kateri 32 col tv?

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
prijatelj se odloča za nakup 32 inčnega lcd. pogoj: mpeg2, mpeg4, dvb-C, širina max 94cm, višina max 60cm

Katerega priporočate?

Jaz si bom vzel 46W4730 ali 46W4500, pa bi skupaj kupila, mogoče dobima kak euro popusta več...

nareksd

Zelenc'
21. dec 2008
27
0
1
v kakšnem cenovnem rangu pa gledaš

maš tut philipse zelo ugodno glede na karakteristike npr.: 32pfl7603h/10 nov model z mpeg 4 dvbt in c podpira, ostale karakteristike si pa poglej na www.p4c.philips.com

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik nareksd pravi:

maš tut philipse zelo ugodno glede na karakteristike npr.: 32pfl7603h/10 nov model z mpeg 4 dvbt in c podpira, ostale karakteristike si pa poglej na www.p4c.philips.com

ne podpira dvb-c, ampak samo t.

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
523
108
43
Citat:
Uporabnik damo pravi:
prijatelj se odloča za nakup 32 inčnega lcd. pogoj: mpeg2, mpeg4, dvb-C, širina max 94cm, višina max 60cm

Katerega priporočate?

Jaz si bom vzel 46W4730 ali 46W4500, pa bi skupaj kupila, mogoče dobima kak euro popusta več...

Z vsem kar rabi je 32W4000. Za katerega drugega pa ne vem.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik nareksd pravi:

ne podpira dvb-c, ampak samo t.

H-modeli podpirajo tudi DVB-C, ampak moraš nastavit državo Finska - je tudi nalepka zadaj na samem aparatu.

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
523
108
43
Mislim, da sem na high def forumu prebral, da imajo ti philipsi težavo z conax moduli. Zdaj pa ne vem, če je res kaj na tem.

chlovecek

Pripravnik
21. jul 2007
95
0
6
če si lahko malo sposodim naslov...
praktično sem odločen za philipsa, ampak med tremi nevem točno kaj bi izbral - nažalost ma vsak svojo prednost, ampak kaj bi meni kot povprečnemu gledalcu najbolj koristlo:

-full HD
-ambilight
-100Hz

gledam predvsem DVD z neta tud v HD

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Full Hd....ja, æe imaš 37" ali več
ambilight....odlična zadeva, še posebno v 9xxx seriji
100Hz....če imaš višjo 7xxx oz 9xxx serijo z "natural motion" sistemom 100 Hz ne rabiš. N.M deluje bolje.
smile-1.gif

chlovecek

Pripravnik
21. jul 2007
95
0
6
Simon_Vi hvala za odgovor
smile-1.gif

v čem pa je pol finta 100Hz, glede na to da imajo vse 7xxx in 9xxx tudi natural motion?
pol je očitno zame 32PFL7603d prava izbira, sem pa zasledil še 7613 pa nevem če je to prejšnji model al kaj drugega - bi kdo poznal odgovor?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Philips z natural motionom ne potrebuje 100hz-ov. Obratno pa ne gre. Lep dokaz je Sony z Z serijo, ki so povečali frekvenco na 200Hz pa še vedno ni to to.
smile-1.gif
Po domače rečeno, so samo marketinški triki, ki privabljajo "nove" kupce.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.555
1.084
113
Titograd
ksz......

Pri nas se kupuje nov TV, kaj pravite o temle?

V poštev pride samo 32 colski ker v luknjo večji ne gre
frown-1.gif
Sem odprt tudi za kake druge predloge, cena je lahko tudi nekaj višja.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
evo, tud nas doma "luknja" jebe, tako da pride 32 v postev
uf-1.gif

se splaca sploh fullHD vzet pri 32ki? razdalja gledanja okoli 2,5 metra
pogoj je tud, da obvlada crop funkcijo (da zna robe odrezat, tudi ce je recimo znak v crnini. kako je potem s podnapisi, jih tudi odreze??)

mpeg2,4 ni pogoj, je na IPTV. koliko sem gledal, se mi zdi slika pri philipsih super. odprt tudi za druge predloge oz. firmo.
saj pravim, pogoj je, kako handla 16:9 sliko in podnapise.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.555
1.084
113
Titograd
Čeprav, če mene vprašaš bi omare razmaknil na max. pa regal zlamal in fukno v peč pa drugega kupo, pa bi verjetno še kakega 37 colara not spravil, samo foter se ne da
grin1.gif
Tako da pač 32 colski......

Razdalja gledanja bo tudi tukaj nekje 2,5- 3 metre, zaenkrat bo priklopljen na analogni signal, v kratkem bo pa verjetno padel kak trojček v kočo... toliko v pomoč malo, sam se na TV spoznam bolj slabo in ne vem kaj in kako.

Tako da kak komentar na moj link in lahko tudi kak drug predlog
smile-1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ce pa ne gre not drugac
uf-1.gif

ni druge, kot 32ko...
crazy1.gif

no, kaj lahko kdo pove, kateri najboljse handla widescreen, zoom pa te fore?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.555
1.084
113
Titograd
Ok, jaz sn čaleta prepričal da je 37 pod nujno, pa malo fizične sile sem uporabil pa bi šel noter kot ata na mamo
smile-1.gif

Je pa še en problem, šel sem v BB na Tržaški, televizij res malo morje, ampak da bi vsaj dali 37ke na kup pa vse na isti kanal, te pa maš skup 32 pa 37 pa po možnosti vsaka na drugem kanalu....... da sploh ne omenim da so slike tak razštelane da brezveze. Če folk nebi poznal drugega kot BB bi po videnem prisego na svoji mami da LCD-ja ali plazme ne kupi ker je slika še večji podn kot na CRT škatlah
bonk.gif

Tako da zdaj me zanima, kje se da pogledat tv na kvalitetnem "viru" da lahko primerjam slike ? To da bi prodajalci imeli dejansko kaj pojma bi bilo že skoraj prelepo
smile-1.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
437
83
Probaj srečo v Technomarket-u. Ko sem bil enkrat tam je bilo ravno vse "razsuto" tako, da sem le bežno preletel par Samsungov. Prodajalci pa za moj občutek zelo OK. TV-ji pa so povsod po znamkah razporejeni. Kar se priklopa različnih virov na TV tiče je po mojih izkušnjah v vseh trgovinah problem. TV-jev sicer v zadnjem času nisem gledal kaj dosti razen kake novitete.

Kar se BB tiče pa imam v BTC veliko bolše izkušnje glede svetovanja kot na Rudniku. Na druge lokacije ne zaidem. Na Rudniku pa me je enkrat res zelo pozitivno presenetila prodajalka na gospodinjskih aparatih. Glede poznavanja in realne ocene artiklov seveda, da ne pride do kake napačne interpretacije...

Sam grem pri tehle takorekoč dnevnih artiklih (menjave serij na cca. pol leta) bolj na (tuje) teste. Kar najdeš na treh-petih različnih med top 3 se splača pobljiže pogedat, če se seveda pri nas sploh kje da videti. Zahtevaš daljinca in... pustiš aparat popolnoma razštelan tistemu, ki pride za tabo!

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
ksz......

Pri nas se kupuje nov TV, kaj pravite o temle?

V poštev pride samo 32 colski ker v luknjo večji ne gre
frown-1.gif
Sem odprt tudi za kake druge predloge, cena je lahko tudi nekaj višja.

Moj nasvet je naslednji. Verjemi mi , da boš z "dobro" 32tko veliko bolj zadovoljen, kot z osnovno 37tko. Torej, za cca 700,750€ dobiš že kolikor toliko dobro 32tko, za ta denar je 37tka slaba.