Katera kvalitetnejšo 10" tablica?

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Note 10"
cca 400€
zmaga.gif

zirhtaš?

Na Bolhi jih imaš cel kup.
Tudi ceneje.
priden.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
docka žal posebej nimamo, oziroma ga ni za dobiti....komplet je pa 670-680€....preko ebaya je takoj 150€+....

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Paše dock tut od Tf210. Med Tf700 in Tf201 docka delujeta OK, ker sta obe tablici približno enako debeli, med tem ko sta Tf300 in taprvi Transformer debelejša.

I

Izbrisan uporabnik 474

No, na koncu je v mojih rokah pristal Note 10.1, čeprav seem se precej nagibal k TF700 (z dockom). Kaj me je odvrnilo? Docki se lomijo kot za stavo (ležišče, kamor pride vstavljena tablica). Menda gre za kar velik problem.
Pa S-Pen je zakon! :)

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Ja tisto ležišče je res bolj tako narejeno, treba je nežno s tistim delat, ni ravno za "norce" narejeno
smile-1.gif

bonzo

Zelenc'
13. feb 2011
25
0
1
Dobra izbira,jaz zlo zadovoljen,S-Pen res uporaben... Sem pa v iskanju urejevalnika besedil ki bi podpiral Word...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.239
7.044
113
Citat:
Uporabnik bonzo pravi:
Sem pa v iskanju urejevalnika besedil ki bi podpiral Word...

In zakaj se enostavno potem ne nabavi windows tablice, če se tako "krvavo" potrebuje word?
smile-1.gif

PS, takšnega urejevalnika ni, ki bi bil 100% kompatibilen s wordom, še openoffice ga serje.

I

Izbrisan uporabnik 474

Glede na to, da mi je prodajalec sam raje ponudil Note-a kot TF700 (pa je razlika v ceni 200€!), potem bo nekaj na tem... Nato mi je pokazal tri TF700 ki so v "popravilu," vsi odlomljeni docki - no, to me je preprrčalo. Tablica je preprosto pretežka za tako slabo ali šibko narejen dock.

Sicer pa po dnevu in pol uporabe - Note je zakon :D

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Še en glas za Note. Imam ga 1/2 leta in dela ko šus. Baterija drži dolgo, se ne sesuva..., zadovoljen v glavnem.

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Če bi imel Note boljšo resolucijo bi bil top izbira. Ampak ga pri tem žal zelo potolče TF700. Zaradi slednjega sem tudi vzel asusa. Se je pa treba zavedati da je nakup pogojen predvsem z razlogom uporabe. Jaz "potrebujem" tablico predvsem za branje, kjer je resolucija izrednega pomena, medtem ko zapiskov si pa res ne delam na tablici.

Naj še povem nekaj besed o TF700. Bolje sede v roko kot večina tablic, potolčejo ga predvsem 7inčne tablice. Kljub boljšim procesorjem je originalen rom KATASTROFA, in se pri tablici za 500€ ne sme zatikati. Posledično sem izgubil garancijo 1 uro po nakupu le te. Romi se najdejo na XDA. Nevem zakaj ampak zvočnik se mi zdi izredno tih. Pohvaliti je treba odličen zaslon, ki z možnostjo super IPS+ sveti nenormalno močno. Odsev je kot pri vse tablicah moteč in to zelo. Na tem mestu sprašujem, ali obstaja mat zaslon na kakšni tablici?
Zagon tablice je dolg cca. 45s. Kamera odlična, ampak spet zgledaš butasto če slikaš s tem ciglom. Polnjenje izredno hitro napram tablicam ki se polnijo preko USB. Folk na xda organizira peticijo, katero bodo poslali asusu, da odpre kodo za TF700, ker je v sami tablici zelo dober hardware in jo hočejo zoptimizirati do konca. Glede docka ne znam napisati nič, ker ga ne uporabljam.

