Katerega ponudnika izbrati za optiko

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Da ne odpiram nove teme.

Tast išče alternative zaradi fuzbal lig, ki gredo iz Telemacha. Na voljo ima Telekom optiko.

Tole bo verjetno najboljši deal? Net + TV za 17 eur za eno leto.

Plusi, minusi? Alternativa?

tnx

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
No mi smo dal povpraševanje k a1 in tudi k t2. Fora pri nas je bila da smo bili tudi na zastonj omrežju ampak centrala je bila teleklmova. In ker morajo plačat drugi najem najcanejše opcije odpadejo.
A1 niso bili resni in niso poslal niti papirjev. Najhitrejsi so bili pri t2.
Pac naj vzame paket tv + net + mobitel+ navadna cifra za 30e.
Podpora dela, helpdesk je ok.
Lahko daš svojo cifro kot kontakt + svoj mejl tako da ne kličejo tasta če se prav spomnem po storiji z vrati tudi boljš da ne.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.011
834
113
pri T2 imaš "drobni" tisk - ker si na telekomovem omrežju, potem so hitrosti interneta manjše.
drgač pa zadeva dela.. bp

atepej

Fizikalc
3. jul 2013
911
71
28
34
Tisto velja na TS BRO (T-2 nima lastne centrale na lokaciji) če je TS LLU (T-2 ima lastno centralo na lokaciji) je hitrost enaka, kot pri T-2 optiki.

Ketna18

Pripravnik
30. apr 2019
56
2
8
Pozdrav vsem,
danes sem se preko Telekoma dogovoril, da mi preverijo, če mi lahko uredijo optiko - zaenkrat je, če se ne motim, še ni, torej bi bilo treba vse uredit "od začetka". Zanima me, če mogoče kdo ve, če ti lahko optiko uredi tudi kateri drug ponudnik? Sam namreč te možnosti nisem zasledil, me pa skrbi, da če bi mi jo uredil Telekom, da bi potem bil primoran iti v vezavo z njimi, kar pa ne bi želel, saj je za to kar ponujajo (in kakšne so moje preference) bistveno dražji od A1, pa tudi od T2.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.775
6.450
113
Dva imasta pri nas optiko, mislim da tunni nic novega. T2 je svojo vlekel, pa telekom svojo. Na telekomu gostujejo pa vsi ostali ponudniki optike, vkljucno s t2, kjer nima svoje.

• Wow
Reactions: Naabo

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Pozdrav vsem,
danes sem se preko Telekoma dogovoril, da mi preverijo, če mi lahko uredijo optiko - zaenkrat je, če se ne motim, še ni, torej bi bilo treba vse uredit "od začetka". Zanima me, če mogoče kdo ve, če ti lahko optiko uredi tudi kateri drug ponudnik? Sam namreč te možnosti nisem zasledil, me pa skrbi, da če bi mi jo uredil Telekom, da bi potem bil primoran iti v vezavo z njimi, kar pa ne bi želel, saj je za to kar ponujajo (in kakšne so moje preference) bistveno dražji od A1, pa tudi od T2.
Tudi A1/T2 ti lahko na TS priključku prodata optiko, seveda.

Ketna18

Pripravnik
30. apr 2019
56
2
8
Hvala vsem za odgovore. Pa je mozno, da ti kar A1 potegne optiko ze takoj in ne Telekom? Namrec povprasevanje za ureditev optike sem zasledil zgolj na spletni strani Telekoma, medtem ko sem pred casom povprasal glede optike v eni izmed poslovalnic A1 in so mi zgolj preverili, da na mojem naslovu trenutno ni mozna optika in da nic ne kaze da bi v kratkem bila, nic pa niso omenili kakrsnekoli moznosti, da bi mu jo oni lahko zagotovili oz. uredili.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.246
6.084
113
Ali je kje v tvoji okolici že optika?

