Kateri avto alarm?

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Na tržišču je obilica ponudnikov alarmov (GT, Meta, Giordan .. ).

Kateri je najugodnejši, pa kje ga dobiti? Iščem "low budget" zadevo ..

Namen: najpomembneje je, da dobim daljinsko zaklepanje
grin1.gif
Vse ostalo je drugotnega pomena. In če bom že kupil nek alarm, naj ima še kakšno funkcijo zraven.

Avto je tako star, da mi ga "nau nben sunu"
smirk-1.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Ker je cenovno gledano zelo mala razlika ...

Pa če že kaj vgrajujem, dam par € več in dobim še "utripajočo lučko"
wink-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Se strinjam v celoti. Imam v kantici (prejsnji lastnik to vgradil) in se sranje od alarma kar prozi brezveze. Izkljucit se ga pa ne da. Tako da rocno zaklepamo in na daljinca odklepamo.
jezen.gif

o0o0ki

Pripravnik
21. apr 2008
323
0
16
Ljubljana
Glede alarmne naprave res pazi. Sicer ne vem kateri alarmni sistem imam jaz v avtu, ker ga je vgradil prejšni lastnik, vendar se mi je že nekajkrat sprožil kar sam od sebe, ko ni nobenga pri avtu :S

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
SPAL je tkotko - je zanimiv ker se ga da fino nadgradit

me pa zanima kako boš SPAL As80 vgradil v avto z originalnim daljinskim in CANbus sistemom...
ne boš najbrž - tukaj stopi v ospredje META SYSTEM, kjer komunikacija poteka preko CAN bus vodila in se alarm "priuči" v pol minute (stikala vrat itd.) in originalni daljinec vklaplja/izklaplja alarm

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Bisi sposodil temp, pa vprašal kaj menite o kvaliteti giordon? samo daljinsko centralno zaklepanje bi naredil...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Bisi sposodil temp, pa vprašal kaj menite o kvaliteti giordon? samo daljinsko centralno zaklepanje bi naredil...
Prejšnji lastnik ga je vgradil v bivšo kantico. Nikoli več ne bi imel tega sranja. Non stop se vključeval brez veze, tako da smo na koncu zaklepali ročno. Daljinec je sicer deloval brezhibno.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Torej DALJINSKO centralno zaklepanje je delalo OK? Alarma ne potrebujem....

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik s1m0n pravi:
a tisto ko lahko naštimaš občutljivost ne pomaga?
Se baje ni dalo. Stvar sem peljal k tipu, kateri naj bi to stavil noter in je rekel, da se ne da nič štimat. Ko sem mu rekel, da naj izključi alarm in bo samo daljinec, je pa rekel, da se ne da.
rolleyes-1.gif

Sicer je bila pa cena te stvari 65 EUR, tako da mi je bilo kar jasno vse skupaj.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Jaz imam Giordon alarm že v drugem avtu. Sam dal oba naknadno vgraditi. Z obema sem zadovoljen.

Priv alarm je bil navaden, ta drugi, je pa dvosmerni in je tudi ok. Pač, igračka
wink-1.gif

Oba sem pa vgradil zgolj zato, ker sem imel CZ, ne pa tudi DCZ in če sem že nekaj vgrajeval, sem dal tistih nekaj € več, pa dobil še alarm.

Money well spent!
zmaga.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
No, pa sem rekel prehitro ..

Danes mi ne dela več
cry12bpy.gif

Kaže, da sem kao izven dosega in da zato ne prime signala ..
confused-1.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Nekaj me "main unit" zafrkava .. ampak to je napaka monterja, ne alarma ..

Meni je Giordon ok. Meta pa tudi. Vzami, kar ti je cenovno ugodnejše. Ne pozabi pa, da je vgradnja draga!