Katere dobre dvosedežne lesene sani?

Yogi

Guru
1. sep 2007
5.142
1.566
113
Spustiš se 1x po malo večjem klancu pa bo sneg popucal šine. Ni to neka raketna znanost. Čez 1 dan bodo spet zarjavele (kar je ok, ker rja je neka vrste naravna zaščita).

Ko smo mi v mladih letih "tekmovali" v sankanju smo vedno prvo špuro imeli vso rjavo ker so se šine čistile. Tapametni smo potem ugotovili da protikorozijska "zaščita" pomaga da si bil naslednji dan prvo furo spredaj (ker ni bilo rje), ampak po tistem smo bili pa vsi na istem. Tudi mazanje z voskom (svečo), wdjem ipd. olji je pomagalo samo prvih nekaj metrov in prvo rundo, ker vmes sprejat z WDjem ali pa mazat z voskom se je štelo kot goljufanje/"doping".
Točno to sem naredil, pustil dve rumeni špuri navzgor in potem še navzdol. Vmes sem se pa še ustavil sredi hriba, ko so sanke obstale jaz pa zdrsnil naprej iz njih na rit, ko se nisem držal... :valjamse: Potem pa mazal s snegom...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
10.248
1.692
113
Titograd
Nič, samo spustiš se, prva špura je pač rjava :)

Telefon mi kaže jutri približno 24 cm snega, na eni strani hiše preko ceste hrib, na drugo stran par km totalne ravnine, ne vem ali naj gre tečt z smučmi ali na sani? :cheer:

• Haha
Reactions: Hondi

klekej

Guru
26. jul 2007
5.786
543
113
36
Letos sem se vozil z dvemi novimi sanmi. Ene letijo ko strela, druge ne grejo nikamor, tudi po mazanju z voskom. V čem je fora, kakšen trik za izboljšanje? Oboje podobne za cca. 50€.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.276
73
48
Lahko da krivine niso naravnost, pa ti zavira. Torej so sanke krive.
Naceloma je fajn da so malo v plug, se lažje zavija, če so pa preveč pa ne gre nikamor.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi