Katerega ponudnika izbrati?

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.575
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Citat:
Uporabnik Repo pravi:
A zdej imaš TeleTV?

Ja.

So me pa klical danes iz tuša pa mi je model reku da za tv nimam šans, internet pa lahko ampak samo 1/256
bonk.gif

tako da sumim da bom primoran še naprej živeti z tele-cable
crazy1.gif

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Kot pravim tele-tv bo uvedel digitalno tv (+100 programov) in novo internetno ponudbo.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik NavadniNimda pravi:
Kolokacija = centrala, na kateri ima T-2 svojo opremo. Če si več kot 3250 metrov zračne razdalje od take centrale te ne moremo priklopiti, ker je velika verjetnost, da ti ne bi delalo ali da bi bile težave.

A s tem hočeš reči, da vi strankam zagotavljate VDSL do 3 km?? Ni čudno, da se potem vsak tretji osel, ki mu nekaj obljubljate, ***** na telekom.
Me prav zanima, kaj ste naredili z onim glupim Italijanom, ki živi v SLO 8400 m od centrale in ste mu vi baje obljubili VDSL.
aplauz.gif

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Citat:
Uporabnik NavadniNimda pravi:
Kolokacija = centrala, na kateri ima T-2 svojo opremo. Če si več kot 3250 metrov zračne razdalje od take centrale te ne moremo priklopiti, ker je velika verjetnost, da ti ne bi delalo ali da bi bile težave.

A s tem hočeš reči, da vi strankam zagotavljate VDSL do 3 km?? Ni čudno, da se potem vsak tretji osel, ki mu nekaj obljubljate, ***** na telekom.
Me prav zanima, kaj ste naredili z onim glupim Italijanom, ki živi v SLO 8400 m od centrale in ste mu vi baje obljubili VDSL.
aplauz.gif
Sorry, v nasprotju z vami na Telekomu ne smem in nočem dajati podatkov o naročnikih naokoli po forumih. Se ne spodobi, pa še Nataša bi znala biti huda na nas, če bi si to špogali.
wink-1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Jaz ti hočem reči, da mora firma sama dopovedat potencialni stranki, ki ji ne more zagotoviti storitev, kakšni so tehnični razlogi za to. Ljudi ne briga, oni hočejo met, poklicat pa tudi znajo še milijon drugih in jim živce pit.

Jaz ne podpiram nobenega operaterja, eno je šiht, drugo je realnost dnevne sobe. V vsakem primeru je bolje vzeti tisto, kar nudi več za manj ali enako denarja. Važno je, da je pipica odprta in dostopna.

Nazadnje urejeno:

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Koliko pa je v povprečju max bitrate na recimo 3-4 km?

Za zacetek se ponudi 1/256 - pri mojih oddaljenih uporabnikih je vsaj 4/512 .
Je pa odvisno od kvalitete in realne dolzine kabla.
NPR: Jaz imam 2201m zracne oddaljenosti in cca.3600m (nekvalitetnega)kabla-max. sinhronizacijo imam 8,5/0,7

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Jaz ti hočem reči, da mora firma sama dopovedat potencialni stranki, ki ji ne more zagotoviti storitev, kakšni so tehnični razlogi za to. Ljudi ne briga, oni hočejo met, poklicat pa tudi znajo še milijon drugih in jim živce pit.

Jaz ne podpiram nobenega operaterja, eno je šiht, drugo je realnost dnevne sobe. V vsakem primeru je bolje vzeti tisto, kar nudi več za manj ali enako denarja. Važno je, da je pipica odprta in dostopna.
OK, ti povem.
Pri manjšem številu strank, ki so izjemno daleč se domenimo z njimi, da morebiti ne bo delalo, ampak da lahko probamo. Praviloma je postavljena meja 3250 metrov zračne (pač neka meja), dejanske dolžine pa so si zelo različne, v odvisnosti od kvalitete parice in od njene debeline. Vem za primer, ki je šel cirka 6 km. (A je to dejanskih 6 km ali je to javil modem in je dejanska razdalja krajša je drugo vprašanje.) Dodatno tudi velja, da nam telekom ne da fizikalnih podatkov o parici (dolžina, električne karakteristike, itd.) zato moramo kdaj tudi na slepo poskušati.

Stranke pa v nobenem primeru ne mislimo nategovati, ampak je vnaprej obveščena o tem. Pri ekstremno dolgih razdaljah, je razdalja že tako velika, da VDSL ne dela. Ampak se je že zgodilo, da komu ADSL ni delal, na našem VDSL pa je bilo tistih 1/256 (!). Gre pač za robne primere...