Katera MB z directx 11.1 za win8?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Sem se obesil samo na tvojo trditev glede cpu in gpu. Kjer sem s primerom poakzal kako pomemben je gpu.
Moj zgoraj opmenjeni PC je daleč od workstation. Vse komponente so nametane skupaj z vseh vetrov. Da gre za starejšo mašino se vidi že po ddr2 ramih, mislim, da celo 800MHz hitrosti. Aja pa moj proc je navit na 3.4, original mislim, da je 2.8. Seveda ga hladi nov veeelik hladilnik. Grafično sem nabavil rabljeno na bolhi. Prodal mi jo je en mulc iz gejmerskega pc-ja.

PC v macu ni c2d ampak 2x 2.6GHz Quad-Core Intel Xenon.

Moj post je bil tudi samo informativne narave, kjer se lepo vidi, kako pomembna je grafična.
Seveda pa se da delat tudi brez nje. Vendar dosti bolj počasi.

Ne smemo pa pozabit omenit, da ima lahko super hudo grafično, pa če je program za obdelavo videa ne zna uporabit, mu čisto nič ne koristi. In močno dvomim, da zna bilo kater free program, ki omogoča samo cut/paste + save tako grafično uporabljat.

Matjaz2

Pripravnik
18. sep 2008
210
0
16
V Hoferju bodo prodajali prenosnik z directx 11 za 450 €, je directx 11.1 toliko dražji, da zame skoraj ni dosegljiv?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Matjaz2 pravi:
V Hoferju bodo prodajali prenosnik z directx 11 za 450 €, je directx 11.1 toliko dražji, da zame skoraj ni dosegljiv?

Za tebe je to popolnoma vseeno, sploh nevem zakaj se obesas na ta dx. Da ti lahko najnovejsi dx izkoristis moras imeti konkreten HW in pri 450€ (ali okoli tega) tega ni. Ce je neka funkcija podprta se ne pomeni da deluje dobro, se manj pa hitro.

Ergo.... pripravi denar ali pozabi na zgodbice o najnovejsem dxu, najnovejsem OSu in maksimalnem izkoriscanju W8. Sploh pa, za tvoje urejejanje HD vsebin ni dx ravno kriticnega pomena.

Ce ze mislis resno gleda tega bo treba zamenjati MB. Pa kupit kak SSD in diskovje za storage ali pa vsaj kupiti hitre diske. Pa kupiti kako podprt gpu (kateri seznam podprtih pri proizvajalcu tvojga SW, pa povecati ram, ...

Ti bi pa to kr na nekem poceni genericnem preosniku, 5400 disku in integrirani grafiki. V tej kombinaciji bo zelo f. vazno ali je stvar dx11 ali dx11.1 compatible.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Citat:
Uporabnik dominic pravi:
vidim da je zgoraj omenjena obdelava videa, tukaj pride v postev samo dober cpu, in nic kaj drugega...zraven se mogoce kaksna dobra ati grafika, ki malce pohitri zadeve, ampak vecinsko obdelavo videa opravi CPU in ne GPU.,..
ne-ne-1.gif

Grafika je ZELO pomembna!!!

Ne verjameš?
PC s quadcore procesorjem 3,4GHz + grafična, ki jo podpira adobe+ 2GB ddr2 ram = montaža FHD videa v real time. Export skoraj v real time

MAC s procesorjem 2 x 2.66GHz quad xenon + ne podprta grafična + 16GB ddr3 rama = mučna obdelava videa.

wink-1.gif

tegale ti pa preprosto ne verjamem. bos mogel popdkrepit s ksnim benchmarkom...

Matjaz2

Pripravnik
18. sep 2008
210
0
16
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
pa pusti ga, se vijiš ke si ne ve dopovejat
Ni čisto tako, sem že v naslovu napisal, da sprašujem po MB ki bi izkoristila divx11.1 in potem še druga nadgradnja.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Matjaz2 pravi:
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
pa pusti ga, se vijiš ke si ne ve dopovejat
Ni čisto tako, sem že v naslovu napisal, da sprašujem po MB ki bi izkoristila divx11.1 in potem še druga nadgradnja.

Nobena. IGP je bolj "za silo" resitev (ceprav bistveno boljsa kot nekoc) in ni namenjen maksimalnem izkoriscanju ali HD obdelavi. Problem ali glavna ovira v tvojem planu ni DX. Kaka starejsa namenska masina bo tvojo dx11.1 maticno pojedla za malo malico
smirk-1.gif

Matjaz2

Pripravnik
18. sep 2008
210
0
16
Sicer malo izven teme, na youtube in drugje je dosti daljših video posnetkov, na katerih je zanimiv samo krajši odlomek. Ker so to večinoma flv formati, jih malo programov za obdelavo videa sprejme. Kako bi snel med predvajanjem samo zanimivejši del posnetka ali s kakšnim ne preveč zahtevnim programom izrezal zanimivejši del glede na flv format Do zdaj sem uporabljal virtualdub, samo priredit ga za flv ni ravno enostavno, kot berem na netu.