Na kratko:
-originalen rom obupen
-zvočnik tih (mono)
-Dolg zagon
+Odličen ekran
+dober hardware
+hitro polnjenje
+dock?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:
Če bi imel Note boljšo resolucijo bi bil top izbira. Ampak ga pri tem žal zelo potolče TF700. Zaradi slednjega sem tudi vzel asusa. Se je pa treba zavedati da je nakup pogojen predvsem z razlogom uporabe. Jaz "potrebujem" tablico predvsem za branje, kjer je resolucija izrednega pomena, medtem ko zapiskov si pa res ne delam na tablici.

Naj še povem nekaj besed o TF700. Bolje sede v roko kot večina tablic, potolčejo ga predvsem 7inčne tablice. Kljub boljšim procesorjem je originalen rom KATASTROFA, in se pri tablici za 500€ ne sme zatikati. Posledično sem izgubil garancijo 1 uro po nakupu le te. Romi se najdejo na XDA. Nevem zakaj ampak zvočnik se mi zdi izredno tih. Pohvaliti je treba odličen zaslon, ki z možnostjo super IPS+ sveti nenormalno močno. Odsev je kot pri vse tablicah moteč in to zelo. Na tem mestu sprašujem, ali obstaja mat zaslon na kakšni tablici?
Zagon tablice je dolg cca. 45s. Kamera odlična, ampak spet zgledaš butasto če slikaš s tem ciglom. Polnjenje izredno hitro napram tablicam ki se polnijo preko USB. Folk na xda organizira peticijo, katero bodo poslali asusu, da odpre kodo za TF700, ker je v sami tablici zelo dober hardware in jo hočejo zoptimizirati do konca. Glede docka ne znam napisati nič, ker ga ne uporabljam.

Na kratko:
-originalen rom obupen
-zvočnik tih (mono)
-Dolg zagon
+Odličen ekran
+dober hardware
+hitro polnjenje
+dock?

Se kar strinjam z napisanim. Sploh kaj je asus naredil s SW
uf-1.gif

Samo jst sem malo dlje časa čakal, da sem zamenjal rom (CleanROM). Pa dpi sem spremenil, da je še boljša resolucija:)
Kater rom imaš ti gor?

Jst pa imam tablico 99% časa v docku, ker je ni treba držat v rokah in stoji bilo kam jo postaviš, pa lažje je tipkat.
Kako jim rata dock odrtgat mi ni najbolj jasno. Res pa da na par mm debeli tablci, res ne more bit bulletproof.
Ljudje pa itak nismo nikol zadovoljni, če bi bla težja in debeljša, da bi bil dock močnejši, bi pa spet vsi jamral, da je pretežka in predebela. Men je pač top:))

Kljub vsej svoji "krhkosti" je preživela žensko nerodnost
evil.gif

http://naredisam.blogspot.com/2013/02/asus-tf700-keyboard-disassembly.html

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Kar se HW-ja tiče je tudi moj Tf201 OK, ampak SW je pa res v k****, na momente trokira da me prime da bi ga kar prodal
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Kar se HW-ja tiče je tudi moj Tf201 OK, ampak SW je pa res v k****, na momente trokira da me prime da bi ga kar prodal
smile-1.gif

Tebe pa res tehnika ne mara.

Si razmislil, da bi šel za kakega testerja ? Taki ljudjje so zelo iskani pri kaki večji firmi
tongue-1.gif

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Do zdaj sem vedno imel srečo, pol je pa na S3 se neki pojavl in ko ima hudič mlade jih ma veliko, sm dau pa še mal Transformerja pošravfat
smile-1.gif
Hvala bogu s servisom za Asus ni bilo nobenega problema, tablica gre pa itak na tovarniško popravilo na Češko.

Upam da bo zdaj Nexus 4 delal Ok, da ga ne bom rabil kje po servisih vlačit. Zaenkrat je OK!

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
ksz...
Kako je z garancijo, če bi recimo naročil Nexus 10 iz USA?
Pa koliko bi dobil, če bi jo prodal naprej?
evil.gif