Kateri avto za vleko prikolice?

Kateri avto za vleko prikolice?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
in sicer počitniške?
na voljo je berlingo hdi z 90 km in mondeo tdci s 130 km. slednji bo pri hiši le še dve ali tri leta, medtem ko bo berlingo precej več časa z nami. noben še nima kljuke (kje jo vgradit? MB ali okolica, koliko stane?).
v plus berlingu je večji zračni upor vlečnega vozila - manj zraka na prikolico in mladost (2007), v plus mondeu pa večja nazivna moč motorja in navor (minus slabe sklopke).

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
berlingo...ker boš vlečno kljuko lah dalj časa uporabljal!

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Tisti s čim več navora
smile-1.gif

Pa za katerega je cenejša kljuka
smile-1.gif

Recimo pri Šeškotu

edit. surprise, cena je ENAKA
hysterical-1.gif
, 189€

Nazadnje urejeno:

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Mi smo se v časih Zastave 101 vsako leto vozili na dopust 4 osebe + prikolica. Ko smo pred leti morali premakniti prikolico smo jo vozili s Xsaro HDI 110KM in je vlekla kot da ni nič priključeno zadaj, tako da nič straha, Berlingo bo to zmogel brez težav!

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
benady, hvala za link! zelo uporabno. je pa, če sem prav videl, za mondea skoraj 2x dražja. 189 vs. 330 al nekaj takega ...
sam sem sicer tudi bolj za berlinga, ker je mondeo limuzina (ni placa za prtljago), a mi je mondea manj škoda ... je pa res, da bomo berlinga dlje imeli in morebitna menjava sklopke ne bo taki strošek, kot pri mondeu ...

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
V naši firmi imamo več Berlingotov (razni letniki, motorizacija starejših 2.0HDi in novejših 1.6HDi) in z njimi veliko vlečemo okoli prikolice težje od 1 tone. Še na nobenemu ni bilo kakšnih težav, ki bi jih povzročile težke prikolice, en Berlingo ima celo že preko 300tkm, pa je še vedno originalna sklopka notri.

Vlačimo pa takšne prikolice.

Tko da, moj glas gre berlingu. Pa še velik prtljažnik ima, kot si že sam povedal.

Aja, so pa vlečne kljuke od Ključavničarstva Marjan Bartolj, vgradi jih pa zastopnik, pri katere kupujemo Citroene in to za nek smešen denar (pač vsako leto kupimo pri njemu 2 ali 3 avte in da to zraven kot nek popust). Za ceno vlečne kljuke torej žal ne vem.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Moje mnenje, montiraj na Berlingota, saj ga boste imeli pri hiši dalj časa. Pa še ko boste Mondeota prodajal, se bo vsak obesu na kljuko....kljuka je pa takoj varovalka v večina slovenceljnev za zjeban avto, saj je ne vem kaj vse pretrpel.....
Moč motorja pri vleki kratkomalo nima veze! Važen je navor! Tukaj sta pa Berlingo in Mondeo približno na istem.
Torej Berlingota vprežite, Mondeota se pa znebite.
lp

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ja odvisno kakšno kljuko bi rad. Če se ti gre za videz boš vzel snemljivo, če ne pa fiksno od kakega drugega proizvajalca. Šeško ima se mi zdi da od Westfalie, ko jo snameš se ne vidi nič
zmaga.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Kljuke se hudo razlikujejo v ceni ce so snemljive(da se nic ne vidiko je sneta) ali pa fiksne.Prve so po 500 Eur taprve pa po 120 EUR.
V MB poceni zmontira v Hocah (Formula Shop). Pustis pri njem homologacijo in cez par dni dobis vse urejeno-vpisano, sam ne rabis nikamor hodit.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
huh ta formula ma kr fajn cene ja. za 250 dobim...

Nazadnje urejeno:

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Pozabil si napisat, kakšne prikolice (ok, počitniške, ampak 1 ali 2 osna?). Če je navadna (1 os), potem bo Berlingo čist OK (smo jo vlekli s passatom 99l in 90hp bp). Če je pa 7m ali več (2 osi), bo pa tudi mondeo prešvoh . Za take krave rabš terenca, da potegne dodatno tono teže...

Tak da, nič bat. Pač, neboš prehiteval in vozil do 120kmh..
zmaga.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Ja sam v mondeotu lahk pelješ skor tono in na prikolic toliko
grims-1.gif
. Pa je tudi res, da ga bom "prodal" sam še dinosu. Drugač se mi pa zdi, da je zadnje čase kljuka bl šminka. Prijatu jo ima tut na S line-ju. Pa je ne rab. Pač jo ima za vsak slučaj.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Heh, da ti povem koliko sem jaz dal za snemljivo nevidno s homolomo skup --- 640€
stupid-1.gif

No že v prvem mesecu sem nazaj dobil dvojno, ko sem od žlahtnika odvažal na Surovino strojne dele
smile-1.gif
ampak to je bilo lani, ko so imele odpadne kovine dobro ceno.

Kljuke pa letos sploh še nisem namontiral
smile-1.gif

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik Benady pravi:Kljuke pa letos sploh še nisem namontiral
smile-1.gif

Pa, če je še v prtljažniku, upaj, da sploh še gre kljuka not v tisti ror (rja.press)
evil.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ksz
vozil bom enoosno, tja do 5,5m s 4 ležišči. torej nič preogromnega. hvala vsem za nasvete, sem nekako dobil potrditev odločitve oziroma namena.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:Kljuke pa letos sploh še nisem namontiral
smile-1.gif

Pa, če je še v prtljažniku, upaj, da sploh še gre kljuka not v tisti ror (rja.press)
evil.gif

Mora jt, ror ma en fensi plastičen pokrovček
smile-1.gif