Kater nov telefon kupiti z GPS in Garmin kartami?

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
kaj tebi je jasna razlika med topo karto in karto za cestno navigacijo?
očitno ti ni

Sam imam obe karti hkrati naloženi na Garmina-dobi se nek popravek, da cestna karta ne prekriva topo karte in potem imaš lahko naloženi obe.

Tako te Adriaroute lepo vodi po cestah s topo karto pa vidiš še hiše, potoke, gozdne steze, kolesarske poti, hribe,.... in imaš pred sabo res karto s katero se res povsod lahko odlično znajdeš.

Če bom kupil GPS telefon potem hočem takega, da bom nanj lahko naložil najboljše možne karte kot sem jih navajen.
Če nimam najboljših kart potem je praktično vseeno, če GPSa nimam in enostavno še naprej uporabljam mobilni najdi.si zemljevid, kjer vtipkaš naslov in ti pokaže karto.

Žal vidim, da zame pridejo v poštev le telefoni z WM.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Kaj pa TIS in njegova karta se to da naložiti in normalno uporabljati še na katerem drugem telefonu ali le na tistih z WM?

Če bi lahko normalno uporabljal TISovo karto potem v bistvu GPSa sploh ne rabim.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
in pridemo do zaključka da v bistvu sploh ne rabiš telefona, ker imaš lahko tudi karto slovenije plahto 2x2m
smirk-1.gif

sicer pa moraš vzet v zakup to kar je mali trdi napisal. razvoja in podpore za garmina xt ni več. kar pomeni da zna bit na novih telefonih problem prilagajanja hardveru in garmin enostavno ne bo delal.
drugače pa ljudje rabijo navigacijo ponavadi da jih pripelje na cilj, ne pa da gledajo kje so narisani potočki in kozje stezice.
sicer pa več ali manj vsi so zadovoljni z igo in podobnimi navigacijami, ki imajo (kot že 5x povedano) enake karte kot garmin, samo brez potočkov. ti pa glede na to da si zayebana stranka, si rajši omisli namensko navigacijo

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
sicer pa moraš vzet v zakup to kar je mali trdi napisal. razvoja in podpore za garmina xt ni več. kar pomeni da zna bit na novih telefonih problem prilagajanja hardveru in garmin enostavno ne bo delal.
Meni Garmin Mobile XT 5.00.60 čisto lepo deluje na Nokia X6
grin1.gif

Avgust 2009 pa tudi ni prazgodovina, da bi lahko rekel, da podpore s strani Garmina za XT ni več.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Imam namensko navigacijo Garmin 1350T, ki ga rabim za vožnjo na daljše razdalje in podobno se mi ga pa ne da nositi s seboj ko grem kam peš.

Kupujem pa telefon z odličnim fotoaparatom ter Wlanom, tovrstni telefoni imajo pa večinoma še vgrajen GPS, ki bi mi tudi prišel prav.

Rabil bi ga predvsem, ko sem kje peš(in se mi ne da nositi s seboj še Garmina) in bi na hitro rad našel kakšno hišo, ali pa ko sem kje v hribih in me zanima kje je kakšna bližnjica, oz. če je še kaj pametnega za pogledat v okolici,...
Ravno te dni sem bil v Kranju in iskal pot na Jošta in bi mi dobra karta v telefonu izjemno prav prišla,...

Skratka ali bom našel telefon, ki bo izpolnil 99% mojih trenutnih želja(in ga bom dobil do nekje 350€) ali pa bom še naprej ostal pri najbolj navadnem telefonu, ki mi več kot zadošča za telefonske pogovore.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
grin1.gif

Avgust 2009 pa tudi ni prazgodovina, da bi lahko rekel, da podpore s strani Garmina za XT ni več.

Pa saj Nokia x6 nima WM???
http://www.nokia.si/podpora/podpora/x6-16gb/specifications

Za 250€ bi bil kar ok, par stvari sicer pogrešam ampak, če gre res gor Garmin xt potem pride med kandidate za nakup.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
grin1.gif

Pa saj Nokia x6 nima WM???
http://www.nokia.si/podpora/podpora/x6-16gb/specifications

Za 250€ bi bil kar ok, par stvari sicer pogrešam ampak, če gre res gor Garmin xt potem pride med kandidate za nakup.

Garmin deluje na WM in na Symbian aparatih, Nokia X6 je Symbian aparat tako da Garmin na njej zagotovo deluje. Hardwersko pa ta Nokia ni nič posebnega

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Žal ugotavljam, da nima noben telefon z WM več kot 5mega fotoaparata.
Škoda, ker SE Satio in Xperia x10 nimata WM.

