Katera naglavna luč

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.531
437
83
Daš not neke akumulatorje pa je. Kolko boš pa to dejansko rabil? NAO sem v teh dneh polnil že 3* MYO so bili v kakih 4 letih misilm da polnjeni 2*...
Sam bi vzel tisto, ki da največ svetlobe od sebe. Regulacijo za stopensko zmanjšanje imajo verjetno vse?
MYO XP je proti NAO v praksi kot kaka slaba sveča proti konkretnemu reflektorju. Samodejno prilagajanje jakosti svetlobe je izredno ugodno za oči predvsem pri delu. V naravi se sicer nekoliko manj pozna a vidiš šele, ko izklopiš za nekaj več kot le kako minuto.

Razlika samega snopa, razporeditve svetlobe v vidnem polju je ogromna. Pri NAO praktično ni nobenih zaznavnih lis. Preberi malo na to temo vkolikor je za te modele kje kaj napisano.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
Daš not neke akumulatorje pa je. Kolko boš pa to dejansko rabil? NAO sem v teh dneh polnil že 3* MYO so bili v kakih 4 letih misilm da polnjeni 2*...
Sam bi vzel tisto, ki da največ svetlobe od sebe. Regulacijo za stopensko zmanjšanje imajo verjetno vse?
MYO XP je proti NAO v praksi kot kaka slaba sveča proti konkretnemu reflektorju. Samodejno prilagajanje jakosti svetlobe je izredno ugodno za oči predvsem pri delu. V naravi se sicer nekoliko manj pozna a vidiš šele, ko izklopiš za nekaj več kot le kako minuto.

Razlika samega snopa, razporeditve svetlobe v vidnem polju je ogromna. Pri NAO praktično ni nobenih zaznavnih lis. Preberi malo na to temo vkolikor je za te modele kje kaj napisano.

Ja, ma te svetilke so že drage. 100€ pa nebi ravno dal za čelko. Vsaj za prvo ne
smile-1.gif

Punisher7543

Pripravnik
21. sep 2011
125
0
16
Kupujem naglavno svetilko v rangu do 50 €. Verjteno jo bom kupil prek ebaya ali prekokatere druge spletne strani saj so skoraj vse okoli 10€ cenejše. Katero predlagate, se mi pa gre da je čim manj štorasta (tiste kitajske ki sem jih gledal prek ebaya delujejo vse ogromne, in spredaj "štrlijo" skoraj 10 cm ven) in pa da baterija zdrži vsaj dve/tri urce. Gledal sem nekaj na to foro, tale Revolt serija se mi zdi solidna od Black Diamonda.
http://www.iglusport.si/svetilka-celna-revolt

Punisher7543

Pripravnik
21. sep 2011
125
0
16
Hvala za tako hitre odgovore in link. Svetilka mi je všečna in jo bom verjetno kar kupil. Sem za hec pogledal še na ebay in so še dražje kot pri nas, kar me čudi, ker ponavadi so bile ravno take stvari cenejše. Me pa samo še zanima kakšna je razlika med LED lenser H7 in H7R ki je 20 € dražja. Videl sem tudi da je prišla tudi H7.2, vendar je skoraj še enkrat dražja zato odpade. Ta teden se bom verjetno kar zapeljal do te Ebatt trgovine v Trzin

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.850
682
113
Saj med SEO5 pa H7 ni nekih razlik. Obe sta 180 lumnov, 3x AAA baterije in imata focusing sistem.
Edina razlika je, da imaš pri SEO5 baterije vgrajene kar spredaj v luči, pri H7 pa jih imaš odzadaj. Pa SEO5 ima še manjšo rdečo diodo.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.850
682
113
Edino za tisti potenciometer nisem prepričan kako je. H7 ga ima, za SEO5 pa mislim da ga ni. Ampak lahko da se da z gumbom podobno regulirati jakost svetlobe, če ne drugo ima vsaj kaki dve ali tri različne jakosti na izbiro.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
Jaz imam sedaj Petzlovo tikka prvo verzijo in je kar fajn za hodt lep razpršen snop in spot obenem + akumulator
Imam pa še tole za 30€ in je tud kr dobra posebno zanimivo je tole brezročno upravljanje fajn je če hodiš in samo pomahaš pred njo pa spremeni svetilnost

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Vceraj sem kupil 3 tote lampice seo3...pa vam povem če so OK ...menda bi za amaterja, ko se malo s pokom po pohorju naganja, pa na morju rakovice lovi mogla bit dovolj...

Punisher7543

Pripravnik
21. sep 2011
125
0
16
Evo pa sem še jaz nabavil Led Lenser SEO3. Svetilka za moje pojme odlična, za nočne sprehode več kot dovolj. Sem jo pa kupil čist mimogrede v Interšportu na Rudniku. Imajo zdej akcijo če vzameš za več kot 50€ robe ti dajo 20% popusta, tako da pride svetilka 23€
smile-1.gif