Katera so dobra-kvalitetna vina?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Meni je zaenkrat najboljše slovensko vino za normalno ceno Jakončičeva rdeča Carolina.
zmaga.gif

Fino bi bilo še, če bi napisal kje ga ponavadi dobiš (sosed, spar, leclerc...) in kakšne so okvirne cene.

Seveda. V trgovinah ga še nisem zasledil, pa ga aktivno iščem. Cena je cca. 25€, jaz sem jo kupil direktno pri njemu. Jo pa imajo v ponudbi marsikateri boljši restavraciji v SLO, če želiš poskusit.

Evo, tule jo prodajajo preko neta:
http://www.wein-reisen.com/produkt_details.asp?pid=168

man007

Pripravnik
20. dec 2007
359
2
18
nori-na-bicikl.blogspot.com
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Meni je zaenkrat najboljše slovensko vino za normalno ceno Jakončičeva rdeča Carolina.
zmaga.gif

Fino bi bilo še, če bi napisal kje ga ponavadi dobiš (sosed, spar, leclerc...) in kakšne so okvirne cene.

Seveda. V trgovinah ga še nisem zasledil, pa ga aktivno iščem. Cena je cca. 25€, jaz sem jo kupil direktno pri njemu. Jo pa imajo v ponudbi marsikateri boljši restavraciji v SLO, če želiš poskusit.

Za ta denar (25 EUR) je pa boljši A+ rdeče, Goriška brda. Ima oceno 94/100

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik man007 pravi:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
zmaga.gif

Za ta denar (25 EUR) je pa boljši A+ rdeče, Goriška brda. Ima oceno 94/100

Možno, še nisem poizkusil. Pa sigurno se še najde kaj dobrega. "Najboljšega" vina pa itak ni...

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
no da spet malo osvežim to svojo temo... od odprtja do zdaj sem sprobal že kar nekaj vin, največ se jih dejansko splača kupiti v leclercu ali intersparu.

Torej, odlični so mi recimo:

Vranec - T'ga za jug (razne znamke, trenutno cuzam od Makedonija Trade), cena samo dobri 3€

Cabarnet Sauvignon od Kristančiča
cheer.gif

Refošk od bratov Simčič

Sladki Refošk prav tako od Simčičev, ženske ki majo rade sladko vino ga pogoltajo (potem si pa ti na vrsti na katerega se spravijo)
grin1.gif

in spet
Cabernet Sauvignon od bratov Simčič

To sem zaenkrat odkril kar je dobrega, je pa veliko tudi takega, ki mi je presuho....

...mi lahko kdo svetuje še kaj kar je po okusu tako dober ali boljši od zgornjih?

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
373
13
18
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

Ali lahko kdo zrihta kaksen kontakt,gsm, od koga ki prodaja sladkega muskata ali pa traminca, pac za ljudske cene. Baje da je sladki muskat od 1eur /l naprej. Pa ce se da nekak cimblizje Ljubljane da ni glih Murska Sobota.
Kako se vino tudi skladisci, kajti domace vino baje rado zavre?

Normalna kvaliteta vina pac.

Kdor ti prodaja vino za 1€/l je bedak, ali pa si ti ker kupuješ sranje od vina. Buteljke skladiščimo v temnem suhem prostoru z temp. nekje 8-15 stopinj. Odprto vino se skladišči v temnem prostoru na čim nižji temperaturi, in ga je potrebno čimprej popiti, ker lahko v nasprotnem primeru zavre, oksidira, ocetni cik.....

btw ponujam suho, polsuho ter polsladko vino sorte Saugnion, Kerner, Chardoney, Rumeni muškat, modri pinot. Če koga zanima preko ZS. Vam pa polagam na srce, da kupujte vino v vinskih kleteh ne pa v trgovinah. Ker boste prišparali, dobili kvalitetnejše vino, ter z manj kemikalijami (predstavljajte si, kaj našopajo v vino da lahko stoji na trgovinskih policah po pol leta ter na 20 stopinjah.)

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik bokyto pravi:
Priporočam obisk vinske kleti v Slovenskih Konjicah Zlati Grič dobiš vse to kar iščeš po taki ceni, ki jo lahko premoreš. Za vina enostavno ne morem prehvaliti... Priporočam vsem obisk te najlepše in najboljše kleti pri nas.

