Katera kvalitetnejšo 10" tablica?

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Sicer že ene par odprtih tem ampak vseeno... Katero?
Tašča išče bolj kvalitetno robo ker jo bo rabila za službene namene, tako da je budget cca. 500€
Čakal sem Nexus 10 pa ga nisem še zasledil. Bi pa najraje Android(ker ima že telefon, tako da nebo imela 10 različnih sistemov)
Bi pa najraje da je zadeva možno kupiti kje v Sloveniji ali Avstriji(Klaglenfurt-Graz), ter da ima dobro podporo .
Predlogi?

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
40
Malo tu,malo tam :)
Najprej predlagam da prebereš tole potem pa izbereš favorita
smile-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Asus TF700?

Čez mejo je 32GB od 500€ naprej, ob Nexus-u 10 najboljša Android tablica.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Smo že debatiral da ni ravno uporabno;)
Da lahko uporabljaš tablico, moreš vstavit telefon v njo.
Vbitvu imaš fizično 2 napravi, praktično pa samo eno;)
Ko žena brska po facebooku si ti brez telefona;)
Če te kdo kliče se pa pogovarjaš preko "svinčnika".

Dam tudi sam glas za Asus TF700. Tablica s full tipkovnico je top šit:) Stoji bilo kam jo postaviš, če moreš velik natipkat je to itak najboljš, ima 2 bateriji, tko da kr zdrži. Reosulicjo ima boljš kot večina tablic. Edin kar priporočam, da ti nekdo potem tisto asusovo nesnago pobriše oz onemogoči. Se pozna na bateriji in hitrosti. Jst sem si pa zdej naložu CleanRom pa začel uporabljat privzet brskalnik in res leti.

I

Izbrisan uporabnik 474

Da si še jaz malo sposodim temo... Iščem tablico, za poslovne potrebe, obvezno 10"... Rabim za pomoč pri sestankih, da se na kakšen načrt (pdf) kaj nariše, dodaja zaznamke, kot beležnica, za povezavo na oddaljene stroje (remote desktop), obvezno GPS, 3G ne rabim (naredim na mobilniku WiFi hotspot)... Kaj vzet? Samsung Note ima S-Pen kar je za sestanke zakon, ima pa žal nizko resolucijo... iPad ima veliko resolucijo, ampak nima GPS, doplačevat pa 100€ za 3G ki ima GPS pa nima smisla... Potem je tu TF700, ki ima tipkovnico, visoko resolucijo, 64GB, ampak mi deluje (vsaj po tehnični plati) malo podhranjne glede na Note-a. Tukaj so še Windows tablice...

Resnično ne vem, za sestanke je Note bomba, jebe ga resolucija... Kako imate drugi izkušnje? Se da uporabljat tablice brez pisala za kakšno hitro kracanje v beležnico, delat kakšne zaznamke na PDF ipd.? Cena mi ne igra bistvene vloge, recimo da sem še 800 - 850€ pripravljen dat...

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Če rabiš pisanje potem vsekakor Note, na drugih tablicah ne boš mogel lepo natančno pisati, tudi s tistimi pisali, ki jih dokupiš ne. Dobra pisala pa spet stanejo malo premoženje, ki ga raje dodaš k nakupu Note 10.1 in imaš vse v enem, z že vgrajeno programsko podporo.

Sam sem sicer trenutno na Asus Transformer Prime in me resolucija zaslona še ne moti, Nota ima brat in je zadeva OK, sam sem mu ga predlagal in je super zadovoljen.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.239
7.044
113
No ja, glede na review-e so tudi windows tablice kr koristne pri pisanju...sem gledal en video, ko je človek pisal relativno slabo, če ne bi hkrati tudi bral, kaj piše, jaz ne bi točno ločil črk...ampak sam sistem pa je potem lepo "prepisal" text.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Za Windows tablice pa ne vem, se nisem zanimal za njih zato je tudi nisem omenjal
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Ne gre se mi za OCR... Vse zapiske itak pregledam in uredim pri organizaciji projekta... Gre se recimo zato, da imam neko shemo elektrarne in je treba vrisat (na pdf) kje pridejo kakšni senzorji, se dodajo kakšne opombe... Mislim, da bi znala to priložena tipkovnica k TF700 kar dobro uredit... Vse moje naprave imajo HMI na Full HD resoluciji, zato bi FullHD na TF700 prišla še kako prav! Nekako koleba med Note-om in TF700...

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
To moraš pa sam potem presoditi. Kakšen krogec na pdfju s prstom še narediš, text napišeš s tipkovnico. Da bi pa hiter zaznamek naredil samo s pisavo ne bo šlo. Na TF700 lahko potem edino z miško bolj natančno označiš lokacije ki te zanimajo če s prsti ne bo šlo. Je pa Tf700 dosti težji od nota. Govorim ko je Tf700 v docku, moj Tf201 je v primerjavi z ostalimi tablicami kot svinec
smile-1.gif

Kar se pa baterije tiče mislim pa da bi v docku moral Tf700 zmagati. Tf201 ima specificirano do 18ur delovanja na bateriji, pa je po HW plati skoraj identičen Tf700, le majhna razlika v frekvenci CPU in v resoluiji zaslona.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
TF700 s tipkovnico zdrži tam do 14 ur. Pa če dokupiš tipkovnico, kar na budget lahko, imaš potem še touchpad in si še bolj natanšen kot s s-penom.

Pa pisanje s tipkovnico je stokrat hitrejše kot s spenom ali virtualno tipkovnico.

Najboljše pa je seveda, da greš sam oba stestirat v živo in boš takoj videl kateri ti bolj sede.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Ja, zgleda da mu ekran malo več spije kot pri mojem pa se potem takoj pozna na bateriji.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Dobra cena, na hitro sem pogledal čez mejo pa so 500€+.
zmaga.gif

Koliko stane pa dock pri Compshopu? Nisem registriran...