Katera naglavna luč

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Pozdrav,

iščem eno naglavno luč, ki bo dovolj kvalitetna, da mi jo ne bo treba menjati vsaj nekaj let. Potreboval jo bom za nočno hojo /tek po gozdu, za orientacijska tekmovanja.... Včasih tudi za kakšen meter prevoziti z kolesom (če ne bo druge), zato bi potreboval luč, ki sveti dovolj močno, ter daleč, da nebi imel kakšnih večjih problemov.

Gledal sem Led Lenser H7, vendar me zanima kakšno vaše mnenje, saj je svetilka kar draga. A bi reskiral toliko denarja, da je nekaj kvalitete... Če imate mogoče kakšne izkušnje z to svetilko, ali pa če predlagate kakšno drugo (samo prosim ne tiste za 3€ iz Hoferja....)

BTW, imeti jo moram do 19. ta mesec...
Hvala.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
Jaz imam petzlovo tikka plus neki neki je dobra + zraven se lahko dokupi baterija za polnit preko USB polnilaca ki se jo lahko programira

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
tudi sam sem pred časom kupoval pa sem vzel led lenser.imel jo je kolega.zadeva je svetila močno in baterija je trpežna.ni bilo dvoma kaj vzeti.je vredna vsakega evra
zmaga.gif

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Sepravi, bi bila ta led lanser kar dobra. Kako pa je kaj z baterijo? Koliko časa zdrži? In pa še, če tečeš, a ti ta trak kaj leze dol iz glave ali je kolikor toliko stabilen?

TGV

Fizikalc
2. okt 2007
726
106
43
LL7 zdrži na polni moči 30 minut! Potem svetilnost strmo pade.
Za VSE namene in pogoje, ki si jih navedel ti odsvetujem LL H7 - in katerokoli drugo luč na AAA baterije. Izjema bi bila
princeton tec eos 100.

Na žalost tvoja pripomba + željeni rok dobave precej zožuje izbiro.
Predlagal bi ti Petzl myo RXP - vendar je še dražja od LL7. cca 75 npr tu http://kibuba.com/index.php?&cID=263&scID=267&pID=3962eton

Da še to dodam : z eno lučjo je težko pokriti vse potrebe (sam uporabljam za resne zadeve vedno po dve luči ali pa imam eno vedno za backup ;
1. petzl tikka plus (prva gen, modificirana. 4X nichia, 3XAAA), . Primus primelite race (rebel led, 4XAA), za kolo pa Hope Vision 2 in Hope vision 4)

Nazadnje urejeno:

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
saj ne bo na polno nonstop kuril lučke. Če rabi ful zdržljivo pa na vzame LL H14 ima več baterij.

TGV

Fizikalc
2. okt 2007
726
106
43
Problem je ker mu je svetilka za 55€ ", kar draga" , cena LL H14 mu zna nabiti puls še pred štartom
smile-1.gif

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
to pa je res. na ebayu sem najcenejšo našel za 70 eur. Pri nas so okoli 100 EUR. Svetilke na ebayu, mislite, da so originalne al ponaredek?

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik matejm1994 pravi:
Sepravi, bi bila ta led lanser kar dobra. Kako pa je kaj z baterijo? Koliko časa zdrži? In pa še, če tečeš, a ti ta trak kaj leze dol iz glave ali je kolikor toliko stabilen?

baterije sem testiral max 1 uro in sveti tako kot prvo minut.če rabiš svetilko z res močno svetilnostjo jo vzami.če rabiš tolioko da boš videl kje teæeš lahko vzmaše tudi kaj cenejšega.na ebayu so ponaredki ponavadi iz HK ali kitajske.malo poglej reviewe.

mogoče še amazon
http://www.amazon.de/s/ref=nb_...3Aled+lenser+h7

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Najprej hvala za odgovore!

