Katera kreditna kartica je najbolj ugodna?

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Ker še nimam kreditne, bi si jo dal delati..rabil bi jo za paypal in plačevanje položnic prek klika, katera banka je najugodnejša? Abanka?

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Ker še nimam kreditne, bi si jo dal delati..rabil bi jo za paypal in plačevanje položnic prek klika, katera banka je najugodnejša? Abanka?

za plačevanje položnic preko klika ne rabiš kreditne

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
To je res, s študentsko lahko, vendar je nimam, imam še vedno Prvi račun.
grin1.gif
No za paypal jo pa nucam.

I

Izbrisan uporabnik #488

Visa electron=debetna, normalno deluje na paypalu...
(Abanka seveda).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
To bi v celoti menjal banko (prenesel oziroma zaprl stari TRR) ali le kreditno vzel drugje?

Kot celota so najcenejši Sparkasse, Delavska Hranilnica (je primerjalna tabela nekje na spletu, verjetno na zps.si ).

S tem poceni ni nujno tudi najbolj ugodno.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
843
22
18
Če si študent, ti Abanka nudi brezplačno odprtje študentskega računa, zraven pa lahko brezplačno vzameš debetno kartico Visa Electron. Sam jo uporabljam za letalske karte, paypal, plačevanje na razne načine itd.
smile-1.gif
Dela vse.

Je pa razlika med debetno in kreditno kartico v tem, da z debetno lahko plačuješ samo, če imaš dovolj denarja na računu, saj ti ga trga dol takoj ob opravljeni transakciji. Po eni strani, vsaj zame, boljša varianta.

Lp.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Fantje ne serte ga, visa electron ni kreditna kartica. Drugo je pa to, če mu visa electron odgovarja. Meni ne, ker raje vidim, da me banka financira cel mesec in potem jaz plačam enkrat mesečno. In to brez obresti. Ja vem, to ponovno ni ravno prava kreditna kartica ampak le kartica z odloženim plačilom, revolving kreditna je pa vsaj zame nonsense, pa še fajn te olupijo z obrestmi v rangu 8-9%.

Če ti zadostuje Visa Electron, potem je verjetno Abanka prava opcija. Drugače pa mislim, da ima SKB mesečno naročnino na MC/Visa za 1,5 EUR, kar se mi zdi ugodno. Pri Sparkasse pa dobiš MC "zastonj" ob rahlo višjih mesečnih stroških vodenja, vendar imaš poleg tega dodatne ugodnosti kot internetno plačevanje položnic in dvigovanje denarja na tujih bankomatih brez provizije.

Zdaj si pa izberi kaj ti najbolj odgovarja.

perssak

Pripravnik
15. feb 2009
66
0
6
koroska
uporabljam Viso Electron pri Abanki že 4 leta ,uporabna za vse,račun na paypalu,plačevanje v tujini in dvig z bankomata z malo provizije ampak to odtehta da ni drugih stroškov z njo

JaniS

Pripravnik
5. sep 2007
242
0
16
LJ
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Fantje ne serte ga, visa electron ni kreditna kartica. Drugo je pa to, če mu visa electron odgovarja. Meni ne, ker raje vidim, da me banka financira cel mesec in potem jaz plačam enkrat mesečno. In to brez obresti. Ja vem, to ponovno ni ravno prava kreditna kartica ampak le kartica z odloženim plačilom, revolving kreditna je pa vsaj zame nonsense, pa še fajn te olupijo z obrestmi v rangu 8-9%.

Če ti zadostuje Visa Electron, potem je verjetno Abanka prava opcija. Drugače pa mislim, da ima SKB mesečno naročnino na MC/Visa za 1,5 EUR, kar se mi zdi ugodno. Pri Sparkasse pa dobiš MC "zastonj" ob rahlo višjih mesečnih stroških vodenja, vendar imaš poleg tega dodatne ugodnosti kot internetno plačevanje položnic in dvigovanje denarja na tujih bankomatih brez provizije.

Zdaj si pa izberi kaj ti najbolj odgovarja.

je že 1,7€

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Kaj pa Visa pri Banki Koper? Nekaj sem slišal, da pri večini bank hočejo poroka za debetno kartico, kar se mi ne zdi logično. Sem študent, sedaj imam samo Prvi račun pri NLB, nekako se nagibam k Abanki. Vzet študentskega in debetno Viso ali samo slednjo in obdržati Prvi račun pri NLB?

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Sem šel malo okoli, prb. povsod so isti pogoji za študenta, na NLB-ju te pride klik 20€ letno, drugje nič. Na SKB-ju hočejo poroka
bonk.gif
, na Banki Koper mi način v spletno banko ni všeč. tako, da se bom verjetno odločil za Abanko.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst ima pr hypu.
imajo mesečni pavšal za sms obveščanje ob vsaki transakciji z mastercarda.
za maestro pa email zastonj obveščanje.
Cen pa zdej res ne vem na pamet.