Po čem sklepaš, da je to najlepša in najboljša klet pri nas?

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.979
7.317
113
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Citat:
Uporabnik bokyto pravi:
Priporočam obisk vinske kleti v Slovenskih Konjicah Zlati Grič dobiš vse to kar iščeš po taki ceni, ki jo lahko premoreš. Za vina enostavno ne morem prehvaliti... Priporočam vsem obisk te najlepše in najboljše kleti pri nas.

Po čem sklepaš, da je to najlepša in najboljša klet pri nas?

Verjetno potem, da jo ima v lasti kakšen njegov žlahtnik, ali pa prijatelj. Njegov način reklamiranja je znan... A mogoče potrebuješ kakšne koledarje?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:

btw ponujam suho, polsuho ter polsladko vino sorte Saugnion, Kerner, Chardoney, Rumeni muškat, modri pinot. Če koga zanima preko ZS.

Dvomim, da bo koga zanimalo kupovati vino od prodajalca (bog ne daj, proizvajalca?) Saugniona in Chardoneya.

bonk.gif

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
...... da dvomim da ima največjo slovensko klet v lasti fizična oseba.
Med predsedovanjem EU so v Zlatem griču polnili protokolarno penino.

Pri tolikih kapacitetah vina se sigurno najde kakšen dcl tudi po tvojem/mojem/vašem okusu

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
373
13
18
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:

btw ponujam suho, polsuho ter polsladko vino sorte Saugnion, Kerner, Chardoney, Rumeni muškat, modri pinot. Če koga zanima preko ZS.

Dvomim, da bo koga zanimalo kupovati vino od prodajalca (bog ne daj, proizvajalca?) Saugniona in Chardoneya.

bonk.gif

Zdaj nevem kaj bi rad povedal s tem postom. Če misliš na pravopis, priznam da je narobe napisano, pač naglica. Bo vredu? Sauvignon ter Chardonnay

Če gledaš iz stališča kvalitete sorte, potem sta obe omenjeni sorti med najbolj razširjenimi in priznanimi v svetu. Sploh Sauvignon slovi kot izredno trpežna, radodarna ter kakovostna trta.

Če ni nič od naštetega mi pa prosim povej kje tiči zajec. In ja, proizvajalec sem. Me pa skrbi za tebe kje spiš da te ne okradejo, glede na to da imaš toliko znanja ter izkušenj o vinu, da lahko brez pokušanja ter degustacije oceniš oz. priporočaš vino. Verjetno edini na svetu ki razbere kvaliteto vino preko foruma. Bravo.
bonk.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:

Zdaj nevem kaj bi rad povedal s tem postom. Če misliš na pravopis, priznam da je narobe napisano, pač naglica. Bo vredu? Sauvignon ter Chardonnay

Hotel sem samo omeniti, da je nekdo, ki vino proizvaja (...), pa ne napise niti sorte grozdja pravilno, mene osebno ne navdaja z zaupanjem.

Citat:
Če gledaš iz stališča kvalitete sorte, potem sta obe omenjeni sorti med najbolj razširjenimi in priznanimi v svetu. Sploh Sauvignon slovi kot izredno trpežna, radodarna ter kakovostna trta.

Se sploh ne pritozujem (le da mi ni jasno, ali pod Sauvignon mislis "Blanc" ali "Cabernet".

Citat:
Me pa skrbi za tebe kje spiš da te ne okradejo, glede na to da imaš toliko znanja ter izkušenj o vinu, da lahko brez pokušanja ter degustacije oceniš oz. priporočaš vino. Verjetno edini na svetu ki razbere kvaliteto vino preko foruma. Bravo.
bonk.gif

Nisem ocenil vina. Ocenil sem proizvajalca :D Sicer sva pa off-topic, tako da, pojdimo nazaj na pravo debato
smile-1.gif

tincelj

Pripravnik
1. okt 2008
430
0
16
obalca
jaz sem pa na novo odkrila fantastičen shyraz od Rojac-a iz Gažona nad Koprom. kot da bi pil jagodni sok...