Tako bom rekel, glede datuma, je fanj da bi luč do takrat, bi se pa dalo preživeti tudi če do 19 ta mesec še nebi imel svetilke, bi bilo pa zelo fanj, da bi jo imel. Kakšna pa je prednost v Petzl myo RXP pred LL H7, oz, če bi še malo prišparal, ter nabavil H14, kašna bi bila razlika... razen v ceni in pa to, da H14?

Kar pa se tiče Ebay-a in Amazona, sem še zelo skeptičen za take večje nakupe...

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
amazon ni potrebe da si skeptičen.je pa svetovno znani web dealer ki ti zamenja stvar ali vrne denar brez kompliciranja.ebay-vse je odvisno od pogojev prodajalca

mistique

Guru
16. jun 2009
13.763
1.567
113
Emona / Carnium
KSZ
Petzlov Myo XP je zelo uporabna čelka. Prednost pred zgoraj omenjeno RXP je (naj bi bila) v trajanju baterije, posledično je prednost tuti cena
grin1.gif

Sam jo uporabljam za različne namene. Teža baterij na traku (zadaj) ni moteča oz. sem se navadil. Uporabljam jo za pohodništvo, plezanje, kampiranje, tek in kolesarjenje. No, lahko bi rekel, da sem jo uporabil tudi za jamarstvo, čeprav sem v bistvu plezal v ledni jami (Stojna)
grin1.gif

Uporabljam jo že 3 leta (se mi zdi). V nahrbtniku imam ponavadi rezervni komplet baterij.

TGV

Fizikalc
2. okt 2007
726
106
43
Petzlov XP je seveda povsod cenejši od modela RXP, ker XP ima neregulirano napajanje tako kot LL H7.
Splošen konsenz med mojimi prijatelji,. pa tudi drugimi je da je H7 ura za pobiranje nagrad na lepotnih tekmovanjih
smile-1.gif
ima pa po daljši terenski uporabi en kup slabosti : ker nima sredinskega traku po daljšem teku pade na ušesa, prav tako čez čas lučka ni sposobna ostati v željenem položaju in ti sveti v čevlje ... pogoja "dovolj kvalitetna, da mi jo ne bo treba menjati vsaj nekaj let" - æe jo boš uporabljal za tek ne bo izpolnila.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Torej, če bi želel, da luč po teku ne pada na ušesa je priporočljivo, da ima sredinski pas? Torej, LL H7 odpade (+ naštete slabosti), in prav tako tudi ta od Petzla XP nima sredinskega pasu. Mogoče še kakšen predlog?

mistique

Guru
16. jun 2009
13.763
1.567
113
Emona / Carnium
Petzl XP ima sredinski pas. Vsaj ta, ki ga imam jaz
grin1.gif
Tako sem ga namreč kupil. Preveri pri prodajalcu.

EDIT: Moja čelka je imela v nazivu še besedo "BELT". Očitno obstaja model z in model brez traku.
myo-xp-belt-main.jpg

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Naglavna svetilka ni uporabna, ce veliko teces in ce veliko teces po slabih vremenskih razmerah kar vkljucuje meglo, dez, snezenje, nizko oblacnost (ze v sredogorju..) ipd.
Govorim o teh tanovih LED svetilih z izrazito belo svetlobo (>4000K) razen, ce das cez oranzni oz. rdeci filter cesar pa prakticno nihce ne ponuja in moras doma narediti.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.957
-8.676
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Naglavna svetilka ni uporabna, ce veliko teces in ce veliko teces po slabih vremenskih razmerah kar vkljucuje meglo, dez, snezenje, nizko oblacnost (ze v sredogorju..) ipd.
Govorim o teh tanovih LED svetilih z izrazito belo svetlobo (>4000K) razen, ce das cez oranzni oz. rdeci filter cesar pa prakticno nihce ne ponuja in moras doma narediti.
Ali pa si sam zamenjaš LEDico
grims-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.957
-8.676
113
Citat:
Uporabnik matejm1994 pravi:
Torej, mi vseeno priporočate to Petzl svetilko?
Če hočeš garancijo, ter dostavo v solidnem roku, potem ja.

Jaz bi drugače kitajca, ker mi za garancijo dol visi
grin1.gif