Enkrat sem bral članek da glede na izvedene meritve gre za rebrandane eneloopke.Torej so te Ikejine polnilne baterije kvalitetne?
Namreč potrebujem kar nekaj AAA in AA polnilnih baterij, tako da bi to zelo prav prišlo.
Ja, ladde, k so narejene na japonskem (kar je večina, k se jih pr nas prodaja) so eneloopke starejsih generacij. Torej daleč najbolj kvalitetna stvar, kar jo lahko kupis za 1€/kosEnkrat sem bral članek da glede na izvedene meritve gre za rebrandane eneloopke.
glede na specifikacije bi znale bit se starejse, ja...Ozeroma bile so starejše enelopke.
So še vedno? Kakšen novejsi test?
Pred časom sem v Hoferju kupil baterije CR2032 (komplet 3 al 4ih baterij) - prvič in zadnjič.....2032 kupujem v Hoferju in zdrži dobro leto v garmin HRM pasu, tempe senzorju in v Weber Igrill mini termometru. Jih pa dokaj hitro požre merilec sladkorja. Drugače niso slabe.
Enako, na renault kartici max 3 mesecePred časom sem v Hoferju kupil baterije CR2032 (komplet 3 al 4ih baterij) - prvič in zadnjič.....
Ne vem, če mi je komplet teh baterij v ključu/kartici od avta zdržal eno leto - menjaval sem jih nekje na 2-3 mesece. Nato kupil komplet od Varte, tam pa je ena zdržala več kot vse hoferjeve skupaj.....
to je tipično za vse nimh baterije; bolj je nabita s kapaciteto, manj ciklov zdrzi. Pa tiste najbolj močno niti LSD niso (počasno samopraznjenje).Bom kar vzel v Ikei.
Zanimivo, da imajo AA 1900mAh 1000 ciklov, 2450mAh pa le 500.
Pa 2x dražje ce se dobro spomnim. Jaz se vedno obcasno uporabljam moje prve.polnilne baterije GP1800 ki sem jih za prvega digotalca kupil leta 2003(4?)!Bom kar vzel v Ikei.
Zanimivo, da imajo AA 1900mAh 1000 ciklov, 2450mAh pa le 500.
Litij ion so pa 1,5 V, ampak je pa cena kar precej višja. Najcenejše sem zasledil v Delko.Je pa problem polnilnih baterij to da jim je napetost 1,2 V, alkalne so pa 1,5 V. Tako da včasih niso primerne za vse aparature.
litijske majo tudi manjso efektivno kapaciteto kot nimhLitij ion so pa 1,5 V, ampak je pa cena kar precej višja. Najcenejše sem zasledil v Delko.
dokaj malo takih aparatur je dandanes...Je pa problem polnilnih baterij to da jim je napetost 1,2 V, alkalne so pa 1,5 V. Tako da včasih niso primerne za vse aparature.
Vstavite jih v foto bliskavico ene in druge pa bo kar precejšnja razlika. Sicer sem pa samo povedal kakšna je razlika, nič drugega.dokaj malo takih aparatur je dandanes...
Kupil AA 1900 in AAA 750 v Ikei.Ozeroma bile so starejše enelopke.
So še vedno? Kakšen novejsi test?
AA in AAA iz Hoferja so ok(rebrandana VARTA, isto je v eurospinu), kar pa ne velja ta gumbne.Pred časom sem v Hoferju kupil baterije CR2032 (komplet 3 al 4ih baterij) - prvič in zadnjič.....
Ne vem, če mi je komplet teh baterij v ključu/kartici od avta zdržal eno leto - menjaval sem jih nekje na 2-3 mesece. Nato kupil komplet od Varte, tam pa je ena zdržala več kot vse hoferjeve skupaj.....