Katera lita platišča za celo leto?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
, ki bodo zdražala tudi čez zimo
confused-1.gif

Hotel sem nabavit te, pa sta mi dva vulkanizerja rekla, da če mislim devar got zimske gume, mi jih ne prodata
shocked-1.gif

http://www.dezent-wheels.com/438_EN.0?webdid=389

Torej kaj nabavit, da bodo za vse letne čase in cena do max 80€/kom

Sedaj imam gor original lita, pa nisem opazil, da bi bilo kaj narobe zaradi zime.
Morem pa original zamenjat, ker so preveč zvite, tko da žal ne morem kombinirat
frown-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Alu feltne so lakirane....avto je? Lakiran ane? Z avtom se voziš tudi pozimi?

Torej...vsak ki kaj cinca za alu feltne pozim je deb**. Drugače pa raje kupi lepe/večje za letne in kak original za pozimi.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če boš dal gor zimske gume ti jih ne prodata?
confused-1.gif
Nima njega kaj brigat kaj boš delal z njimi, pa tudi če bo doma tvoja mati v njih rože sadila...

Sicer pa kot je Malecky napisal - felne so lakirane, avto je lakiran. Torej moramo še poseben avto za zimo kupit?
grin1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Tut moja teorija je takšna kot vajina. Samo ko pa sta mi dva vulkanizerja tko rekla, sem se pa res mal bolj zamislu.
Mi ni dalo miru, sem zdej še enga klical in ga vprašal za točno te feltne pa pravi, da ni nobenga problema.

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
hja...verjetno bos moral povedat se kater motor imas ker kaksen V6 nima istih diskov kot 1.6 kaj pravis?

22. jul 2007
1.401
59
48
Ja prav imaš, motor je 1.6, sicer pa lahko na to pozabimo, ker smo med tem že ugotovili da pašejo........... hvala vseeno.....

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Po mojem mnenju ti ne prodata zato, ker vesta, da boš slej kot prej uveljavljal garancijo na njih. Kolikor sem jaz slišal, so posebej problematične za zimo (sol itd) platišča z črno barvo, črnim robom itd. Baje se kljub 3 kratnem lakiranju pozna na njih vpliv soli itd.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
daj malo vklopi možgane no.
Kot prvo, za lakirane površine so ti že ostali povedali, pa tudi sam si skapiral da do zdaj nisi imel problemov.
Zdaj pa mene zanima od kot vam ideja da so vulkanizeri neki možganski veleposestniki in strokovnjaki? Zakaj mislite da njihovo mnenje okoli gum šteje več kot razni testi in vaša lastna pamet? to so obiæni fizički radniki ki montirajo gume in pika. Se mujo na gradbišču spozna na beton, armaturo, sile, poroznost, granulacijo?
Ko se sam spomnim kake cvetke sem že slišal pri vulkanizerjih, me srat prime. Recimo zadnja je bila da zimska guma komot zdrži 7 let, če je dovolj profila. Da postane trda, je prvič slišal
rolleyes-1.gif

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
jest sem imel vedno alu platišča čez zimo. Ne vidim problema zakaj ne. Problem nastane samo če jo poškoduješ, ker potem pod poškodbo leti sol in se pač pozna na feltni. Pa še to ni krize.

lp

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
sol naredi tudi lepe lisaje na brusenih in poliranih ALU platiscih, tako da take sigurno niso ravno primerne za zimo, seveda ce avto uporabljas za voznjo in ne samo iz garaze do kafica ko je suha cesta
smirk-1.gif

Me pa zanima nekaj drugega. Kako vpliva na vzdrzljivost zavornih diskov ZELO odprto ALU platisce? Primer snezne brozge prepojene s soljo in zmesano s kamencki, ko ti nasproti vozeci avto spusti curek, na po moznosti ravno pregrete diske po vsej verjetnosti ne vpliva ravno ugodno na njih.

Sam imam od kammenja, ki ga pozimi razmetavajo mimovozeci avtomobili, kar nekaj poskodb na levi strani avta
frown-1.gif

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Jaz imam zimske lite feltne delno v črni barvi, pa do zdaj nimajo nobenih posledic, res pa so dale šele 3 sezone skozi.