Kateri 50'' TV

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.060
108
63
ne rebim 3D, rabim Conex dekodiranje za kabelsko TV in WLAN ter opticni zvocni izhod ker imam zvok preko fersterkerja.

ne bi rad kakega no-name, ne zelim pa prevec placevati?

P

raY_

Pripravnik
20. avg 2007
122
0
16
Malo pod 1000€ imaš http://geizhals.at/samsung-ue55f6500-a913983.html
Oz. še nižje ... slabši model: http://geizhals.at/samsung-ue55f6170-a913025.html
Samo k sosedom moraš iti (isto, kot za službo)
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Ali pa rečeš, ko vas jebe in kupiš v Metro.at 50" Blaupunkta za 450 EUR
smile-1.gif

Čez par let pa kupiš 65", ko jim pade cena pod jurja
smile-1.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Ne nima. Za 450 je to verjetno preveč. Sicer pa to rešiš z Raspberry PI ali kakim drugim multimedijskim predvajalnikom, tako da si s 50 EUR skozi. Sicer bi ti tudi jz priporočal Panasonic plazmo oziroma jaz sem pred kratkim ubodel akcijo, v kateri sem dobil Samsung 55" LED TV za 630 EUR (sicer sem moral dokupiti še Samsungov WLAN ključek, da sem dobil WIFI, a drugače je zadeva smešno poceni v primerjavi z ostalo (boljšo) konkurenco, ki je posledično 1000+ EUR

Ti pa sam najbolje veš kako zahteven gledalec si. Morda greš pogledati TV v živo in ga primerjaš z ostalimi Samsungi ipd. v trgovini, da se lažje odločiš.

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.663
285
83
Primerjava v trgovini je precej nerealna. Vsi TVji so naštimani na DEMO mode, imajo precej povečano svetilnost, kontraste in barve, da pri močnih lučeh slika pride do izraza. Plazma zaradi slabše svetilnosti v trgovini lahko izgleda slabše, a ko prineseš TV domov, je popolnoma druga pesem, saj niti približno ne boš uporabljal istih nastavitev. Pri plazmi tako pride v ospredje mehka in naravna slika, ki je prijetnejša za oko.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Pa naj primerja med LEDi, če se že odloči, da bi ga zanimal BP TV za 450 EUR. Pannya pa ne bo dobil pod 1200 EUR. Jaz sem kak mesec nazaj gledal za pannyem, a sem potem naletel na 55" led samsunga za 630 in ni teorije, da kupim 5" manjšo tv za 2x ceno, pa čeprav gre za panny plazmo, ki bo v kratkem (žal) le še zgodovina.

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.663
285
83
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Pa naj primerja med LEDi, če se že odloči, da bi ga zanimal BP TV za 450 EUR. Pannya pa ne bo dobil pod 1200 EUR. Jaz sem kak mesec nazaj gledal za pannyem, a sem potem naletel na 55" led samsunga za 630 in ni teorije, da kupim 5" manjšo tv za 2x ceno, pa čeprav gre za panny plazmo, ki bo v kratkem (žal) le še zgodovina.

Panasonic 50ST60 je na mojtv.com (link višje) za 900€ , kar je kar ugodna cena ...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.685
5.864
113
Citat:
Uporabnik maki3 pravi:
Definitivno Panasonic ST60. Za ta denar daleč največ.

Pa kaj toliko onanirate na Panasonica. Ravno včeraj sem primerjal v BB Panasonicovo plazmo, ki je stala na sredini med Samsungovim in Sonyjevem LED-om. Pa ima ravno Panasonic najslabšo sliko, zrnato, v detajlih kockasto, na daleč pa utripa kot 30 let star CRT. Pri vseh je bil enak vir signala, torej digitalni sprejemnik. Če odmislim recimo utripanje, ki me od vsega najboj odbija od nakupa, tudi drugače ne vidim a ma nobene prednosti zakaj bi kupil Panny plazmo. Še za info, vsi tv-ji so bili 50 col in cena okol 990 EUR.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.950
10.683
113
kod Džej-Zija
Si že moral gledati slabo nastavljeno plazmo, ker dobro nastavljena ima še vedno precej bolj naravne barve kot razni ledi, ki navijajo nasičenost in kontrast do onemoglosti.
rolleyes-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.685
5.864
113
Eh... zrnatost boš ti spremenil z nastavitvami... to lahko komu drugemu razlagaš... pravtako utripanje
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.950
10.683
113
kod Džej-Zija
Kockanje je zaradi slabe linije. Kako pa ti veš, kako so bile linije nastavljene, da so vse enako kvalitetne? Dosedaj je na plazmah sd signal vedno lepše zgledal kot na lcdjih ali ledih.
Kar se tiče utripanja: zelo majhen del populacije ga zazna. Ti si očitno med njimi, zato plazma pač ni zate. Še dobro, da imaš alternative.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Citat:

Pa kaj toliko onanirate na Panasonica. Ravno včeraj sem primerjal v BB Panasonicovo plazmo, ki je stala na sredini med Samsungovim in Sonyjevem LED-om. Pa ima ravno Panasonic najslabšo sliko, zrnato, v detajlih kockasto, na daleč pa utripa kot 30 let star CRT. Pri vseh je bil enak vir signala, torej digitalni sprejemnik. Če odmislim recimo utripanje, ki me od vsega najboj odbija od nakupa, tudi drugače ne vidim a ma nobene prednosti zakaj bi kupil Panny plazmo. Še za info, vsi tv-ji so bili 50 col in cena okol 990 EUR.
Točno tako, kot si zapisal. Pred dnevi sem kupoval TV. Med množico delujočih razstavljenih TVejov, mi je eden posebno padel v oči in to zaradi nekvalitetne slike. Bil je tako opevani Panasonic. Takoj sem se spomnil na tiste "alterjevce", ki tako hvalite Panasonicove plazme.

22. jul 2007
13.396
1.652
113
124
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Kockanje je zaradi slabe linije. Kako pa ti veš, kako so bile linije nastavljene, da so vse enako kvalitetne? Dosedaj je na plazmah sd signal vedno lepše zgledal kot na lcdjih ali ledih.
Kar se tiče utripanja: zelo majhen del populacije ga zazna. Ti si očitno med njimi, zato plazma pač ni zate. Še dobro, da imaš alternative.
izgovor boljši sd signal v današnjih časih žal odpade
ne-ne-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.583
6.667
113
pri taščici
Kakšna slika je na pani x60 v primerjavi z lcd/led.
Če bom dovolj naspičen, si jo bom prinesel na test v dnevno ob starega LG lcd in oba signala potegnil iz siol Boxa. Cena je primerljiva z lcd (pod 500 za 42”)