Katera .at/.de/.ch banka?

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Pojdi na čimveč bank kar jih je, in glej katera je najboljugodna in katera zadovolji tvoje potrebe, pač ali rabiš poslovalnico pred nosom ali ne, opravljaš plačila preko elektronske banke ali na šaltarjih ipd. Vzemi si urco, dve in pojdi čez cenike ipd., ter si na koncu izračunaj kako pa kaj, moraš pa vedeti da bodo te banke katerim je bonitetna ocena padla 1000% dvignile cene.

Pa še na splošno za ostale. No sa vsi vemo, da dolžiki v 90% nabijajo svoje fore in takšne ter drugačne izgovore, sam da niso krivi, to je pač dejstvo, tudi tisti ki delajo s takšnimi lahko kaj napišejo. Pa kar tako ti ne prodaja nobena banka nepremičnine, saj je to zadnja možnost ki se jo poslužujejo in je možnost da manj denarja ven potegnejo kot bi ga sicer. Pa opomini tudi obstajajo, ponavadi imaš 3 opomine, se pravi da če 3 mesece NE plačuješ gredo zadeve šele na pravne oddelke za tele "trše" izterjave, pa še nato traja nekaj časa da gre zadeva naprej, in šele nato na sodišču objavijo dražbo ipd.,, tako da vsak ki reče da mu je kdo v parih dneh po zapadlosti karkoli naredil zaradi par dni zamud je eno totalno nabijanje da večjega ne more biti.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Pojdi na čimveč bank kar jih je, in glej katera je najboljugodna in katera zadovolji tvoje potrebe, pač ali rabiš poslovalnico pred nosom ali ne, opravljaš plačila preko elektronske banke ali na šaltarjih ipd. Vzemi si urco, dve in pojdi čez cenike ipd., ter si na koncu izračunaj kako pa kaj, moraš pa vedeti da bodo te banke katerim je bonitetna ocena padla 1000% dvignile cene.

Pa še na splošno za ostale. No sa vsi vemo, da dolžiki v 90% nabijajo svoje fore in takšne ter drugačne izgovore, sam da niso krivi, to je pač dejstvo, tudi tisti ki delajo s takšnimi lahko kaj napišejo. Pa kar tako ti ne prodaja nobena banka nepremičnine, saj je to zadnja možnost ki se jo poslužujejo in je možnost da manj denarja ven potegnejo kot bi ga sicer. Pa opomini tudi obstajajo, ponavadi imaš 3 opomine, se pravi da če 3 mesece NE plačuješ gredo zadeve šele na pravne oddelke za tele "trše" izterjave, pa še nato traja nekaj časa da gre zadeva naprej, in šele nato na sodišču objavijo dražbo ipd.,, tako da vsak ki reče da mu je kdo v parih dneh po zapadlosti karkoli naredil zaradi par dni zamud je eno totalno nabijanje da večjega ne more biti.

Model je zamujal že 6 ne 3 mesece. In ko je blo že čist na koncu, jih je prosil samo za 3 dni, pokazal pogodbo da je prejel aro za vozilo,
in da ara velja dva dni oz. do ureditve kredita. (are je blo skoraj 2 jurja) Hotel jim je kar izročit 2k, nato pa čez tri dni še 8 oz. 9k,
pa se ni dalo zmenit. (dolžan pa je po obrokih z obrestmi okol 10-12, skratka debeli del bi poplačal)

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
6 mesecev + 3 dni je malo druga zgodba kot 3 dni. Očitno so bili vsi postopki že sproženi in banka ni hotela riskirat z ustavljanjem vsega za obljubo o plačilu čez tri dni. Jaz bi ravnal enako.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
se pravi da se banke naročijo na ocenjevanje, če se želijo? ...posledično so zaradi tega konkurenčnejše na trgu denarja?

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.665
3.940
113
Ljubljana
hmpg.net
Točno tako.
Na medbančnem trgu štejejo te ocene. Glede na njih dobijo limit in pa obrestno mero. Zato so sedaj obresti za slo. banke višje, pa še vrniti bo treba zapadle kredite.
Če banka smatra, da bo dobila prenizko oceno sploh ne da delat ocene (to stane). Problem je, če jo že ima, pa se zgodi kaj nepredidenega, pa bonitetna hiša zastonj zniža oceno:)

anovak99

Pripravnik
8. maj 2010
255
2
18
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik anovak99 pravi:
idi na Raiffeisen Futura

Rajfajzni so tak ločeni med sabo. So na bivši Svetozarvski v Mb, poleg Uni Credit.

Aja, pa obroke odplačuješ z gotovino vsak mesec .

Ne živim v sloveniji, zato sprašujem katera avstrjiska, nemška, švicarska banka, tut neprem. kredita nebom potrošil v .si

Kredit v bistvu dobiš od Raiffeisen Eberndorf v AT http://www.raiffeisen-futura.si/kdo_smo

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.070
110
63
Pojdi v Nemcijo raje kot v Avstrijo.
Tole je razvoj povprecnih 10 letnih kreditnih obrestnih mer v obeh drzavah.

DE AT
q4 2011 3.12 4.52
q3 2011 3.96 4.73
q2 2011 4.15 4.58
q1 2011 3.76 5.25

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Kje?
smile-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Živeti v Avstriji in na Slovenskem forumu spraševati katera avstrijska ali nemška banka je najugodnejša??? Psiho.

za slovence naj povem, da je Sparkasse najugodnejša. Preverite, kakšne so obrestne mere, če vzamete kredit preko izvajalca gradnje/transakcije.

lp

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Na foromu je več .at živečih kot si misliš, in vrjetno bo kakšen že vedel, in zvedel sem celo da je v .si boljše imet naložen denar kot tukaj pri nas, fantje pulijo skoraj 5% obresti, pri nas čez 4,25% težko vidiš. Ampak v .si nemislim varčevat nobenega denarja, ker me niti
nebi presenetilo, ko bi prišel na banko po denar, da ga enostavno nebi bilo več. Al pa bi mi obdavčli pa mi spipali kakega jurjaka
kar tako...

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Ja, saj sem laik - vendar za običajno varčevanje (recimo depoziti in podobne fore) je po mojem v Sloveniji ugodnejše. Višje obresti so.
Je pa res, da je mogoče smiselno malo razdeliti svoje prihranke in pač daš nekaj v tujino.

Cyber

Zelenc'
9. mar 2010
16
0
1
Na splošno so zelo slabi časi za jemanje kredita bilo kje v Evropi. Kriza v Evropi bo še dolga. Kaj bo z EUR in EURIBOROM je posledično zelo težko predviditi za več kot mogoče 1 leto. Stanovanjske kredite pa običajno jemljemo za 10 ali 20 let. Tako da zaplemb na podlagi teh kreditov bo v bodoče po mojem vedno več, saj ljudje kar močno špekulirajo s temi krediti in riskirajo čisto preveč

Sicer pa pri kreditih banki poveš kaj rabiš, zbereše nekaj ponudb in si vzameš čas ter greš od banke do banke ter se pogajaš za najboljše pogoje. Seveda če si kreditno sposoben in tudi interesanten za banko...