Tako, da praktično pride v poštev samo Nokia x6(je dokaj poceni dobim odklenjeno za 250€) ter
Samsung omnia 2, ki me pa pride 350€, nima pa praktično ničesar več le večji zaslon in WM.

Mi svetujete še kaj drugega?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
V poštev ti pride vsak Symbian telefon (ne samo nokia X6)... tako da si poglej še druge telefone od nokije, če ti je kak bolj všeč. Mislim, da se da Garmin XT naložiti tudi na Omnio HD (ki ima tudi Symbian).

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Od Nokie vidim, da je vse skupaj ena žalost, X6 se mi zdi še najbolj ok.

Se mnogo bolj nagibam k Samsung omnii 2, ki ima precej boljši ekran in WM, omnia HD kot vidim ima malenkost boljši fotoaparat ampak slabši ekran in je precej težja.

HTC HD2 pa tudi vidim, da ni v ničemer boljši(ekran je malo večji) je pa precej dražji.
Potem se pa kot vidim pametna ponudba zame žal že konča.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Jaz sem na Orto Smart naročnino vzel Nokia X6 za 160€. Dober telefon za ta denar.

Edino kar me moti na S60 5th je, da ne dela streaming radio aplikacija (baje dela neka bolj stara verzija). Še najbolj me fascinira aplikacija s svetilko, kjer LED za foto zelo močno sveti.

Moj naslednji telefon bo pa MeeGo (samo da shujša s 181kg prototipa).

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Na navadni smart naročnini je Nokia X6 250€, za ta denar pa nekajkrat raje vzamem odklenjen aparat pri Mobitelu.

Sem se pa 90% odločil za Samsung omnio 2, malenkost rabljeno in odklenjeno dobim že za 250€.

Moram še malo prebrati teste in izkušnje s tem telefonom.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Saj na se satio dela tudi garmin. Aparat ima symbian,dobro kamero in vse kar zelis. Omnia 2 pa ce ti po pravici povem,je za moje pojme zdaj ko sem na Desierju,pocasna in slabo odzivna. Tudi x6 ni ravno biser odzivnosti,ce gledamo da je enak hw kot v n97,le da ima kapacitiven zaslon

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Sedaj ko sem šel pogledat podrobne specifikacije za Satio, vidim, da ima Symbian torej je tudi ta telefon med kandidati, žal ima slabši ekran od omnie, pa krepko boljši fotoaparat.

Škoda ker ima Xperia x10 Android, ima pa boljši ekran od Satia.

Žal noben ni popoln ;( najbolje, da še ene pol leta počakam
wink-1.gif

Kolk pa kaj padajo cene.
Satio in Omnia sta sedaj nekje 350€ a bosta jeseni pod 300€?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
In kaj se bo zgodilo, če boš pol leta počakal? Novih WM telefonov skoraj gotovo ne bo več (zamenjal ga bo WP7, ki pa ne bo nazaj kompatibilen). Tudi Nokia bo splavila nov Symbian (spet vprašanje, kako bodo delovale stare aplikacije). Res pa je, da se bodo trenutni kandidati pocenili.

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Nokia N86 ima vse to in še več.

Na N86 imam garmina in ovi maps. Garmin (adriaroute) je precej bolj natančen pri navigaciji. Z telefonom in vsemi dodatki (fm oddajnik, fotič, amoled, hitrost) sem izredno zadovoljen.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Jaz imam isto na nokiji 5800, z garminom sem v lj zgubil živce, pri vsaki ulici se je drl računam pot, pa jo računal 10 sekund, tačas sem peljal še mimo kake ulice, potem pa spet jovo na novo. Popolnoma neuporaben. Ovi- ja sem uporabil že nekajkrat, če že mora pot računati na novo, to opravi precej hitreje, pa dejansko me pripelje na cilj brez da izgubim živce. Pa tudi kar en lep proces je da "kupljenega" spraviš na telefon skupaj z mapami.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Jaz imam isto na nokiji 5800, z garminom sem v lj zgubil živce, pri vsaki ulici se je drl računam pot, pa jo računal 10 sekund, tačas sem peljal še mimo kake ulice, potem pa spet jovo na novo.
Pa si imel .60 verzijo? Ker na .50 je bil res bug za S60 5th.

Hoof_Arted

Pripravnik
27. avg 2009
313
0
16
Pred dvema dnevoma sem navedel primer napake v Ovi maps na Nokii. Danes sem lahko naložil nove karte in so te napake (mislim na prehode preko južne obvoznice in AC do Vrhnike) odpravljene.
Zelo lepo od njih in tudi pohvalno