Kateri Antivirus izbrati

MiKi5

gps navigator
20. sep 2007
652
0
16
Ljubljana
Živijo.
Glede na to, da je NOD32 uporabnikom odklenkalo, me zanima kateri drugi antivirus program deluje vsaj 1 let brez da ga takneš. Avast in oni drugi zastonjski mi ne pride v poštev, ker prave programe najde kot da so trojani, čeprav to niso, in jih noben drug program ne najde tako.
Ali Kasparsky dela? Kaj pa Symantech, pa Panda in drugi?
Hvala

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Citat:
Uporabnik MiKi5 pravi:
Živijo.
Glede na to, da je NOD32 uporabnikom odklenkalo, me zanima kateri drugi antivirus program deluje vsaj 1 let brez da ga takneš. Avast in oni drugi zastonjski mi ne pride v poštev, ker prave programe najde kot da so trojani, čeprav to niso, in jih noben drug program ne najde tako.
Hvala

Edini protivirusni program je Kaspersky vse ostalo so samo približki
smile-1.gif

Za 32€ na leto deluje bp
wink-1.gif

Lp

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Citat:
Uporabnik Roby pravi:
Avast dela odlično. Me prow zanima kere programe najde kot trojankse ker men ni še nobenga!

To ti verjamem

Mel pri sestrični nameščen avast in ni našel ničesar - samo računalnik je nehal delovat. Po pregledu z kasperskyjem je le-ta staknil okoli 13 trojancev in virusev in po čiščenju in nekaj "ročnega dela" je comp spet delal bp.
Tako da ti res verjamem da Avast ni našel ničesar
smile-1.gif

Pa takih problemov sem videl še ohoho.
Mogoče bi moral IBM spet par mio $ nakazati Avastu...

stilo

Fizikalc
19. jul 2007
599
133
43
Jaz že par let uporabljam Bitdefender, in je do sedaj uspošno upravičil svoj namen. Sem pa občasno v preverjanje probal tud Kaspersky online scanner. Itak je pa najbolji antivirusni program med ušesi...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Kateri antivirusni program deluje 1 leto, brez da ga takneš ... V bistvu vsak free (od teh odsvetujem AVG) in vsak plačljiv. Če imaš novejši računalnik, ti bo vsak od plačljivih gigantov, deloval dobro: Kaspersky, Symantec, TrendMicro, McAfee, F-secure .. Svetujem ti, da se držiš teh štirih. Sicer pa imaš še malo morje drugih.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Zaenkrat bo najboljša naložba trenutno aktualni McAfee® VirusScan Plus – Special edition from AOL, ki je naslednik AntiVirusShielda (temeljil na Kasperskem), in ga lahko 1 leto uporabljaš zastojn.

Klik

Roby

Pripravnik
27. jul 2007
429
0
16
www.sd-preserje.com
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Roby pravi:
Avast dela odlično. Me prow zanima kere programe najde kot trojankse ker men ni še nobenga!

To ti verjamem

Mel pri sestrični nameščen avast in ni našel ničesar - samo računalnik je nehal delovat. Po pregledu z kasperskyjem je le-ta staknil okoli 13 trojancev in virusev in po čiščenju in nekaj "ročnega dela" je comp spet delal bp.
Tako da ti res verjamem da Avast ni našel ničesar
smile-1.gif

Pa takih problemov sem videl še ohoho.
Mogoče bi moral IBM spet par mio $ nakazati Avastu...

Ah....
Ga uporabljam že več let in nimam problemov. Mel sem jih pa z drugimi antivirusi!

kajn

Guru
5. okt 2007
2.787
1.619
113
Iskajoč brata
Sam tak informativno me zanima. Kaj vi počente, da imate take probleme z virusi, trojanci,.. Ne uporabljam nobenga firewall-a ali anti virus programa. Računalnik je odprt 24/7, net uporabljam konstanto, sam pač pogledam de lih ne kliknem ali downloadam vsega. Računalnik mi pa v zadnjih treh letih ni nikoli kapituliral. Kar sem naredil je to, da enkrat na leto formatiram sistemsi disk.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Zakaj je NOD32 uporabnikom odklenkalo? Jaz trenutno uporabljam UPC Smart guard, to je v bistvu F-secure. Problemov nimam, plačujem sproti, ampak računalnik je preslab za njega, preveč mi pokuri. Zato bi ra imel enega, ki nima velikih zahtev, je pa dober. Vidim, da je tukaj veliko različnih mnenj, vsak forsira svojega, jaz se zaenkrat nagibam k Kasperskemu? Koliko je zahteven za računalnik?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol

toptenreviews je najbolj podkupljena stran na internetu
ne-ne-1.gif
. Pa tudi drugim testom sam ne zaupam preveč, vsakega urednika se da podkupit (magari z zastonj antivirusnimi licencami za celo pisarno).

Sam sem uporabljal že marsikaj: NOD32, F-Secure, Panda, Kaspersky, McAfee, Bitdefender...

Nekateri niso znali počistit virusov (npr. NOD32), drugi virusov sploh našli niso (npr. Panda), nekateri so požrli preveč sredstev (npr. Bitdefender)...

Ker pa zaradi idiotov, ki nimajo drugega za delat kot pisat viruse, ne mislim vsako leto kupit licenco za 30 in več €, pa zdaj pa že 2 leti uporabljam Avast in v tem času še nisem dobil virusa ali trojanca na računalnik (vsake toliko pregledam računalnik s Kaspersky in Bitdefender online antivirusom).

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik MiKi5 pravi:
Živijo.
Hvala

Kot trojanec najde VNC (ki je po svoje trojanec - vsaj pri tistih, ki ne nastavijo gesla) in včasih mIRC, daš pač, da ni virus in je mir. Tudi mnogi drugi antivirusi napišejo ta dva kot ''potentially unwanted application''.

Nazadnje urejeno:

Baksuz

Pripravnik
30. sep 2007
50
0
6
Ministrstvo za šolsko je nabavilo F-secure, ki ga lahko uporabljajo zaposleni v šolah (vrtcih, dijaških domovih), učenci, dijaki, študenti višjih šol... Verzija pa je menda F-secure client security.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka

Citat:
47-a Virus Bulletin nagrada
ESET NOD32 Antivirus je na decemberskem testiranju neodvisne organizacije Virus Bulletin prejel že svojo sedeminštirideseto nagrado za stoprocentno detekcijo. V devetih letih testiranj ESET tako že vseskozi drži prvo mesto.

Zame je tole dovolj dobra referenca.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Bullshit. Sem imel NODa, začel računalnik naenkrat skoz počasneje delat, CPU na 100%, čudni procesi se zaganjali. Seveda virusov bil poln disk, skeniranje pa ni našlo nič
rolleyes-1.gif
Ali pa je našel viruse, odstranit pa jih ni znal. Pa nisem edini, ki se mu je to zgodilo.

Zato pa ne zaupam review-om in awardom ampak samo tisto, kar sam preizkusim. Avast me še ni razočaral in sam ga ne nameravam menjat zato, ker na zadnjem testiranju za nagrado največjega bovškega sira ni spucal vseh plesni in pastirju odstranil klopnega meningitisa
wink-1.gif