Katere pelete izbrati

Katere pelete bi kupili za naslednjo ogrevalno sezono?

• Skupaj glasov
    10
  • Glasovanje je zaprto .

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Dobra cena, ne vem pa kako je z dostavo pri Obiju. Letos sem sicer že "natankal" s cisterno avstrijske A1 in bo za 3-4 sezone.

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
Grem pogledat, če jih imajo 5 ton.
Mislim, da pride kar ugodno. A1 klasa za 205€.

disc

Guru
4. feb 2011
2.451
575
113
Jaz sem tudi probal tele pelete, pa me je zmotilo to, da se bolj kadi prah kot pri npr GMG peletih in Genol.

Je res,da so GMG in Genol nkaj dražji, ampak razen prahu nisem opazil kake razlike med njimi. Še nekako najbolj so se mi dopadli GMG peleti.

Kar se pa porabe tiče, imam dobrih 100 kvadratov veliko stanovanje in mi gre dnevno dobra vreča peletov. Imam pa cca 22°C v prostoru. Tko,da sem zračunal,da me pride ogrevanje dnevno 5€.

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Schweighoffer so pojem zase, kdo jih uporablja ve zakaj jih uporablja. Nisem še našel ali zasledil vsaj primerne ali podobne pelete po karakteristikah tem vsi neki hvalijo pa potem čistijo kurišče 2x tedensko mi ga čistimo 1x 10 dni pa še to peščica pepela.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Morda bi dvomil v teste, toda praksa je pokazala, da je kar res. Namreč, lansko leto sem vzel pelete EKO pri Habjanu in moram reči, da so bili več kot dobri. Malo pepela, žlindre pa skoraj nič.
Vzel sem jih tudi letos. Zadeva se je skorajda 100% obrnila: paleti so dobesedno precej slabši, veliko pepela (OK, še vedno nekako sprejemljivo), ko pa govorimo o žlindri, bi jo pa lahko "prodajal". Torej je vlažnost pelet v k....
Kar pa je nenavsezadnje samo plus zame, ker bi sicer njihove pelete še naprej kupoval (če bi bili takšni, kot v pretekli sezoni), zdaj jih pač ne bom. Zakaj? Malce preveč aroganten odnos lastnika ...
crazy1.gif
(moje mnenje!!!)

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Dobra cena, ne vem pa kako je z dostavo pri Obiju. Letos sem sicer že "natankal" s cisterno avstrijske A1 in bo za 3-4 sezone.

a to ima smisel iz vidika kvalitete, vlage, stiskanja?

Glede kvalitete nimam pripomb, 1-2x na sezono se napolni manjša posoda s pepelom in to je to.
Navlažijo se ne, peč nima problemov z vžigi. V prostoru je tudi TČ, ki pobira vlago. Je pa malo boljša peč z lambda sondo.

disc

Guru
4. feb 2011
2.451
575
113
Evo, že kaj razmišljate o nakupu peletov? Oz me bolj zanima, če kdo ve za kakšno "poletno" akcijo peletov?
smile-1.gif

disc

Guru
4. feb 2011
2.451
575
113
Sem videl,da ima bauhaus ene pelete v ponudbi. Mi je pa zanimivo,da kukr opažam je šla cena peletov gor. Pričakoval sem kontra glede na ponudbo lesa zarad lubadarja??