Katera .at/.de/.ch banka?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Trenutno sem pri rajfajznu in volksbank, zdaj pa iščem banko, ki bi bila ugodna v primeru nepremičninskega financiranja.

Za Sparkasse vem da so hijene in z njimi ni biznisa za delat. Trenutno vsi moji prilivi prihajajo na rajfajzen, ti so dokaj ugodni,
brezprovizijsko plačevanje s kreditko v EU in nek minimalec worldwide.

Katero banko naj izberem in nanjo prejemam vse prilive, da sem v primeru nakupa stanovanja dobro "podprt" z njihove strani.

Redno zaposlen v .at, hipotek se negrem, kreditov nimam, leasinga tut ne, dolžen nikjer nič.
(edino zdaj se bojim da bi bodoče stanovanje moral nažalost hipotekarno zavarovat)

Deutsche Bank AG?
confused-1.gif

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Misliš, da tega pri ostalih ni oz. kje ni da grem jz pa še ostali alterjevci tja po kredit za stanovanje
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
poznam x zgodb o njih ko so jemali stanovanja in hiše...

Pa so teli tvoji šli potem na drugo banko po kredit če je tak bav,bav in če so take hijene? Strošek je par sto eurov oz. tudi če je tisoč, se na 20 let + splača poplačati in zamenjati. Fino je potem prebrati take zgodbe.

Aja, drugače pa počakaj na bilance bank sedaj,...krediti bojo pa še dražji, oz. so že.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Ja prasci, kar hočejo, da folk odplačuje kredite. Pfuj pfej.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

grin1.gif
ja tole je mal smešen, res pa je da lahko da imajo drugačno politiko... verjetno če ne moreš plačat obrokov da ti takoj vzamejo, morda se za razliko drugje enostavneje upošteva moratorij... glede na to da pa se pri njih lažje dobi kredit kot pri naših bankah in za razliko od naših upoštevajo tudi potne stroške, pa lahko da so si nabral več slabih kreditojemalcev, ki drugje niso dobili kredita kot pri sparkasse

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Itak, niso vse banke NLB, odpisi in potem dokapitalizacije... Nekateri pač poslujejo z namenom da imajo profit. Res pokvarjeno, stran so jim vzeli nepremičnine, fak.

ambroz

Pripravnik
27. apr 2010
116
0
16
Sparkasse: sem zašel bolj po pomoti (prvič in zadnjič) malo v minus na podjetniškem računu (ne vem točno, manj kot deset evrov). Naslednji dan sem prejel odvetniško pismo (podpisana kar dva odvetnika), s katerim so mi brez kakršnegakoli opozorila ukinili račun.

Predstavljajte si torej, da imate nepremičninski kredit pri njih in slučajno zamudite kak dan s plačilom obroka...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Guys... A je res potrebno debatirat če je šparkasa hijena al ne? Mene zanima katera banak je najugodnejša.

Kolegica je delala pri šparkasi pol je pa dobila boljši položaj pri rajfajznu, pa je rekla, da je razlika ogromna.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Kolega je imel stanovanje na hipoteki, res mu je zaškripalo, potekla mu je najemna pogodba za kafano, lastnik dvignil najemnino,
crknila sta mu oba avta, vmes še je bil v ločitvenem postopku in je moral še babo izplačat, skratka sama svinajrija, šel je na banko,
rekel če lahko počakajo z zaplembo za (pazi!) tri dni, ne tri mesece, obljubil je da čez tri dni prinese 15 oz. 17k€ (prodal je en avto,
kupec pa si je rihtal leasing; in ga dobil). No tri dni ga niso počakali, plačal bi pa s tem načeloma skoraj vse obroke.

Nato je moral lastno stanovanje odkupit na dražbi oz. pred dražbo, nevem kako je rešil, skratka stanovanje je dobil nazaj.

In če si še nisi urejal moratorija, si nemoreš predstavljat kak je to te banka po malem ignorira; denar ali bajta.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.665
3.940
113
Ljubljana
hmpg.net
Da obnovim na kratko:
- tip je vedel, da ne bo mogel plačati.
- tip je, preden je zapadlo, šel na banko in prosil za 3 (tri) dni podaljšanja
- banka ni hotela podaljšati in v 3 (treh) dneh so uspeli zapleniti nepremičnino.

Zakaj se mi zdi, da tole ni čisto prava zgodba?

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Da obnovim na kratko:
- tip je vedel, da ne bo mogel plačati.
- tip je, preden je zapadlo, šel na banko in prosil za 3 (tri) dni podaljšanja
- banka ni hotela podaljšati in v 3 (treh) dneh so uspeli zapleniti nepremičnino.

Zakaj se mi zdi, da tole ni čisto prava zgodba?
Bi tudi jaz rekel, da je so tisti trije dnevi bili verjetno tisti trije dnevi daleč po zapadlosti. Ker sicer ne poznam banke (res se z Sparkase nisem nikoli ubadal), katera ne bi odobrila podaljšanja za 3 dni, če prideš PRED zapadlostjo do njih. Pa ne 1 uro pred zapadlostjo. In pa seveda, da imaš realno zgodbo, kako boš prišel do denarja za poplačilo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Folk, katera banka je naugodnješa pri neprem. finan.?
NLB , če imaš veze. Sicer pa čisto odvisno od primera in brez pot pod noge in zbiranja ponudb ti živ krst ne more povedat tega.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Citat:
Uporabnik ambroz pravi:
Sparkasse: sem zašel bolj po pomoti (prvič in zadnjič) malo v minus na podjetniškem računu (ne vem točno, manj kot deset evrov). Naslednji dan sem prejel odvetniško pismo (podpisana kar dva odvetnika), s katerim so mi brez kakršnegakoli opozorila ukinili račun.
Lool, jeba tole... Sam dobri so, da so ob 15.00 tisti dan ruknili ven obvestilo, zrihtali podpis dveh odvetnikov in oddali na pošto... Izgleda so imeli že vse pripravljeno.

ambroz

Pripravnik
27. apr 2010
116
0
16
Nisem natančno napisal, moralo bi pisati: "Naslednji dan so mi poslali pismo...." Pismo je torej prišlo čez dva ali tri dni. Poanta je samo v tem, da nastopijo takoj z maksimalnimi sankcijami, brez opozorila ali obvestila. Kar da misliti, da dobro izračunajo, katere stranke jim niso dovolj profitabilne in tako izkoristijo prvo priložnost, da se jih znebijo.

Kar se tiče teme pa: za nepremičninsko financiranje je ponavadi žal najugodnejša tista banka, pri kateri imaš poznanstva.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Folk, katera banka je naugodnješa pri neprem. finan.?

Ni splošno najugodnejše banke, najugodnejša je tista pri kateri si glede na svoje bonitete in pogajalske sposobnosti izboriš najboljšo obrestno mero. Kar pa se tiče osnov, bi naj bila zelo ugodna v štartu Unicredit vendar nimam z njimi izkušenj. Je pa tako da če si "močan" in imaš v banki nek "ugled" si boš povsod izboril lepo obrestno mero... Če pa si papak pa te bodo povsod nabili...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Avstrijci so pač taki, kredite dajo tudi takim, ki jih pri nas ne bi niti pogledali 2x. Samo treba se je pa potem držati rokov v piko.

Namesto da bi folk rekel, evo so carji so mi dal keš, jih potem pljuvajo. Tipičen odnos zgube, ki si nekaj sposodi, potem pa pljuva po tistemu bedaku, ki mu je posodil.
Ko so zadnjič unega umorili, ki je nekje posojal, so bili tudi komentarji za posrat. Saj nihče ne sili folka naj si sposojajo.