Kateri ADSL?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Malo sem ven iz tega. Preko koga vzet ADSL priključek? Polno razvezan dostop, omrežje Telekom Slovenije, optika ali KTV ni mogoče. Trenutno imam Siolov 2mbps, pa ugotavljam, da so daleč najdražji. Aktualni so mi 2-4mbps paketi. Še boljše če bi imel 1mbps namesto 512kbps uploada.

Telefonije ne potrebujem, za TV imam TotalTv, v praksi pa tistih par ur na teden, ko se kaj gleda, gledava itak dvb-t, tako da bom ob poteku aneksa verjetno še TotalTv vrnil.

Dr1m

Pripravnik
20. mar 2009
111
1
18
Goriška primorska
Obišči stran
A si prebral to kar si napisal?
Citat:
Polno razvezan dostop, omrežje Telekom Slovenije, optika ali KTV ni mogoče.
Kako lahko potem imaš Siolov 2M paket????
Če živiš v kraju kjer nima nihče od alternativnih ponudnikov svojo kolokacijo, potem ti preostane le še Amis, kateri je sicer cenejši, a je tudi on podražil svoje pakete
frown-1.gif

Sicer pa ima T2 za tvoj okus (hitrejši upload) še najboljšo ponudbo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Preglej cenike Amis, T-2, SiOL , Tuš in pol pokliči, kateri omogoča sploh priklop pri tebi.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pa sosed lahko povprašaš, kaj imajo:
- da se informiraš o možnostih
- morebitno deljenje dostopa: ceneje in preprosteje za vse udeležence

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Kaj sem pa narobe napisal? Imam bakrene parice na katerih je bil pred 20 leti priklopljen telefon, plačal sem 90€ za ponovni priklop telefona in ga naslednji dan odjavil (razvezan dostop), ko sem vzel pri SiOl 2M internet (brez telefona in televizije, čeprav so mi na vsak način želeli še to uturit. Optike ni in je nikoli ne bo, priklop na KTV bi me stal cca 1000€, tako da tudi odpade...

Do najbližjih sosedov imam 600m zračne razdalje (ni vidne linija), vsi s katerimi sem govoril so na Siolu ali KTV in nihče sploh ni razmišljal o menjavi. O razlogih da nimam več deljenega dostopa sem pa pisal v eni od sosednjih tem.

Saj ravno to mi ni jasno, v čem je sploh fora kolokacije. A Amis je ne potrebuje, Tuš in T2 pa?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Amis najema opremo Telekoma, če svoje nima. Mislim da Tuš tudi. T-2 pa ima vedno svoje (kjer pač ima).

Kot sem rekel, telefon v roke in vprašat. Ali na web straneh preveriti oziroma naročiti.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Preko koga vzet ADSL priključek? Polno razvezan dostop, omrežje Telekom Slovenije, optika ali KTV ni mogoče. Trenutno imam Siolov 2mbps, pa ugotavljam, da so daleč najdražji. Aktualni so mi 2-4mbps paketi. Še boljše če bi imel 1mbps namesto 512kbps uploada.
Poizkusi pri Amiših. Vpiši svoj naslov in ti pove, kaj je mogoče.

Ena varianta je tudi Mobitel M4, v primeru, da imaš tam GSM/UMTS naročnino. Pride en evro na mesec ceneje od SiOL-a - http://www.mobitel.si/Storitve/druzinska-vez.aspx . Dobiš še osnovni stacionarni telefon po 1€. Včasih si dobil še 1GB prenos podatkov. Pomanjkljivost pa je, da ne moreš sodelovati v onih SiOL-ovih nakupih na obroke.

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Tudi Tušmobil ima svoje kolokacije in s tem omogoča popolnoma razvezan dostop in sodostop (ki zate ni zanimiv) - sporoči samo za kateri kraj gre in boš takoj izvedel kaj več

Dr1m

Pripravnik
20. mar 2009
111
1
18
Goriška primorska
Obišči stran
Napisal si da ni mogoče imeti polno razvezanega dostopa in omrežja TS ter optike ali KTV!

Citat:
Polno razvezan dostop, omrežje Telekom Slovenije, optika ali KTV ni mogoče.

Na tvojem mestu bi se pozanimal pri AMIS-u, saj je edini ki še vztraja s ponudbo prek Telekomovih central. Bodi pa pozoren na cene, ker so tiste prek TS višje, še posebej v opciji s popolno razvezanim dostopom, kolikor je to mogoče.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Dvojček mobitel je 25€ internet + 3€ razvezan dostop + 6€ za 2M = 34€... Kaj je tu ugodnega?

Sem napisal:

Citat:
Glavna prednost je, da je zaenkrat še brezplačna družinska vez z brezplačnimi klici in sporočili med izbranimi Mobitel naročniškimi in Mobi številkami - http://www.mobitel.si/Storitve/druzinska-vez.aspx . Dobiš še osnovni stacionarni telefon po 1€.