Naročiš pri Telekomu brez vezave. Ko priklopijo, pa zamenjaš ponudnika.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Hvala vsem za odgovore. Pa je mozno, da ti kar A1 potegne optiko ze takoj in ne Telekom? Namrec povprasevanje za ureditev optike sem zasledil zgolj na spletni strani Telekoma, medtem ko sem pred casom povprasal glede optike v eni izmed poslovalnic A1 in so mi zgolj preverili, da na mojem naslovu trenutno ni mozna optika in da nic ne kaze da bi v kratkem bila, nic pa niso omenili kakrsnekoli moznosti, da bi mu jo oni lahko zagotovili oz. uredili.
Meni je GVO-jev podizvajalec najprej skopal in pripeljal cevi, kmalu zatem sem lahko pri A1 naročil optiko. Čez par mescev se je oglasil GVO in potegnil vlakno, kmalu zatem je A1 priklopil internet.

Takoj ko se oglasijo Telekomovi prodajalci lahko optiko naročiš pri vsakem operaterju :).

Ketna18

Pripravnik
30. apr 2019
56
2
8
Ali je kje v tvoji okolici že optika?

Na mapi, dostopni na Telekomovi strani, kaže, da je optika relativno blizu, kakšnih 7 hiš stran (cca. 150 do 200 metrov), ampak vmes vseh teh 7 hiš tudi nima optike. Se pravi neposredno zraven je ni, je pa v okolici.

Ketna18

Pripravnik
30. apr 2019
56
2
8
Meni je GVO-jev podizvajalec najprej skopal in pripeljal cevi, kmalu zatem sem lahko pri A1 naročil optiko. Čez par mescev se je oglasil GVO in potegnil vlakno, kmalu zatem je A1 priklopil internet.

Takoj ko se oglasijo Telekomovi prodajalci lahko optiko naročiš pri vsakem operaterju :).
Pa si sam "sprožil" postopek, da so ti začeli kopati? In če si, kako si ga - preko telekoma ali kako drugače, torej brez vključevanja teh, ki ti potem te storitve tudi prodajajo?

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.011
834
113
Meni so GVO vlekl optiko od njihove omarce/centrale.. tudi nekih 6 his stran.. brez problema.. imajo cevi polozene in vejo kaj delajo.
pokazal sem edino kje mi pride instalacija v hiso in so do tja spravili.. po hisi vlece optiko en drug - je fino, da ves v naprej kje ti gredo cevi, da se izognes nadometne instalacije.. telekomovec prinese “nekaj” (pojma nimam kaj je tista skatlica - bridge?), v katero potem t2jevc vtakne modem.. mreza naprej (net + tv) je potem spet tvoje lastno delo.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.546
926
113
Ta "relativno blizu" ti ne pomaga nič. Pri meni je bila podobna situacija, pa je Telekom oz. GVO dal roke stran, češ da se jim ne splača, razen če sam poskrbim za izkop in cev od jaška do omarice (slabih 100m) - kar sva s sosedom kasneje tudi naredila, tako da jim potem ni bil problem pripeljat kablov do hiše... Na tvojem mestu bi se obrnil tudi na občino, da vidiš, kakšna je situacija.

Naj se prej pozanima, kaj bo zaradi nevezave več plačal oz. dodatno plačal kot z vezavo, da ne bo na koncu na slabšem, kot če bi se za 2 leti vezal. Sem podobno sam razmišljal, pa sem z mal "jamranja" na koncu od Telekoma dobil boljšo ponudbo, kot jo je ponujal po redni poti.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Pa si sam "sprožil" postopek, da so ti začeli kopati? In če si, kako si ga - preko telekoma ali kako drugače, torej brez vključevanja teh, ki ti potem te storitve tudi prodajajo?
Kopali so vsem v ulici, ki so to želeli (cca. 95% hiš). Pri mojih starših je bila situacija drugačna, najprej je prišlo obvestilo podjetja Rune o možnosti priklopa, nato pa čez teden dni še od Telekoma. Takrat sem priključek tudi pri njih naročil pri konkurenci.

Poanta - kadarkoli Telekom obljublja/prodaja nove, še ne zgrajene optične priključke, le-te lahko naroči vsak operater, ki najema optiko v Telekomovem omrežju.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Ti narociš pri komur želiš. Ta ti potem.pove kaj je možno na tvojem.priključku.