Zdravo,
tudi jaz razmišljam enako, da bi svoj trenutni avto Seat Leon 2.0 TDI 140km prodal, ker plačujem preveč zavarovanja in registracije letno, poleg tega ga ne spravim pod 6.5 L porabe
Je kar požrežen ja, zato pa imam kar velike račune vzdrževanja.
Razmišljam pa o naslednjih avtomobilih:
- Fiat my life 5 vrat (nov - 9.900 eurov, bencinar, 1.2 8v
KLIK )
- Fiar Bravo 5 vrat (rabljen star do 2 leti, cena nekje do 11.000, dizel 1.9 motor, 105km,
KLIK )
- VW Polo 5 vrat (nov - 11.582 eurov, bencinar 1.2 motor, 70km,
KLIK )
- Mazda 2, 5 vrat (nova, 11.590 eurov, bencinar, 1.3i CE Pro, 75km,
KLIK
- Citroen C4 5 vrat (nov, 11.990 eurov, osnovna oprema Attraction, 95km,
KLIK )
- Renault Megane 3 vrata (rabljen do 2 leti, veliko opreme, 106km, cena 11.500 euov,
KLIK )
Tako, to so moji kandidati, prosil bi za vaše nasvete, raje bi dizel motor, ker delam kar precej KM (čez 30.000 letno). Vsak dan prevozim čez 50km, rabim bi avtomatsko klimo, daljinsko centralno zaklepanje, el pomik stekel, manj kot 90KM (lahko je kakšen konjiček več), majhna poraba, čim mlajši avto (od 2008 naprej), ne rabim enoprostorca, dovolj je navaden osebni avtomobil, čim več opreme za čim manj denarja
Sej veste, vsi bi radi dobro in veliko za malo denarja in vem, da to ni mogoče. Verjamem pa, da mi boste dali kake nasvete, zakaj določeno znamko JA in zakaj NE.
Leončka bom pa prodal v roku 1 meseca, po temu nameravam drugi avtek nabavit (enega od naštetih zgoraj). Pomembno mi je tudi to, da ima lepo armaturko, da nima tako puste armaturne plošče.
Primer lepe armaturne: