bo senzor avtomatsko odpiral in zapiral vrata
grin1.gif

@Lost: Aja? To si bil pa že preškrt, da bi zraven dodal, a
evil.gif
?
Pa je proti doplačilu al v ser.opremi?

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
In ko mulc odpre (in potem zapre), si usrane roke obriše v sedež ...

J... š tak vojs rekognišn .

Potem ga pac dvokliknes ... sheesh, netehnicni uporabniki
rolleyes-1.gif

Ja, samo dvoklik disabla to funkcijo v bodoče.

LP

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
opcijsko:
A4 karavan
A6 karavan
novi A6 limo
Q5
Q7
A7 (serijsko)

doplačilo cca 700€

Skoda Superb

iz glave

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Ka pa, če imaš ključ v avtu, ti pa sediš v kafani, avto je 2m stran? Ga boš zaklepal? Jaz ga skoraj nikoli ne.
Ka boš pa takrat naredu
grin1.gif

Drugače se pa strinjam, ja
wink-1.gif

Najbolje da se navadis zaklepat avto. Zna bit koristno
wink-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Opel Tigra recimo ima tudi el. odpiranje in zapiranje, ravno danes videl pri sosedi.
Čeprav se mi zdi čudno, da ima tak kinder jajček to opcijo.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Ka pa, če imaš ključ v avtu, ti pa sediš v kafani, avto je 2m stran? Ga boš zaklepal? Jaz ga skoraj nikoli ne.
Ka boš pa takrat naredu
grin1.gif

Drugače se pa strinjam, ja
wink-1.gif

Verjetno ima senzor, ki zazna iz katerega kota pride ključ in če je ta in ta pogoj ustrezen... odpre prtljažni drugače pa ne.
Saj volvo ima tako če prideš od zadi se ti odklene samo prtljažnik

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Pol pa pozabiš, da se prtljažnik sam odpira in zapira, in avtomatsko porineš prtljažna vrata z roko. Pa gre zajeten kupček denarja za nov sistem.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Ja seveda. In potem svizec ...
Ničkolikokrat sem že ročno potegnil prtljažnik, ki se samodejno odpira/zapira. Pa noben ni crknil, ni razloga, da bi ... Po tvoji logiki bi vsak lektromotor, ki ga zavrtiš na roke, crknil. Zavrti boben v pralnem stroju, pa boš videl, če bo crknil ...

In ne, Passata se ne brca (@krizo) ... So si pa to dobro izmislili, ker se o tem veliko govori ... Samo čakam, da pridem na parking in vidim folk, ki stoji v vrsti za brcat v testnega
smile-1.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
ksz

Žurka zna bit v kakšni garaži z zelo nizkim stropom. Če odpiraš na roke, vidiš, da bo pokrov usekal ob strop, tule pa nisi pozoren in ... BUM.
grin1.gif
Drugače kul feature, ko bo enkrat serijsko vgrajen, doplačeval pa za to ne bi.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ničkolikokrat sem že ročno potegnil prtljažnik, ki se samodejno odpira/zapira. Pa noben ni crknil, ni razloga, da bi ... Po tvoji logiki bi vsak lektromotor, ki ga zavrtiš na roke, crknil. Zavrti boben v pralnem stroju, pa boš videl, če bo crknil ..

Bolj nenavadno je, da ni narejeno tako, da ce zazna premikanje, potem sam ne zapre do konca (razen ce je kaksen predmet vmes, da recimo ne spesta komu roke).

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
nič ni bum. to odpira čisto počasi in tako tudi zapira. soft eject style. meni je všeč.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
KSZ.

V čem je fora teh vrat? Kot prvo delujejo tako počasi da če imam 3 gajbe pira, prej odložim vsako posebej in odprem vrata ter nazaj zaprem kot pa da čakam da tehnika to delo opravi namesto mene.

Jasno elektronika crkne zelo hitro. BTW vsa ta vrata imajo tudi varnostni mehanizem ki pri povečanem pritisku ustavi motorček (torej ti ne padejo na glavo in tudi ne butnejo v strop).

Edini smisel imajo taka vrata v:
- luksuznem razredu - da se gospod/gospa ne umaže roka
- pri višje postavljenih vratih (nekateri karavani in SUVji) - da gospodična visoka 1.5 lahko zapre/odpre vrata za naložit špežo brez skakanja

.. mogoče je delno uporabno tudi Passatova pogruntavščina ki ti omogoča da robo naložiš brez da odložiš vse na mokra tla. Enako je mogoče pri odpiranju s kjučem, samo če dosežeš kjuč lahko tudi vzvod za vrata. Samo zapiranje pa res nima smisla ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik krizo pravi:
grin1.gif

nima nekega senzorja pod zadnjim odbijačem pri (levem?) kolesu? v bistvu ne brcneš avtomobila, ampak v prazno pod odbijačem

Točno tako, ne brcneš avtomobila, ampak le nogo pomoliš pod zadnji odbijač.