Kateri antivirus na windows 7

tejc007

Pripravnik
6. jun 2008
451
2
18
Kot naslov pove, kaj priporočate?
Katera verzija je najboljša? do sedaj mam najboljše izkušnje z nod32 - a od njih je kaka verzija za windows 7?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
vsak je uredu samo, da imaš nekaj...

Jaz sem imel Aviro(pa me je motilo, da so se reklame odpirale vsak dan), zdaj sem dal Panda Cloud (pa še zmeraj dela). Pa še vsake časa javi, da za kak virus.
tongue-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
vsak je uredu samo, da imaš nekaj...

Jaz sem imel Aviro(pa me je motilo, da so se reklame odpirale vsak dan), zdaj sem dal Panda Cloud (pa še zmeraj dela). Pa še vsake časa javi, da za kak virus.
tongue-1.gif

Niti približno ni vsak vredu
rolleyes-1.gif

3 vredni imena antivirusni program : nod32, bitdefender in kaspersky

Sprobal pa sem pred leti veliko večino ostalih na trgu( symantec, mcafee, norton, pa sigurno še je bil kaki) , tudi brezplačnih (avira, avast free), ampak ni to to. Dopusti, da se ti okuži sistem, nato ti javlja o okužbah, pobrisat pa jih ne zna in podobno...

Sunshine

Pripravnik
23. jul 2008
84
0
6
Mislim, da so vse najnovejše različice že za W7.

Na dva računalnika sem namestil Panda Global Protection 2010. Po enem tednu zelo zadovoljen.

Na svojem imam še Kaspersky Internet Security 2010 pobran s travnika in ga bom menjal za licenčno Pando GP 2010 ali Bitdefenderja, ker imam dosti vsakih nekaj dni menjat ključe, ki so blacklistani. Sem pa še zelo neodločen, katerega naj vzamem
confused-1.gif

S Kasperskim nasplošno zadovoljen, moti me le, da skozi nekaj melje disk, ko laufa real time protection. Naj omenim, da v n letih odkar sem imel Kasperskega + router firewall nikoli dobil niti enega virusa.

Pungi

Pripravnik
2. avg 2007
208
0
16
Jaz nimam nič pa funkcionira vse tako kot mora.

Tudi prej na Visti sem bil 2-leti brez antivirusa brez problemov.

Nevem kaj delate na internetu, da ste zaščiteni ko sibirski medvedi.
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Ne moreš na vse okužbe vplivati sam.

Recimo en primer je, ko morem neke datoteke urejat v šoli in potem prinesem domov na ključku. Vsi vemo da so računalniki v šoli okuženi do amena.

Pungi

Pripravnik
2. avg 2007
208
0
16
Zaradi mene lahko gre 90%, dokler nimam jaz zaradi tega
nobenih problemov, boli me...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Bolj odrezav ko pameten, kajneda?

Sam si namreč odgovoren za vse, kar gre iz tvojega računalnika. Vdori, ddos napadi, spam... u name it.

Pungi

Pripravnik
2. avg 2007
208
0
16
Če bi se z mojega pc (v zadnjih letih) izvajali množična spam pošiljanja, ddos napadi, itd.

Bi mi verjetno moj ISP to že javil (oz. bi me izklopli), se ti ne zdi?

Sam se odgovoren? Torej če teroristi z mojega pc strmoglavijo letalo, sem jaz kriv, ker nisem mel antivirusa?
hysterical-1.gif

Dovolj offtica, moj point je bil, da se da tudi brez antivirusa preživet.

Drugače pa kot je že titov napisal za win7:
Microsoft Security Essentials

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.099
-8.765
113
Citat:
Sam se odgovoren? Torej če teroristi z mojega pc strmoglavijo letalo, sem jaz kriv, ker nisem mel antivirusa?

Dejansko si kriv, vsaj delno. Tako kot si kriv, ča nimaš zavarovane WiFi povezave in nekdo počne kozlarije preko tebe

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Ja ni to hec, zaradi nezaščitenih WiFijev in neuporabe antivirusov jih gre pri nas povprečno letno sedet okoli 6500 ljudi! Ne se igrat
hysterical-1.gif

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kako veš, da ne gre 10% svetovnega spama s tvojega PC-ja?

Ti bo ISP javil oz. boš mel blokiran port 25 za pošiljanje pošte. Ni treba niti 10% svetovnega spama, zgodi se že pri par 100 takih sporočil dnevno.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Tisto sem malo popesnil. Mišljeno je bilo:
- kako ve, da nima virusov (in drugega malware-a) ?

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Jaz osebno na vsake toliko namestim v tistem trenutku najboljši in najbolj primeren free AV.. včasih je to avira, včasih avg free ipd. odvisno od trenutnega stanja. No res pa imam vedno nameščen Malwarebyte's antimalware. Poleg tega in neuporabe Internet Explorerja in malo pozornosti, da ne klikam ravno vsakega sranja je moj PC (popolnoma - dam v oklepaje, ker 100% tako nič ni, če se bo kdo slučajno v to zapel) čist že več let. Sicer je pa okuženost računalnika v večini primerov zaradi neznanja uporabnika samega in ne zaradi samih windows.