Katera tekočina za šipe - zimska?

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Očetu se je točno to zgodilo, ko je notri zlil antifriz namesto čistila za šipo
grin1.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Potem bi avto ne imel več laka okrog. Čisto resno, tekočina za vetrobransko steklo. Prozorno. Diši tako kot dišijo podobna čistila. Najprej nisem razredčil, poskusim.. vidim, da je učinek napačen. Potem sem razredčil na 1:1, efekta boljšega ni bilo. Na koncu sem razredčil na 2:1 z vodo. Ne priporočam.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Potem bi avto ne imel več laka okrog.
Antifriz sploh ni tako agresiven, da bi lak požrlo. Mogoče bi ga samo površinsko poškodoval ob daljšem delovanju. Da nisi zamenjal antifriza z agresivnostjo zavorne tekočine?

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Zadevo sem kupil v avto trgovini, kjer sem včasih kupil tudi kakšno kantico Selenie. Rekel sem, da potrebujem tekočino za pranje šip. Pa sem jo dobil. Škoda, da nisem slikal embalaže. Sem bil tudi sam presenečen nad Elfovim znakom.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Zadevo sem kupil v avto trgovini, kjer sem včasih kupil tudi kakšno kantico Selenie. Rekel sem, da potrebujem tekočino za pranje šip. Pa sem jo dobil. Škoda, da nisem slikal embalaže. Sem bil tudi sam presenečen nad Elfovim znakom.

No ko boš spet tam si poglej pa zapomni. Ker mi je malo čudno to da imajo 10 različnih antifrizov pa niti ene tekočine za steklo.
smile-1.gif