Kateri Antivirus izbrati

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Citat:
Uporabnik Drago pravi:

Citat:
47-a Virus Bulletin nagrada
ESET NOD32 Antivirus je na decemberskem testiranju neodvisne organizacije Virus Bulletin prejel že svojo sedeminštirideseto nagrado za stoprocentno detekcijo. V devetih letih testiranj ESET tako že vseskozi drži prvo mesto.

Zame je tole dovolj dobra referenca.

NOD32 ni našel vseh virusev
Najbolj se mi je zameril te ko je vse MS-jeve programe označil za viruse
hysterical-1.gif

po mojem prijaznem mailu je bila napaka odpravljena takoj, ampak pusti grenak priokus :S

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
467
27
28
44
MB
moje izkušnje po veliko mašinah, ki sem jih moral spucati virusov in ostale nesnage:
nod32 je bolj za okras kot resno zaščito, ogromno trojancev sploh ne najde, je pa primeren za švoh računalnike,
bitdefender je že klaso višje in najde skoraj vso svinjarijo, vendar upočasni sistem, če nonstop laufa,
kaspersky-ga vedno na koncu inštaliram, da še dokončno očisti mašino in kar spustijo drugi antivirusi..je pa nova 7.x verzija veliko bolj požrešna od stare 6.x, se pozna da laufa, tudi na novih c2d mašinah z veliko rama

erikson

Guru
25. avg 2007
22.370
6.153
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
A torej nimajo več Normana.
Do leta 2011 imajo F-Secure: http://mss.f-secure.si/

Licenca obsega pravico do:
- uporabe programov iz zbirke F-Secure, vseh nadgradenj programov v zbirki ter vseh virusnih definicij za programe (ter spremljajočih navodil za uporabo programov v okoljih Windows 98/NT/2000, Windows XP, Windows Vista in Linux v slovenskem jeziku v elektronski obliki) za obdobje do 31. decembra 2010 na neomejenem številu računalnikov v vzgojno-izobraževalnih zavodih ter
- uporabe programa F-Secure Anti-Virus za učitelje, učence in dijake na računalnikih na njihovem domu.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Vse fino in prav, samo profesorji (iz lenobe ali zakaj) premalo promovirajo to naokoli - marsikdo ne ve, da lahko dobi XP-je, Office, včasih se je dalo še Corel Draw in cel kup drugih programov dobit (odvisno od smeri študija).

Nazadnje urejeno:

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik simon_m34 pravi:
kaspersky-ga vedno na koncu inštaliram, da še dokončno očisti mašino in kar spustijo drugi antivirusi..je pa nova 7.x verzija veliko bolj požrešna od stare 6.x, se pozna da laufa, tudi na novih c2d mašinah z veliko rama

Se strinjam, da je Kaspersky najboljši, ampak kot sem že povedal - se mi zdi skorajda kriminalno, da moramo plačat vsako leto kar pošteno vsoto denarja zato, ker nekdo iz dolgčasa/zlobe/... piše viruse (Kaspersky: 43€, 33€ podaljšanje vsako leto)
jezen.gif
Ni čudno, da se potem vsake toliko pojavijo zgodbe o tem, kako antivirusne hiše plačujejo ljudem, da pišejo viruse...

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
467
27
28
44
MB
glede teh zgodb kdo piše te viruse, jaz sem recimo 100% da viruse pišejo tisti, ki imajo nekaj od tega in zato da jim biznis lepo laufa..

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik simon_m34 pravi:

Se strinjam, da je Kaspersky najboljši, ampak kot sem že povedal - se mi zdi skorajda kriminalno, da moramo plačat vsako leto kar pošteno vsoto denarja zato, ker nekdo iz dolgčasa/zlobe/... piše viruse (Kaspersky: 43€, 33€ podaljšanje vsako leto)
jezen.gif
Ni čudno, da se potem vsake toliko pojavijo zgodbe o tem, kako antivirusne hiše plačujejo ljudem, da pišejo viruse...

Cene v Sloveniji so od 35€ - 50€ za 1 licenco in od 75€ - 100€ za 3 licence.

V Avstriji (nemška verzija programa) so od 25€ za 1 licenco in 50€ za 3 licence...

Lp

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Roby pravi:
Avast dela odlično. Me prow zanima kere programe najde kot trojankse ker men ni še nobenga!

To ti verjamem

Mel pri sestrični nameščen avast in ni našel ničesar - samo računalnik je nehal delovat. Po pregledu z kasperskyjem je le-ta staknil okoli 13 trojancev in virusev in po čiščenju in nekaj "ročnega dela" je comp spet delal bp.
Tako da ti res verjamem da Avast ni našel ničesar
smile-1.gif

Pa takih problemov sem videl še ohoho.
Mogoče bi moral IBM spet par mio $ nakazati Avastu...

Huh? Tole pa skoraj ne morem verjet...

Uporabljam Avasta že nekaj let (prej AVG, kateri je bil bolj šit) in sem zelo zadovoljen... Posnamem ga tudi na vse računalnike katere rihtam in še nikjer ni bilo nobene pripombe, pa so bili med njimi tudi hardcore userji za viruse nabirat (beri: ženske, folk kateri je glih internet odkril, starejši ljudje....).

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Roby pravi:
Avast dela odlično. Me prow zanima kere programe najde kot trojankse ker men ni še nobenga!

To ti verjamem

Mel pri sestrični nameščen avast in ni našel ničesar - samo računalnik je nehal delovat. Po pregledu z kasperskyjem je le-ta staknil okoli 13 trojancev in virusev in po čiščenju in nekaj "ročnega dela" je comp spet delal bp.
Tako da ti res verjamem da Avast ni našel ničesar
smile-1.gif

Pa takih problemov sem videl še ohoho.
Mogoče bi moral IBM spet par mio $ nakazati Avastu...

Huh? Tole pa skoraj ne morem verjet...

Uporabljam Avasta že nekaj let (prej AVG, kateri je bil bolj šit) in sem zelo zadovoljen... Posnamem ga tudi na vse računalnike katere rihtam in še nikjer ni bilo nobene pripombe, pa so bili med njimi tudi hardcore userji za viruse nabirat (beri: ženske, folk kateri je glih internet odkril, starejši ljudje....).

Hardcore userji za viruse nabirat so otroci
smile-1.gif

Torej če hočeš kakšne teste za protivirusne programe, veš kam jih moraš namestit. :D

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Se mi zdi, da so najhujši pri virusih tam od 25-35, ki jih računalniki ne zanimajo preveč, jih imajo za bančno poslovanje, zraven pa na internetu kliknejo vse, kar se sveti in utripa
grin1.gif
Starejši so že bolj previdni in ne upajo kliknit, otroke pa ponavadi na finto vržejo s kakšnimi spyware/trojanskimi programi (''izboljšanimi'' messengerji, smajliji, dodatki za outlook, orodnimi vrsticami...).

Drugače pa je Intel kupil delež v AVG-ju ne Avastu (sta pa oba češka).